Ülkemizin geçtiği bu zorlu günlerde hem maddi hem de manevi yönden güçlü bir dayanışma yaşanıyor. Gencinden yaşlısına, öğrencisinden işçisine herkes gücünün yettiğince deprem bölgelerine yardım yapmaya çalışıyor. Art arda depremlerle sarsılan Kahramanmaraş ve Gaziantep’in yanı sıra Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye de ağır hasar alan iller arasında. Ülkemizin her yerinden bölgeye adeta akın akın yardımlar yağıyor. Ancak dünyanın şaşkınlıkla izlediği bu büyük depremler sonrasında bile dolandırıcılık ve yağma gibi yüz kızartan olaylar da yaşanıyor. Diğer yandan iyi organize edilemeyen yardımlar sokaklara bırakılıyor. Koordinasyonun son derece önemli olduğu bu günlerde, yardımlarınızı güvenli kaynaklar ile afet bölgelerine ulaştırmaya dikkat etmelisiniz. İşte başvurabileceğiniz bazı yardım kanalları;

afad

AFAD 

Bölgede arama kurtarma ekipleriyle aktif olarak görev alan AFAD’a nakit yardımıyla destek olabilirsiniz. AFAD yardımları için üç farklı seçenek mevcut. Dilerseniz telefonunuzdan “DEPREM” yazıp 1866’ya SMS göndererek 20 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca AFAD web sitesi üzerinden online olarak bağışta da bulunabilirsiniz. Bağış sayfasında, yardım kampanyasına katkıda bulunabileceğiniz banka hesap bilgileri de yer alıyor. Buradan kullandığınız bankaya ait IBAN bilgisiyle direkt olarak yardımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

ahbap

AHBAP

Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap, deprem sonrası hem sahada hem de sosyal medyadaki bilgilerin koordine edilmesi noktasında öne çıktı. Deprem bölgesine ilk yardım gönderen derneklerden olan Ahbap’a siz de yardım etmek isterseniz IBAN bilgilerine web sitesinden ulaşabilirsiniz. Farklı ülkelere ait banka hesapları sayesinde Ahbap’a yurt dışından bağış yapabilmek son derece kolay. Ayrıca kripto para ile ödeme yapmak isteyenler için farklı kripto para adresleri de mevcut.

kan bağışı

KIZILAY

Kızılay’ın da bölgedeki ihtiyaca yönelik kan bağışı kampanyası bulunuyor. Kızılay web sitesi üzerinden size en yakın kan bağış noktasını bularak deprem bölgelerine kan desteği sağlayabilirsiniz.

akut

AKUT

Arama kurtarma çalışmalarında öne çıkan AKUT ekipleri, deprem bölgelerinde ön saflarda yer alıyor. Çalışmalarına destek olabilmek ve afet bölgesine yardım sağlamak için AKUT’a da bağış yapabilirsiniz. Web sitesinde yer alan IBAN bilgileri ile yardımlarınızı ulaştırabilir veya “AKUT” yazıp 2930’a SMS göndererek 10 TL’lik bağışta bulunabilirsiniz.

 

depremde belediye yardımları

BELEDİYE ÇALIŞMALARI

Nakdi bağışların yanı sıra ayni bağışlarınız için de güvenilir kanallar mevcut. Büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyelerinin önderliğinde gıda, kıyafet ve eşya yardımları deprem bölgesine ulaştırılıyor. Öncelikli ihtiyaç listelerinde yer alan eşyaları, belediyelerin duyurduğu toplama merkezlerine bırakabilirsiniz. Bu alanlar, bağlı olduğunuz belediye tarafından SMS yoluyla veya web sitesi üzerinden duyurulabiliyor. Kültür merkezleri, spor salonları, pazar alanları ve otoparklar bu iş için tahsis ediliyor. Ancak belediyeler, deprem bölgelerindeki yardım merkezleriyle iletişim halinde olduğu için ihtiyaca yönelik yardım listelerinde değişiklikler olabiliyor. Siz de duyuruları takip ederek yardım noktalarına götürmek için öncelikli ürünleri temin edebilirsiniz.

Güçlü kalmanın zor olduğu bu günlerden geçerken enkaz alanlarından gelen her mutlu haber umutlarımızı biraz daha yeşertiyor. Siz de yardımlarınızla daha fazla insana umut olabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here