Gelin Arabası Tercihleri: Trendler ve Klasikler

4
2741
gelin-arabasi-terchleri-trendler-ve-klasikler

Gelin arabası hayatlarını birleştirecek olan çiftler için düğünün en değerli objelerinden biridir. Özellikle kadınlar için, hayallerini süsleyen bu önemli törene kendilerini götürecek olan araç da diğerlerinden farklı olmalıdır. Her ne kadar çifti düğüne götürecek çiçeklerle süslenmiş her araba güzel olsa da, gelin arabalarının da favorileri vardır.  Modelinden, süslemesine kadar kendi zevk ve karakterlerine uygun araçlar isteyen çiftlerin, değişen ihtiyaç ve modaya göre her sene tercih ettikleri modellerde değişiklikler olduğu halde, yıllardır vazgeçilmez olan klasik arabalar da bulunuyor.

Düğün denilince çiftler için üzerinde hayal kurulan ilk maddelerden olan gelin arabası, özellikle yaz dönemlerinin vazgeçilmezidir. Dünya genelinde hayatı durma noktasına getiren pandemi yüzünden bahar aylarında düğünlere yaklaşık üç ay ara verilmişti. Tehlikenin azalmasıyla birlikte, alınan önlemler dahilinde yeniden başlayan düğünlerle, üzerinde etkili olduğu sektörler de canlanmaya başladı.

Gelin Arabası İçin Kadınların Tercihi: Beyaz ve Pembe

gelin-arabası-renk-pembe-tercihi

Gelin arabası seçiminde arabaya da isimlerini veren kadınların tercihleri daha çok ön plana çıkıyor diyebiliriz. Bu anlamda dikkat çeken renklere öncelik veren gelinler, tercihlerini daha çok beyaz ve pembe renkten yana kullanıyor. Bunun dışında dikkat çekmesi adına mor ve kırmızı tercih edenler de az değil. Öte yandan ben asalete önem veririm diyen gelinlerimiz ise siyahtan vazgeçmiyor.

Gelin Arabası İçin SUV Modası

Gelin-arabası-SUV-arazi-tipi

Özgür ruhlu, ayakları yere kolay kolay basmayan bir çift iseniz, son dönemde arazi tipi araçlar sizin de tercihiniz olabilir. Daha çok damatlara hitap eden bu modeller, sıra dışı bir seçenek olarak kabul görüyor. Bununla birlikte, otomotiv firmalarınca arazi araçlarının şehre uyarlanması ile moda haline gelen SUV modeller ve klasik arazi araçları evlenecek çiftlerin tercihleri arasında öne çıkmaya başladı. Çok sade bir süslemeyle bile kolayca dikkat çekici hale gelebilen SUV modeller, cesur ve çılgın bir çift olarak akıllara kazınmanıza sebep oluyor.

Spor ve Lüks Severler

Bu anlamlı yolculuk için hayatımızda bir kere olacak diyerek kesenin ağzını açan çiftlerin tercihleri arasında lüks ve spor modeller yer alıyor. Düğün arabası denince önemli bir klasik olan Limuzin modeli ile birlikte Porsche ve Mercedes markaları da en çok tercih edilenler arasında. Ayrıca gelinlik gibi dökümlü bir elbise olduğu için spor araçların genişliğine  dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde kendi gelin arabanıza sığamayabilirsiniz.

Bahşiş Toplayan Çocukların Tercihi: Üstü Açık Modeller

Düğün Konvoylarının vazgeçilmezi olan bahşiş toplayan çocuklar için etrafı en kolay sarılan gelin arabası olan üstü açık modeller,  çiftlerin tercihlerinde de üst sıralarda bulunuyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde düğün törenlerine ferah ve havalı bir şekilde gitmek isteyen çiftlerin en büyük korkusuysa bahşiş toplayan çocuklar oluyor. Bu durumlar için bonkör olamayanlar ise tercihlerini diğer modellere çeviriyor diyebiliriz.

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here