Elektrikli Araçlar için Doğru Lastik Seçiminin Önemi!

0
988

Doğru lastik seçimi tüm araçlarda olduğu gibi elektrikli araçlarda da oldukça önemlidir. Hem güvenli bir sürüş yapmak hemde elektrikli araçlar için menzil artırımı konusunda oldukça önemlidir. Bu konuda 81 ilde ve 500 adedin üzerinde bayisiyle faaliyet gösteren LastikPark önemli noktalara parmak basıyor.

Tüm dünyada artan elektrikli araç kullanımı ile elektrikli araçlarda kullanılan lastik seçiminin de önemi her geçen gün artıyor.

International Energy Agency’nin (IEA) tahminlerine göre küresel elektrikli binek araç parkı 2030’da 125 milyon adede ulaşacak. Araştırmalar, 2030 yılına kadar satılan her iki araçtan biri elektrikli araç olacağını da ortaya koyuyor. Asıl çarpıcı veri ise Avrupa’dan: 2025 yılında tahminen pazarın yüzde 16’sını oluşturacak elektrikli araçların, 2035’te pazarın yüzde 95’ini ele geçireceği öngörülüyor. Türkiye’deki elektrikli araç sayısı 2021’de 34 binlerdeyken, bu sayının 2023’te 69 bini, 2030’da 2,4 milyonu ve 2040’ta ise yaklaşık 17 milyonu bulması bekleniyor.

Elektrikli Araç Lastiği Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Elektrikli araçlar ile pek çok sürüş dinamiği değişmiş durumda. Buna bağlı olarak 0-100 kilometre hızlanmaları oldukça çabuk gerçekleşiyor. Aynı şekilde fren mesafesi de bu noktada önemli bir konu oluyor.

En önemli konulardan birisi ise, aracın verimini artıracak ve menzilini yükseltecek kabiliyete sahip lastikleri kullanmak.

Elektrikli araçlar, teknolojileriyle yeni bir sürüş deneyimini de beraberinde getiriyor. Bu araçlardan daha fazla verim almak, daha uzun menzillere ulaşmak için kritik nokta ise tercih edilen lastikler. Dünya lastik markalarını tek çatı altında sunan ve elektrikli araçlara uygun orijinal lastikleri stoklarında bulunduran LastikPark; elektrikli araç kullanıcılarının geleceğin mobilitesini tam anlamıyla deneyimleyebilmeleri, teknolojisinden yararlanabilmeleri ve de güvenli bir sürüş elde etmeleri için bir çalışma hazırladı.

İçten yanmalı motorlara göre daha ağır olan elektrikli araçların araçları taşıyabilme kapasitesinin yüksek olması, ıslak ve kuru zeminde kısa frenleme süresine sahip lastiklerin olması oldukça yüksek.

Gürültü seviyesi düşük lastik, kullanıcıların daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşamasına imkan tanıyor.
Lastik seçiminde bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise düşük yuvarlanma direnci. LastikPark, elektrikli araç kullanıcılarına düşük yuvarlanma direncine sahip olan lastikleri tercih etmesini öneriyor çünkü düşük yuvarlanma direnci daha uzun kilometre menzili ve daha fazla verimlilik sağlıyor. Elektrikli araçlara uygun orijinal lastik ihtiyaçlarınız için LastikPark bayilerini ziyaret edebilirsiniz.

LastikPark

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here