En Çok Satan Otomobiller 2022: Avrupa

0
3909
avrupa'da en çok satan otomobiller

Türkiye’de pandemiden sonra otomobil satışlarında gözle görülür bir değişiklik yaşandı. Aynı şekilde Avrupa’da da hükümetin uyguladığı karantinalar nedeniyle satışlar geriledi. Peki Avrupa’da en çok satan otomobiller hangileri dersiniz ? Gelin birlikte bakalım…

Avrupa’da en çok satan otomobiller listesinde ilk sırada Volkswagen grubu yer alıyor. Volkswagen grubu Avrupa’nın büyük farkla en büyük otomobil üreticisi pozisyonuna devam ediyor. Avrupa’da en çok satan otomobilleri sıralayacak olursak:

En çok satılan elektrikli otomobiller ise:

Avrupa’da En Çok Satan Otomobil Modelleri 2022

1Dacia Sandero

Avrupa’da en çok satılan otomobiller listesinin ilk üyesi Dacia Sandero. Model uygun fiyatı ile oldukça tercih ediliyor. Sandero 2022 yılının başında %10 satış büyümesi elde etti. Böylece birinci sıradaki yerini korumaya devam etti. Geçtiğimiz yıl yenilenen LED farlar ve dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi gibi birçok geliştirilmiş donanıma sahip olan model, yeni nesli ile daha konforlu ve çekici bir sürüş deneyimi sunuyor.

2Peugeot 208 / Avrupa’da En Çok Satan Otomobiller

Listemizin ikinci sırasında Peugeot 208 yer alıyor. Bu araç, geçtiğimiz yılda en çok tercih edilen model olarak karşımıza çıkmıştı. Modelin popülerliğini destekleyen en önemli detayı bizce yeni tasarım diline uygun olarak yapılan kapsamlı revizyonları. Aynı zamanda Peugeot 208, benzinli, dizel ve elektrikli güç aktarma sistemleri ile sunulan ilk küçük otomobil unvanına da sahip.

3Peugeot 2008

Kompakt crossover sınıf olan bu model, Avrupa’da da oldukça popüler. Pandemiden kaynaklı satışları geçtiğimiz yıl kadar fazla değil. Ancak yine de Avrupa’da en çok satan otomobiller arasında üçüncü sırada yerini alıyor. Sınıfındaki diğer SUV modeller ile kıyasladığımızda da Volkswagen T-Roc ve Hyundai Tucson’u geride bırakarak en çok satan SUV modeli olarak önümüze çıkıyor.

4Volkswagen Golf / Avrupa’da En Çok Satan Otomobiller

Geçtiğimiz yıl Volkswagen Golf, Avrupa’nın en çok satan otomobilleri arasında ilk sıradaydı. Ancak bu yıl 4. sırada yerini alıyor.

5Volkswagen T-Roc 

Volkswagen T-Roc, küçük crossover modelleri arasında 2017 yılından bu yana Avrupa’da en çok satan otomobiller arasında yer alıyor. Popüler olmasının sebebi ne mi dersiniz ? Elbette; benzinli ve dizel motorların çok yönlü karışımlı olması.

6Skoda Octavia

Skoda Octacia, hatchback ve station karışımı bir model. Yakın zamanda plug-in hibrit  seçeneği ile satışa sunulan model, markanın en çok satana otomobili olarak biliniyor. Plug-in hibrit seçeneği otomobilin birden çok çeşitli güç aktarma sistemlerine sahip olduğunu vurguluyor. 

7Renault Clio

Renault Clio, uygun fiyatlı otomobiller arasında da adından çok kez söz ettirmişti. Aynı zamanda yakıt cimrisi olan bu otomobil, dünya çapındaki satışların düşüşüne rağmen Avrupa satışlarında yine de üst sıralarda. Modelin çekici tasarımı, benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip oluşu da hayli dikkat çekiyor.

8Toyota Yaris Cross

Avrupa’da en çok satan otomobiller listesinde, Toyota Yaris Cross ilk 10’a girmeyi başardı. Modelin kaputunun altında 1.5 litrelik hibrit ünite yer alıyor.

9 Ford Puma

Listemizin son sıralarında Ford Puma yer alıyor. Bu kompakt crossover’ın sürüş dinamikleri ve makul fiyatları da tercih edilme sebepleri arasında. Aynı zamanda modele son zamanlarda Vignale paketi ve ST versiyonu eklenerek genişletildi.

10Toyota Corolla

Toyota Corolla, bu yılın Ocak ayında bile 11.990 adet satıldı. Otomobil, ülkemizde de çok satan otomobiller arasında yer alıyor.

Sıfır Km Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here