Hyundai Assan, Üretim ve İhracatta Rekor Kırdı

3
1372

Son 10 yılda tüm dünyada önemli bir gelişim gösteren Hyundai, Türkiye’de de günden güne büyümeye devam ediyor.

 2014 yılında tüm dünyada 8 milyon adetten fazla araç satan Hyundai’nin Avrupa ve tüm bölge için küçük otomobil üretim üssü olan Hyundai Assan, son yatırımla birlikte hem üretim hem de ihracat rakamlarını ikiye katladı.
 
İzmit Fabrikası’nda 2014 yılında üretilen 203 bin 157 adet i10 ve i20 modelleriyle geçtiğimiz yılın üretimini iki katına çıkaran Hyundai Assan, ağırlığı Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkeye tam 179 bin 793 adetlik ihracat gerçekleştirerek 2013’e göre rakamını yüzde 105 oranında artırdı ve Türkiye ekonomisine yaklaşık 1,5 milyar Euro seviyesinde ihracat katkısı sağlamış oldu.
 
Bu rakamları 2015’te daha da yukarı çekmeyi hedefleyen Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker; “Yeni yatırımımız sayesinde 2014’te hem üretim hem de ihracat rakamlarımızı ikiye katladığımız için oldukça mutluyuz. Hem Türk hem de Avrupalı müşterilerimiz ürünlerimizin kalitesine ve sağlamlığına önem veriyor. Sektördeki gerilemeye rağmen ürünlerimize güvenerek müşteri memnuniyetini artırmaya odaklandık. Bu sayede müşterilerimizin taleplerine göre geliştirdiğimiz çevre dostu otomobillerimiz, marka değerimize de katkıda bulundu. Avrupa ve iç pazardaki artan talep karşısında son aylarda üretim planlarımızı revize ettik. Önümüzdeki yıl özellikle Yeni i20 modelimize talebin hem iç pazarda hem de Avrupa’da artacağını öngörüyoruz. Kasım ayı başında Yeni i20’yi tanıtırken, Türkiye’de sadece iki ayda 4 bin adet araç satmayı hedefliyorduk. Ancak toplamda 5 bin 139 adetlik satışa ulaştık. Bu da bizim 2015 yılına daha güvenle bakmamızı sağladı ve B-segmenti liderliğinde ne kadar iddialı olduğumuzu gösterdi” dedi.

3 YORUMLAR

  1. İnşallah bu yazıyı tüm yurttaşlarımız okur da ülkemize yatırımın önemini anlarlar (Türkiye ekonomisine yaklaşık 1,5 milyar Euro seviyesinde ihracat katkısı ). Ben şahsen bize yatırım yapmayanın malını almıyorum ve ileride de almayacağım.Son günlerde almanya’da olan aşağılık ırkçı olaylardan sonra bu kararım iyice kesinleşti. Beni sevmeyenin, istemeyenin, ülkeme de yatırım yapmayanın malını almam. Hyundai’nin kalitesini dünya kabul etmiş, tasarımı çok güzel, garantisi 5 yıl, dünyanın en büyük 5. üreticisi.Teşkekürler ve tebrikler HYUNDAI-ASSAN Bu haberi yayınlayarak, halkımızı aydınlattığınız için teşekkürler ARABAM.COM

  2. şenol beye aynen katılıyorum, eklemek istediğim bunu sadece oto alırken değilde tüm ihtiyaçlarımızı karşılarken yapmalıyız ör: tv alırken satıcının tüm ısrarlarına rağmen koreli bir markayı değilde vesteli tercih ettim, bunu yaparken sadece tv almadım Türk gençlerinede yatırım yaptım,kısaca herkese bilinçli olalım arkadaşlarımıza hava atmak için ülkemizden para çıkışına razı olmayalım diyorum.

  3. Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilen i20 Türkiye gibi Avrupa pazarında da en çok tercih edilen otomobillerden biri oldu. Bölgede kıyasıya rekabetin yaşandığı B segmentinde bugüne kadar 1 milyondan fazla satış yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai özellikle Yeni Nesil i20 modeliyle 2015 yılında büyük bir çıkış yakaladı ve satışlarını yüzde 12 artırmış oldu. 2002 yılında Getz ile birlikte Avrupa’daki B segmentine giriş yapan Hyundai, 2008 yılına kadar bu ekonomik ama kaliteli modelle yüksek satış adetlerine ulaşarak ilgi odağı olmayı başardı. 2008 yılından sonra i20 modelini lanse ederek çıkışını sürdüren Hyundai ikinci nesil i20’nin artan kalitesi ve konforuyla beraber popülerliğini ve bilinirliğini artırdı. Avrupa’da B segmentinde 2.7 milyon üzerinde araç satılırken bu rakam toplam satışların yüzde 22’sini oluşturuyor. Bu önemli pazardan kendine pay almak için model kalitesini sürekli üst düzeyde tutan Hyundai 2014 yılının sonlarına doğru piyasaya sunduğu GB kodlu yeni i20’yle de bu hedefine ulaşmış oldu. Hyundai i20 Avrupa pazarında çok fazla tercih edilerek bir bakıma markanın Avrupa’daki satışlarının yüzde 20’sini oluşturdu. Hyundai 2015 yılında Avrupa’da toplam olarak 458 bin adet araç satışı gerçekleştirirken bu rakamın 92 bin adetiyse yeni i20’ye ait. Avrupalı müşterilerinin beklentilerine göre geliştirdiği yeni nesil otomobillerini yine Avrupa’da üreterek satışa sunan Hyundai bölgede oldukça popüler olan B segmentinde yeni i20 ile önemli bir ivme yakalad

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here