Honda Tedarik Sıkıntısı Yaşıyor! Fabrika Kapandı.

0
1162
Honda Tedarik Sıkıntısı Yaşıyor! Fabrika Kapandı.

Honda Tedarik Sıkıntısı Yaşıyor!

hondaHonda, İngiltere’de tedarik sıkıntısı yaşıyor. COVID-19 vakalarının, Noel tatilinin ve Brexit hazırlıklarının bir araya gelmesiyle başa çıkmakta zorlanan İngiltere’de, Honda fabrikasında çalışmayı durdurdu.

Honda Fabrikasını Durdurma Kararı Aldı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir Honda sözcüsü, geciken parça teslimatları nedeniyle fabrikanın çalışmasını durduracaklarını açıkladı. Durdurulacak olan fabrik Honda’nın İngiltere, Swindon’daki fabrikası. Honda sözcüsü, en kısa sürede üretime yeniden başlamayı ümit ettiklerini söyledi.

honda civic swidon

Honda parça tedariklerini Asya pazarından sağlıyordu. Gelen parçalar İngiltere’nin Felixstowe limanından teslim alınıyordu. Ancak hem burada çalışanlarda görülen COVID-19 vakaları, yaklaşan Noel tatili ve Brexit hazırlıkları nedeniyle limanda parça tedariklerinde aksamalar yaşanıyor. Mal bekleyen bir sürü şirket sıkışmış durumda. 1 Ocak tarihinde gelmesi gereken bir dizi gemi ise bu limanı pas geçerek bir sonraki hedeflerine gidecekler.

Michael Gove Konuya İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

michael goveBrexit müzakerelerinden sorumlu Birleşik Krallık kabine bakanı Michael Gove konuya ilişkin LBC’ye bir radyo röportajında konuştu. Konuşmasında Honda’nın fabrikasını durdurma kararının sebeplerinden birisi olarak görülen Brexit’in konuya ilişkin çok küçük bir rol oynadığını söyledi. Ayrıca bakan, konuşmasında “Öncelikle, bunun küresel faktörlerle ilgisi var. Kaçınılmaz olarak yılın bu zamanında, depolarında stok yapmak isteyen insanları görüyorsunuz. Ve bu sene insanların bunun yapmasının farklı nedenleri olacak.” dedi.

Londra’nın yaklaşık 130 kilometre doğusunda bulunan Swindon fabrikası geçen yıl yaklaşık 110.000 araç üretmişti. Bu ise Honda’nın beklentisini karşılayamamıştı. Ayrıca Honda, küresel yeniden yapılanmasının bir parçası olarak fabrikayı gelecek yıl kalıcı olarak kapatacak.

Brexit İngiltere’yi Sarsıyor Mu?

İngiltere’nin önde gelen otomobil markalarından olan Bentley, araç parçaları için görevlendirdiği kargo uçaklarını beklemeye aldı. PSA Group bünyesinde bulunan Vauxhall ise, Avrupa Birliği ile bir son dakika ticaret anlaşması olsa bile üretimde kesintilerin kaçınılmaz olduğu yorumunu yapmıştı. Bu üç örneğin de gösterdiği gibi, Brexit sonrasında İngiltere’nin Avrupa Birliği ile bir ticaret anlaşması yapamaması durumunda otomotiv sektörünü ciddi bir kriz bekliyor. Motor İmalatçıları ve Tüccarlar Derneği’ne göre, eğer kötü yapılmış bir anlaşma olursa bu gelecek sene İngiltere ekonomisine 14.1 milyar poundluk ciddi bir zarar verecek.

Honda Tedarik

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here