Ferrari 348 İncelemesi Teknik Özellikleri ve Tasarımı

0
2301

Enzo Ferrari’nin tasarladığı son ortadan motorlu V8 modeli 348’in Özellikleri ve hakkında bilinmeyenler. İşte Ferrari 348 İncelemesi Teknik Özellikleri ve Tasarımı… 

Ferrari 348, ilk piyasaya sürüldüğünde şaşırtıcı bir model değildi. Herkes tarafından başarılı ve alanında en iyisi olacağı bilinmekteydi. Ancak modelin üzerinden geçen yıllar, performansını ve görünümünü geliştirerek bir koleksiyoncu öğesi olarak daha çekici hale getirdi. Bir üreticinin repertuarındaki popüler bir modeli değiştirmek, tasarımcılara ve mühendislere stresli anlar yaşatmaktadır. Bu yüzden Ferrari 308/328 formülünü ortaya çıkardığı zaman yeni model olağanüstü bir şey olmalıydı.

Ferrari 348, Eylül 1989’da görücüye çıktı ve 1995’e kadar sürekli olarak sağlanan güncellemelerle Avrupa otomobil şovlarının sevgilisi ve aranan yüzü oldu. Özellikle 348, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldığı zaman “En İyi Araç” olarak taçlandırılmıştır. Bu model, Enzo Ferrari‘nin ölümünden önceki son V8 ortadan motorlu arabasıydı. Ayrıca 348, analog Ferrari’lerin sonuncusu ve iki gövde stilinde mevcuttu: TS (Targa) ve TB (coupe).

Ferrari Tarzını Anlatan En İyi Model: V8 Motorlu 348Ferrari 348 İncelemesi Teknik Özellikleri ve Tasarımı

Pininfarina stilisti Leonardo Fioravanti, efsanevi Ferrari Testarossa’dan özellikle genel hatların yanından aşağı doğru uzanan yatay şeritlerden stilistik ipuçlarını da aldı. Burun ayrıca şimdiye kadar üretilmiş en unutulmaz Ferrari’lerden biri olan F40’ı andırmaktadır. Pininfarina tasarımı 348, mini Testarossa görünümüne sahipti, ancak daha yumuşak çizgiler ve ideal orantılarla karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Ferrari 348, selefleri gibi zamanının en iyi görünen süper arabalarından biriydi. Motor kaputu ve motor kapağı alüminyumdan yapılmıştır ve arabada fiberglastan yapılmış tamponlar ve eşikler dışında çelik paneller kullanılmıştır.

348 TS, koltukların arkasında tutulan çıkarılabilir bir vinil kaplı kalıplı plastik tavan paneli ile gelmiştir. Pininfarina, radyatörün her iki taraftan oyulmuş büyük hava girişleriyle beslenmesine rağmen 348’i serinin geri kalanıyla aynı çizgide tutmak için aracın önünde sahte bir ızgara tasarlamıştır. Geri çekilebilir farlara tasarımcılar yeni dikdörtgen lensler eklemiştir. Yan ve ön taraflarını mat siyah bırakarak Pininfarina, 348 modeline fantastik ve şık bir siluet kazandırmıştır.

Motor kapağı çıtalı tasarıma sahiptir. Zaten Testarossa’ya benzeyen bu model, tasarımcılar da arkadaki mat siyah ızgaranın altına dikdörtgen ışık düzeneklerini eklemeleriyle benzerliğini daha da arttırmışlar. Ayrıca dikkat ederseniz tasarımında neredeyse parlak özellik bulunmamaktadır. Özellikle her iki uca yapıştırılmış şahlanan at sembolü kasvetli bir siyahtır. Kapı açma mandalları, havalandırmayı desteklemek için panellerin geri kalanıyla aynı hizadadır.

Ferrari 348’in İç TasarımıEnzo Ferrarinin Tasarladığı Son Ortadan Motorlu V8 Modeli 348 iç tasarım

308’den 328’e geçiş nispeten basit olsa da Ferrari 348’in içini tamamen yeniden tasarlanmıştır. Tasarımcılar, aracın içindeki geleneksel deri döşemeyi korudu ve otomobilde ayrıca koltuklarda, kapı panellerinde, alt çizgide ve orta kısımda Connolly derisi kullanıldı. tavan döşemesini kumaşla kaplandı ve kokpitin geri kalanını halı kaplandı. Birincil gösterge bölmesinde 200mph hız ve 10.000 rpm devir sayacı bulunmaktadır. Ana göstergenin içine yağ basıncı ve su sıcaklığı için daha küçük göstergeler üst üste yerleştirildi. Ayrıca orta konsolda yağ sıcaklığı ve benzin için ekstra göstergeler bulunmaktadır. Son olarak göstergenin ana teması siyah olsa da turuncu tonlarda eklenmiştir.

Üç kollu direksiyon simidini çevreleyen siyah deri malzeme, Ferrari adına yakışmaktadır. Tasarımcılar el frenini koltuğun sürücü tarafına yerleştirdi. Ferrari 348’in koltukları ve direksiyonu manuel olarak ayarlanmaktadır. Ayrıca klima, elektrikli camlar, elektrikli aynalar ve ısıtmalı camların hepsi standart donanımdı.

Ferrari 348’in Motor Özellikleri ve Adına Yakışır PerformansıEnzo Ferrarinin Tasarladığı Son Ortadan Motorlu V8 Modeli 348 motor

Ferrari 348, 3.4 litrelik benzinli bir motora sahiptir. Bu motor tipi genellikle güvenilir ve sorunsuz olarak bilinmektedir. Ancak yabancı kaynaklara göre bu motora sahip olan araç sahipleri, motordaki zincir gergi sorunuyla karşılaşmaktadır. Ayrıca kuru karter yağlaması tüm modellerde standarttı. Ferrari 348 sahibiyseniz veya günün birinde olmayı hayal ediyorsanız kesinlikle 3 yılda bir veya 38.000 km’de bir aracın zincirini değiştirmeyi unutmayın.

Ferrari 348 kullanıcılarının yaşadığı en büyük sorunlardan biri de aracın şanzımanındaki kronikleşmiş problemlerdir. Örnek olarak araba soğukken ikinci vitese geçmek oldukça zordur. Ancak 5 ileri vitesli şanzımanı oldukça sağlam ve sorunsuzdur. Özellikle aracın debriyajı oldukça uzun kilometreler boyunca dayanmaktadır. Ayrıca Ferrari 348’in adındaki T, o sırada Mondial T ile paylaşılan enine monte edilmiş dişli kutusuna atıfta bulunur.

Genel olarak Ferrari 348 oldukça efsanevi bir İtalyan spor otomobilidir. 1,393 kg olması, aracın günümüzde bile anılmasını sağlamaktadır. Özellikle 5.3 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşması, günümüzde bile rekabet edebileceğini göstermektedir. Ayrıca “Ferrari 348 İncelemesi Teknik Özellikleri ve Tasarımı” adlı içeriğimizde unutmamız gerekir ki Enzo Ferrari’nin tasarladığı son ortadan motorlu V8 Ferrari 348 modelidir. 

İkinci El Güncel Ferrari İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here