Doğuş Otomotiv: Araçlarımız Türkiye’deki mevzuata uygun

46
125674
Doğuş Otomotiv açıkladı

Doğuş Otomotiv açıkladı: Araçlarımız Türkiye’deki mevzuata uygun

VW’nin dünya genelinde yaşadığı emisyon skandalı neticesinde markanın Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv açıkladı. İşte o açıklama…

Volkswagen A.G tarafından yapılan açıklama üzerine kamuoyunun bilgisinde olan EA 189 EU5 motor tipindeki dizel araçlar ile ilgili olarak Doğuş Otomotiv’in açıklamasıdır:

Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz.

Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız

Saygılarımızla

Doğuş Otomotiv

46 YORUMLAR

  1. VW’i Tüm dünyada milyarlarca dolar tazminat ile karşı karşıya bırakan skandal motor Türkiye şartlarına uygunmuş. Böyle bir açıklama resmi olarak yapılabildiğine göre bu kanunlar açısından doğrudur muhtemelen. Ancaaaak bu durumda tirajı komik olan tüm dünyada sınırları zorlayan değerlerin Türkiye’de normal karşılayan yasalarmıdır yoksa Tüm dünya bu motorların doğaya ve insan sağlığına zarar vermesinden bahsederken Doğuş gurubunun kanun ve nizamlara uygun (bu durumda gerisi önemli değil demekki) şeklindeki şuursuz açıklamasımıdır. Bence şu açıklama VW’in yaptığından dahada büyük bir skandal.

  2. doğus otomotivin açıklamasından şunu anlıyorum 100 katta havayı kirletse insan sağlığı için önemli değil önemli olan araçlarının Türkiye standartlarında olması yani amerikalılar,avrupalılar başka dünyada biz başka dünyada yaşıyoruz aynı dünyayı paylaşmıyoruz.

  3. Ben bu haberi daha haber türkiyeye ulaşmadan facebook ta günlerce paylaştım.Günler günler sonra vw kendiside değil doğuş oto mevzuata uygun diye açıklama yapılıyor o da doğuş grubundan bir yetkili de çıkıp ekrana açıklama yapmıyor.Haber kanallarında sıradan bir haber gibi geçiyor.Yahu adamlar hile yapmış hile kandırmış dünyayı.Tüm dünya ayakta hisse senetleri yerlerde vw nun bundan daha büyük olaymı olur.Worsburg da millet karalar bağlamış yeni detroit olurmu bu gündemde bizdeki beylerde nasıl bir ticari açlıksa mevzuata uygun muş.Yahu sen hangi ülkenin vatandaşısın kendi ülkende bu mevzuat eski ise bunu değiştirmek daha kaliteli teknolojik araçları türkiyeye kabul etki marka ve şirket imajın zedelenmesin.Resmen ülkenin dört bir yanında gezen bunda araç hileli yani ayıplı mal bir an önce geri çağır burada araç emniyetinden sorumlu muayene istasyonlarının da tüv ün yani alman bir firma olması ne kadarda ilginç doğrusu bu araçları kontrol edip bu araçlara onay verip türkiyenin yollarına salıyor.Birde Türkiye yollarında gidecek aracın kontorlünün tüv firması yani alman menşeili bir firmaya verilmesi daha acı verici bir durum.Düşünsenize sizin yollarınızı sizin doğanızı havanızı size ait bir çok standartı bir başka ülke firması belirleyip üstüne birde sizden para kazanıyor. Bence tüv de vw da grubundaki diğer tüm markalarda hatalıdır. Bence ülkemizdeki mevcut mevzuat düzenlenmeli eğer diğer araçlarda emisyonda sorun çıkarıyorsa o araçlarda trafikten alınmalıdır. Diğer ülkeler te

  4. Dünya çalkalanmış, Doğuş oto kendini kurtarma çabasında. Adamlar sadece kendi ülkeleri için değil atmosfere yayılan zararlı gazdan bahsediyor, Doğuş’sa ülkemiz kanunlarına uygun diyor.
    Doğuş oto başka bir gezegende yaşam keşfetti galiba, kazıklamaya devam.

  5. Voswos yetkilileri insanların zekasıyla alay etmeyi sürdürüyor. Ayıptır, hem millete hileli hurdalı arabalar satın hem de böyle inkara dönük açıklamalarda bulunun. Voswosun yapması gereken şey sattığı ayıplı ürünleri iade alıp parasını tüketiciye iade etmektir. Tüketici dernekleri davalarını bir an önce açmalılar.

  6. başlıkta belirttiği gibi bizde yedik mi? Yemedik ama mevzuata göre yiyoruzdur!!! işte bizim ülkenin acınası hali bizde tabiri caizse her şey serbest bu açıklama bundan başka bir şey demiyor

  7. HERKESE SORUYORUM HANGINIZ ARAC ALIRKEN EMISYONUNA BAKIYORSUNUZ??? TURKIYEDE EA189 KODLU MOTORA KALANA KADR KAC KAMYON OTOBUS HURDA ESKI ARAC EGSOZLARI DUMAN ICINDE GEZIYOR YAPMAYIN ALLAH ASKINA BU KDR OLMAZ.. EMISYON COK ONEMLI SANKI ULKEMIZDE..

  8. Aslında olması gereken açıklama şuydu bence ”Motorlarımız Türkiye’de tüm kanunlara ve mevzuata uygunda olsa, biz VW olarak tüm dünyada ödeyeceğimiz bedeli Türkiye’dede ödemeye hazır olduğumuzu ve kanunen hiçbir yükümlülüğümüz olmasada Türk insanı ve müşterisine verdiğimiz değerin bilinmesi ve marka imajımızı yenilemek adına tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gereken tüm düzeltmeleri ve çalışmaları ve gereken herneyse tamamını yapmaya hazır oluğumuzu beyan ederiz” İşte o zaman bu ülkede bi nebze olsun kendinizi afettirebilirdiniz araba satmaya yüzünüz olurdu. Ama malesef Doğus oto olarak VW yaptı siz sıvıyorsunuz. Ama Türk milleti saftır dimi senelerce kovmaktan beter ettiğiniz adamlar kapınızda kuyruk oldu üstüne birde kandırırlarsa herhalde sıra 6 aydan 1 yıla çıkar değilmi???

  9. helal be doğuş gene türkiyeyi takmadı ulan aynı aracı amarikaya satıyorsun A.B.D. devletinden it gibi titriyorsun özürlü açıklama yapıyorsun af diliyorsun türklere gelince herşey normal diyeceksin ben bunu yemem sizi bilemem buna inanan eyyyyyyyyyyyyy koyun cemaati lafım inanana sirkinde kendine gel tepkini göster

  10. vw nin türkiye ye sattığı araçları doğuş karar vermemeli temiz mi kirli mi olduğuna ilgili bakanlıklar test edip öyle satış yapıp veya satışları durdurmalı.ama nerde herkesin aklı seçimde.

  11. Bende soruyorum: Broşürlere yazdığınız emisyonlar ve özelliklerde insanı kandırmak, yanlış yönlendirmek ta mevzuata uygun mu? Araçların arkasındaki BLUEMOTION yazılarını ne yapacaksınız şimdi?

  12. Arkadaşlar araçlar bayide satılırken, tanıtıcı broşüründe yada tv ve gazete reklamlarında egzoz emisyon değerleri ve euro 5 yada euro 6 standartlarını karşıladığına dair bilgiler verilir. Müşteri bu bilgilere göre tercih yaptım ve bu aracı sıfır olarak bayinizden aldım ben aracımın çevreyi az kirletmesini istediğimden sizin aracınızı tercih ettim, yoksa gider aynı fiyata başka bir araç alırdım derse; doğuş otomotivin ayıplı ve hileli mal satarak müşteriyi yanlış yönlendirdiği gerçeği gerçeği ortaya çıkar. Buda tüketici mahkemelerinde çözülür. Türkiye’deki mevzuata uyması bu durumu değiştirmez.

  13. Türkiye’de denetim olmadığını bildikleri için böyle saçma sapan açıklama yapıyorlar, ABD,ye giden VW’de sorun olacak Türkiye gibi 3. Dünya ülkesine gelen araçta sorun olmayacak buna Aptallar inanır ancak..

  14. abd deki mevzuata da uygundu.Avrupa içinse vw ,avrupada motor ne yapıyor bilmiyoruz dedi 🙂 .Sorun teknik değerleri karşılamak değil ki sorun markanın bilerek test cihazlarını aldatmasıdır ,bunuda itiraf ettiler.Nitelikli aldatmaca

  15. ulkemizin havası o kadar temizki bu emısyon kırletemiyor !!! yada ey millet sizi enayi yerine koyuyoruz biz denetleme mekanizmasına gerekli rüşveti verdik !!! yada sallayabileceğimiz zamana kadar sallarız eldekı stokları eritiriz . açıklama bize bunu soyluyor sec beğen ( ancak bir vw tdı kullanıcısı olarak sonrakı aracım japonyada üretilen bir araç olacak mazda/subaru/honda

  16. almanlar ( ww özelinde söylüyorum) japonlardan ahlak, sorunsuzluk ve sağlamlık dersi alsın. aynı olay japonya’da yaşansaydı sorumlu mühendis harakiri yapardı. ayrıca çevre ve şehircilik bakanlığı gerekli incelemeyi başlatmalıdır. insana verilen değeri buradan anlayacağız.

  17. Bundan takriben 4-oyota distrib5 sene önce Toyota’da fren arızasından dolayıda milyonlarca araç geri çağrılmıştı ve yine aynı dönemde Toyota yetkilileri sorunu gelen baskılar sonucu 2006 yılından beri sorunu bildiklerini ancak ölümlü kazalar ve paralelinde şikayetler gelene kadar duruma müdahale etmediklerini itiraf etmişlerdi. Ve bu açıklamadan sonrada hiçbir toyota mühendisi harakiri yapmamıştı. Ayrıca bu olaydan sonrada dönemin Toyota distrübütrü aynı fabrikada üretilmesine rağmen Türkiyede satılan hiçbir Toyotanın sorunu olmadığını kanunende bir şikayet ve geriçağırmayı gerektirecek bir durum olmadığını açıklamıştı. Tabiki neticede bir Niteliklli hilekarlık değil ama onlara ders verecek dürüsrlükte değil sanırım.

  18. Ayrıca yılbaşı gibi Türkiye’de çok günden oluşturmayan ama dünyada Japon otomobillrine ciddi bir sıkıntı yaşatan hava yastığı problemi yaşandı. Sırf bu yüzden dünyada yaklaşık 40 milyon Japon araç geri çağrıldı sadece Honda’nın 20 milyona yakın aracı geri çağırdığından bahsediliyor. Peki bu yüzden intahar eden mühendis varmı yada Türkiyede Nissan-Toyota yada Honda geri çağırma veya açıklama yaptımı bilginiz varmı. Bi keza sınıfının en çok satan modeli olan Qhasqai’ özellikle ilk gelen otomatik versiyonlarının %90 ı şanzuman arızası verirken Nissan ne yaptı çoğuna yazılım güncelleyip yollamaktan başka. (ki aynı sorunlar biraz azlıp evam etti) hatta DSG yüzünden bir kaşık suda fırtına koparanlar ne yaptı. Tamam VW’i eleştirin hemde en sert şekilde eleştirin ama başka markaları överek değil. Yani dinime küfreden müslüman olsa durumu.

  19. Türkiye’ye tek kuruş yatırım yapmayan, terörü destekleyen, maliyeti düşürme adına çin ve meksika’da üretilen, iihs güvenlik testinde civic’ten ders alan passat cc, içeri su alan jettaları, garantisi dolmadan patlak veren dsg-turbo-beyin arızaları ve emisyon sahtekarlığıyla hala ww savunanlar ve alman araç alan varsa ben milliyetçiyim deyip gezmesin hemşerim. toyota ve honda en azından Türkiye’ye yatırım yapmış, sorunsuz ve sağlam araçlar. sizin almanlar gibi sahtekar değiller.

  20. ayrıca japonlar ww gibi çevre katili fosilleşmiş traktör sesli dizeller yerine geleceğin teknolojisi hibrid ( elektirikli motor) ve hidrojene geçeli yıllar oldu. bmw bile toyota’ya hibrid motor karşlığında bedava dizel verdi. almanlar, teknolojide japonları da örnek alsın.

  21. cem bey 2006 yılından beri sorunu bildiklerini ancak ölümlü kazalar ve paralelinde şikayetler gelene kadar duruma müdahale etmediklerini itiraf etmişlerdi demişsiniz,eminmisiniz?toyotanın fren arızası nedeniyle milyonlarca aracı geri çağırdığını ve amerikan kongresinde savunma yaptığını hatırlıyorum ama sorunu bilip müdahale etmediklerine dair bir açıklama hatırlamıyorum ki eğer böyle bir açıklama olduysa toyota sahibi değilim ama toyotayı her zaman seven birisi olarak bir daha toyota almayı asla aklımın ucundan bile geçirmem.Açıklamanın linki varsa gönderebilirmisiniz.

  22. ARKADAŞ AYNI ARABALAR AMERİKAYI VE DİGER ÜLKELERİ ZEHİRLİYORDA BİR TEK BİZİ ZEHİR LEMİYOR YA ARKADAŞ YA BU DOGUŞ AKILLI YADA BİZ SALAGIZ ULAN BİRAZ DÜRÜST OL DOGUŞ İNSAN OLUN

  23. haberi okuduğumu çok net bir şekilde hatırlıyorum,tabi haber 5-6 yıllık bir haber oluğundan takdir edersinizki benim bir link bulup size yollayabilmem çok olası bir durum değil. Ancak hafızanızı bir yoklarsanız sanırım bu olay 2009 yılında patlak vermişti ve oluşan kazaların ise 3-4 yıllık bir süreçte gerçekleştiği açıklanmıştı. Tabi bu durumda Toyota gibi dünyaya kalite standartları ve yönetim sistemleri hakkında ders vermeye kalkan kitaplar yayınlayan bir firmanın bu durumu nasıl farkedemediği ve kalite kontrol sistemleri tartışılmaya başlandı. O açıklamada o zaman geldi zaten. Çünkü durumun farkında olunmadığının söylenmesi çok daha vahim sonuçlara neden olabilirdi, bu yüzden durumun farkındaydık ancak bu kadar tehlikeli olabileceğini düşünmedik şeklinde durumu kurtarmaya çalıştılar. Aslında önemli olan bu değil önemli olan malesef ülkemizde yasaların bizi Avrupa veya Amerikadaki gibi korumaması, Baksanıza Amerika durumu tespit ettimi kök söktürüyor bizde ise durum mevzuata uygun, Böyle olunca da bu bu firmalar bu açıkları sonuna kadar kullanıyor çünkü hesap soran bir sistem yok.Bu garanti sürelerinden tutunda arıza durumunda oluşturulan çözümlere kadar böyle.Yoksa Almanı’da aynı Japon’uda. İşte geçtiğimiz 1 yılda Honda yaklaşık 20 milyon aracı çağırdı deniyor peki ülkemizde. Nissan CVT şanzuman ile ilgili bir sorun yaşıyor ülkemizde kim bunun farkında. Toyota Multi Mode gibi iğrenç ötesi bir şanzumanı Türkiye’ye dayanıyor gitsin kim şikayetçi. Olaya o yapmaz bu yapmaz

  24. Şimdi siz bu söylediklerinizle Japon otomobillerinimi savunmuş oluyorsunuz. Söyleiklerinizin çoğu geçmişteki belki 50 tane mesajınızda papağan gibi tekrarlanmış cümleler. Öncelikle bilmelisinizki otomobil sektörü VW ile Japonlar’dan oluşmuyor. Yada VW ürünlerinin kötü olması Japol otomobillerini kusursuz yapmıyor. Veya siz VW’inin otomobillerini yerden yere vurarak o bu markaya saldırarak Japon otomobillerindeki arızaları gözardı edemez kusursuz imajı oluşturamazsınız. Size çok basit Toyota,Honda ve Nissan ile ilgili sorunlardan bahsettim şimdi siz söyledikleriniz ile bu kusurları yokmu ettiniz yani. Sonra takılmışsınız bir Hybrid’e doğrudur bu teknolojiyi ilk kullanan Toyota olabilir, ama bugün Hybrid’den çok daha ileri gitmiş motor teknolojileri ve markalar var, ayrıca otomobil sektöründeki tek teknoloji bumu firmalar insansız gidebilen hem suda hem karada giebilen kaza engelleyen vs. gibi bir sürü teknolojiden bahsediyor. Toyota hangisinde mevcut. Mesela hala oldukça eski bir teknoloji olan ve son derece konforsuz ve sıkıntılı bir şanzuman kullanmakta hala. Bunlardan niye hiç bahsetmiyorsunuz. bunların hepsi kul yapımı hepside arıza yapar. Almanı Japonı Fransızı falan diye boşuna kendinizi yormayın kimin ne teknolojisi varıda boşverin bizim TÜRK milleti olarak en eski teknoloji bir aracımız bile yok.

  25. Türkiye’deki insanların ve çevrenin sağlığı diğer ülkelerden daha mı değersiz.
    Devleti yönetenler niye duyarsız ?
    Avrupa, Rusya ve diğer ithalatçı ülkeler bizim tarım ürünlerini sağlığa zararlı diye geri gönderiyor, iç piyasada aynı mallar satılıyor.
    Diğer sanayi ülkeleri sağlığa zararlı otomobil ve diğer malları Türkiye’ye satıyor, bizim gümrükten kolayca giriyor.
    Yazıklar olsun bu denetimleri yapmayanlara, kanuni mevzuatı eksik çıkaranlara, insanlara ve çevreye zarar verenlere, bundan çıkar elde edenlere…..

  26. Şu anda bütün vw fanboylar utançlarından sus pus olmuş durumdayken hala konuşabilenler, japon arabasına laf sokmaya çalışanlar olabilmesi çok ilginç. “Arıza, kusur nedeniyle geri çağırma” ile “bilinçli olarak insanları zehirleme, çevreyi katletme” aynı şey mi??? Kusur-arıza’nın kralı vw’de değil mi(DSG geri çağırmaları-araç toplatmaları, TSI turbo sorunları vs..? Yahu belki bu sahtekarlık yüzünden amigosu olduğunuz firma iflas edecek, hala neyi savunuyorsunuz? Türkiye’ye yatırımı sıfır olan sahtekar-hilekar bir firmayı bir Türk hala nasıl ve neden savunabilir???

  27. okuduğunu anlayamayan yada hiçbir olayın geçmişine bakmadan sadece o anı yorumlayan bilgisiz klavye kahramanlarına bazı şeyleri anlatmak gerçekten çok zor. ben ne VW fanıyım nede savunuyorum ki bu yorumların ilk sayfasına gider bakarsanır VW’inide Doğus otoyuda ilk eleştirenin ben olduğumu biri …. diğeri sıvıyor ve benzeri birçok söz ile eleştirdiğimi görebilirsin. Burdaki yazılanlar saece bir kardeşimizin Almanlar Japonlardan sorunsuzluk dersi ahlak dersi vs almaları gerektiği yorumları ile ilgilidir. Yani anlatmak istediğim tüm firmalarda benzer sorunlar olduğu ve ister japon ister alman olsun kanunlardaki boşluklardan faydalanıp bizi umursamadığı idi. Burdan ders çıkarması gerenlerin Almanlar değil biz Türk Tüketicileri olduğu ve mevzuatlarımızdaki eksikliklerin biran önce gierilmesinin gerekliliği yoksa biz tüketicilerin daha çok mağdur olacağı gerçeği idi. Ve bu gerçeği bak işte ben haklı çıktım senin markan kötü benim savunduğum marka iyi gibi zafer çığlıkları ile çözemeyeceğimizidr. Yoksa hepsi aynı versiyonun farklı renkleri sevgili arkadaşım. Umarım yeterince açık derdimi anlatabilmişimdir.

  28. Tam olarak benimde bahsettiğim bu, Avrupalı Amerikalı vatandaşının başına birşey geldimi hesabını çatır çatır soruyor. Bu yüzdende bu ülkeler ürün satan firmalar kılı kırk yararak ürün satıyorlar. Ama bizim ülkemizde Ali babanın çiftliği herşey hak getire. Bakın size etrafımadaki insanların ve benim başıma gelen 3 olayı anlatayım. Bir abimiz Citroen marka aracı ile kamyonun yandan altına girdi hava yastığı açılmadı firmanın savunması çünkü çarpışma uygun açıdan gerçekleşmemiş, bir başka abimiz Hyundai marka araç ile takla attı onunda hava yastığı açılmadı o firmanın yorumuda sensörlerde gerekli basınç oluşmamış ve benim Ford marka aracım 4 ay boyunca fren sistemindeki arıza bir türlü tespit edilemedi ve ben en sonunda daha fazla guvenlik riski almamak adına aracımı sattım. Alın size 3 ayrı marka ve 3 ayrı ülke ama hiçbiri kendinde kusur bulmadı.

  29. “Arıza, kusur nedeniyle geri çağırma” ile “bilinçli olarak insanları zehirleme, çevreyi katletme” aynı şey mi??? Bunu okuyanda birinin birinin boyasında falan problem oluğunu diğerininde nuklşeer atıklarını doğaya saldığını falan zanneer hani. Kusur dediğiniz şey bir markada gaz pedalının sıkışıp arabanın hızlanması ve kaza yapması ile diğer markada arabanın kaza yaptığında hava yastıklarının açılmaması yada hatalı açılması. Sonuç her iki markada ölümlü kazalar. Bilinçli zehirleyen firmada ise bak bizim ülkemizde uygunmuş demekki bizim ülkede adam zehirlemek serbest gerçi henüz VW’in egzos gazından zehirlenip ölen olmadı ama. Buradaki en büyük sorun VWinin sahtekarlık yapması Doğus otamativinde bunu makul göstermeye çalışması. Yoksa çevre kirliliği meselesi sizin kusurlardan büyük sorun değil. Yada sizin kusur dediğiniz şeyler o kadarda küçük mevzular değil hangisini kabul ederseniz artık.

  30. fahri mutlu arkadaşımızı kutlarım inanılmaz dogru yazmış .türkiye de bir tek fabrikası olmayan vw neden savunurlar anlamadım.bana ğörede en iyi arabalar japon arabalardır 7 senedir honda cıvıc kullanıyorum o kadar memnunumki satsam yine honda alırım

  31. cem bey, beni papağan gibi aynı şeyleri söylemekle eleştiriyor. o zaman kendisi bülbül olsun da sorularıma cevap versin. japon arabalarıyla ilgili söylediğiniz hiçbir şeyin kanıtı yok. lütfen benim gibi kanıtlı-belgeli konuşun. 1. dünyanın en zor ve objektif güvenlik testi iihs’de almanların lüks amiral gemisi passat cc, japonların orta sınıf aracı civic’ten güvenlik dersi almıştır. ( bakınız: google: japonlardan almanlara güvenlik dersi) 2.akıllara zarar koşullarda dayanıklılık ve sorunsuzluk testini başarıyla geçen toyota hilux bbc belgeseline konu olmuştur. ( bakınız: google: toyota hilux top gear) 3. toyota lexus amerika’da üst üste 12, subaru ise 4 kez güvenilir araç seçilmiştir. 4. alman tüv firması toyota’nın güvenliğini defalarca teyit etmiştir. 5.ingiltere’de yapılan en sorunsuz araç sıralamasında ilk beş aracın dördü, on aracın yedisi japon’dur. 6..amerika’nın buzullarına, arabistanın çöllerine dayanan araçlar sadece japonlarındır. 7. toyota, en küçük sorunlarda bile ( cam yağı eksiltme) insana verilen değerden araçlarını geri çağırma erdemini gösterirken, ww ise garantisi dolmadan dsg-turbo-beyin arızaları veren, maliyeti düşürme adına çin ve meksika’da üretilip içeri su alan jettaların suçunu kullanıcı hatası deyip milleti enayi yerine koymuştur.

  32. 8. ww’in emisyon sahtekarlığını ceosu kabul edip, özür dileyip istifa ediyor. bizim ww hayranları hala kraldan çok kralcı tavrıyla ww toz kondurmuyor. 9. Türkiye’ye kuruş yatırımı olmadığı gibi terörü destekleyen almanların yerine yerli oto üretilene kadar japon’a devam edeceğiz. 10. japonlar, çevre katili fosilleşmiş traktör sesli dizeller yerine çevre dostu geleceğin teknolojisi hibrit ( elektirikli) ve hidrojen ( suyla çalışan otomobil) konusunda da almanlara nal toplatmıştır. toyota 1997’den bu yana hibrit motor üretiyor ve yaklaşık 8 milyon satışla dünya birincisi. 11. çevre katliamı yapıp milleti aptal yerine koyan ww’i hala savunup alan varsa ben milliyetçiyim demesin.

  33. Araba çevreyi, beyan ettiğinden 40 kat fazla zehirliyormuş. CEO kabul ederek istifa etti(bizimkiler hala kabul edemedi gerçi 🙂 ). Firmanın hisseleri çakıldı. Birçok ülkede satışı yasak artık. Şangırtı-şungurtu sesli DSG zaten herkesin malumuydu ve “arıza” denip geçiliyordu ama “çevre katili” olmak böyle değil.Cinayet işlemekle eşdeğer batıda çevreyi zehirlemek. Amerika, Avustralya ,Avrupa’nın çoğu ülkesinde ve Çin’de işi bitti (Romanya’da bile satışı yasak). Bizde sorun yok, her milleti zehirleyen vw birtek bizi zehirlemiyormuş 🙂 koyunlar gibi sıraya yazılmaya devam (Gerçi artık, bu rezaletten sonra zaten palavra olan sıra-mıra olayı da olmaz). Araplar da çok üzülüyormuş bu duruma (vw’nin %17 si Katar’a aitmiş).Ülkemize 1 TL bile yatırım yapmayan ve çevre katili bu üç kağıtçı marka hakkında konuşmaya bile değmez.

  34. Aevgili kardeşim papağan gibi diyorum çünkü bütün vw sayfalarına giriyor ve konu ne olursa olsun hep aynı cümlelerle aynı cevabı vermektesin. (dsg arzası, yağmur alma, turbu vs.) Oysaki ne burda nede verdiğin cevabın çoğunda konu vw sağlamılı falan değil. Burda mevzu sen japon arabalarının dayanıklılığından ve ahlak dersinden bahsettin bende sana japon arabalarındad kusur olabiliyor ve bu durumda onlarda benzer tutumlara giriyorlar mevzu malesef kanunlardaki zayıflık ama sen bunu anlamakta yada zorluk çekiyorsun ve vw’e saldırarak kusur örttüğünü düşünüyorsun. Sevgili kardeşim ben sana vw’i savunmuyorumki zaten yaptıkları ortada. Japon otolarını kötülemeye çalışmıyorum derdim yanlışını görmen hepsinin aynı düşüncede olduğunu görmen. Yoksa başka markalardanda örnek verdim sana. Ama sırf yaptığın suçlamalardan dolayı japon otoları ile ilgili sana birkaç şey söylemek zorundayım kusuruma bakma. Öncelikle neyin kanıtı yok. Toyotanın çağırdığı milyonlarca araçtanmı haberin yok, geçen yılki hava yastığı problemi (özellikle honda ile alakalı) ile alakalı onlarca haber bulabilirsin. CVT şanzuman ile alakalı olarak git Nissan bayilerine göz at Qhasqai forumlarına göz at hatta daha birkaçbin kmde onlarca Qhasqai neden satılık araçtır. Multi mode şanzuman ile alakalı yüzlerce şikayet ver bunu herkez bilir. Peki bu konuda geleceğin teknolojisi Toyota ne yapmıştır. Hatta 30 yıl öncesine ait motor ve şanzuman teknolojisini kullanan Honda’dan bşka kaç firma vardır. Peki son on yılda yaklaşı

  35. Şu anda dünyanın birçok yerinde satışı yasaklanan vw ürünleridir. Honda-Toyota-Nissan’ın satışının yasaklanmasını duyan var mı? Burada yapılan vw rezaletini-sahtekarlığını geçiştirme/maskeleme çabalarıdır. Vw’nin hilekarlık haberinin altına “ama Nissan-Honda-Toyota’da da arızalar var” yazabilmek yanlı değil mi, konu arızaysa neden vw arızalarını((dsg-turbo..) yazmıyorsunuz. Ayrıca arıza ile sahtekarlığın aynı şey olmadığını, şu anda dünyada satışı yasaklanan markanın vw olduğunı neden kabullenemiyorsunuz (almanlar bile kabullenmişken)Not: Sınıfının satış lideri olan Qashqai’den memnun olmayan tek bir kişi bile görmedim ama web’e dsg arızası yazdığınızda internet kilitleniyor (vw emisyon rezaleti yazınca da neredeyse internet çöküyor). Yani şu anda bir Amerikalı (veya Avrupalı) güvenle Japon arabasını(Qashqai, Prius, Crolla, Civic) satın alıyor ama vw’yi almıyor (alamıyor, çünkü satışı yasaklandı).

  36. ww, fosilleşmiş traktör sesli çevre katili, dsg-turbo-beyin arızalarıyla özdeşleşmiş, kalite ve maliyeti düşürme adına çin ve Meksika’da üretilen, içeri su alan, emisyon sahtekarlığıyla nam yapmış sorun yumağı arabamsı. Toyota ve honda ise çevre katili dizeller yerine geleceğin teknolojisi ve çevre dostu olan hibrit ve hidrojen’in öncüleri. evet Toyota, en küçük sorunda insana verilen değerden araç çağırıyor. ww, gibi kullanıcı hatası deyip üstünden atmıyor. zaten honda 6 yıl, ww 2 yıl garantili. herkes bilir ki alman servisten, japon sorunsuzluktan kazanır. hodri meydan servisleri gezelim. hangi serviste arızadan, hangi serviste rutin bakımdan araç var. gerçekler acıdır.

  37. benim gibi kanıtlı-belgeli konuşun lütfen. mmt-i şanzıman arızadan değil, performansından eleştirildi. dünyanın en sorunsuz otomatik vites araçlarını Japonlar üretiyor. ww bile otomatik şanzıman aparatını Japonya’dan ithal ediyor. ayrıca doğuş otomotiv doğru söylemiş. ww’in Türkiye’deki satışları mevzuata uygun!!! çünkü Türkiye’de insanı ve çevreyi esas alan mevzuat yok ki. adamlar haklı.

  38. Avrupadaki kullanım şartlarına uygun değilse bizde nasıl uygun oluyor?Bizi ortadoğu ülkesi olarak mı görüyorsunuz?Gereği neden yapılmıyor?Firmanıza hiç ama hiç yakıştıramıyorum.

  39. Tüm dünyayı dolandırdınız tüm dünyadaki araçlar kusurlu, sadece Türkiye’de araçlarınız temiz yani öylemi? Sırf Türkiye ve Türk insanını aptal yerine koyan bu yaklaşımınız nedeniyle bir daha alacaksam da sizden araç falan almam. Yazıklar olsun ülkemin basit bir otomobil firması tarafından Somali, Mozambik, Afganistan muamelesi gördüğünü görüyorum ya pes…

  40. VW piyasa trendlerine daha hızlı uyum sağlamak ve karlılığı arttırmak için model geliştirme süreçlerini yeniden organize ediyor. Değişiklikler VW’in küçük, kompakt, orta boy ve elektrikli otomobilleri için dört ayrı grup halinde uygulanacak. Teknoloji, kalite, maliyet ve son teslim tarihine sadakatın yanı sıra, maliyet açısından etkinliğin sorumluluğu da ilk kez tek elde toplanacak. Şimdiye kadar bu sorumluluklar farklı departmanlara dağıtılmıştı. VW CEO’su Herbert Diess konuyla ilgili şunları söylüyor: “Her otomobil projesi için sorumluluğun net bir şekilde atandığından emin olmalıyız. Bu değişikliklerin otomobillerin geliştirme süreçlerinde ciddi bir hızlanma sağlayacağını umuyoruz”. Diess dört geliştirme grubunun her birisi için bir üst düzey yönetici atadı. Diess VW’nin yatırımlarını yıllık 1 milyar euro azaltmayı ve maliyetleri kısmayı planlıyor. VW Grup emisyon hilesi skandalı nedeniyle milyarlarca euro masraf ve cezalar ile karşı karşıya. VW Grubu’nun aynı adlı ana markası satış ve gelir açısından en büyüğü. Marka modellerini güncellemekte ve ABD ve Brezilya gibi piyasalarda yeni segmentlerde yer tutmakta yavaş kaldı. Bu da kar marjını %6 azalttı. Küçük otomobiller: Polo yarı kompakt ve Up mini otomobil de dahil bu modeller gelecekteki küçük SUV’lerle birlikte Klaus Gerhard Wolpert’in (59) sorumluluğunda olacak. Wolpert 2010’dan beri firmanın ürün yönetiminin başında.

    Kompakt otomobiller: Avrupa’nın en çok satan otomobili Golf ve kompakt SUV’ler Karlheinz Hell’in

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here