Defender 2 Milyonu Devirdi

2
1298

Land Rover’ın ikonik modeli Defender, 67 yıllık sürecin ardından tam 2 milyonuncu seri üretimini gerçekleştirdi.

 İngiliz üretici için önemli bir dönüm noktası olan Defender, banttan inen 2 milyonuncu seri üretim aracına kavuştu. Gri renkli Defender’ın çamurluklarında, Red Wharf Bay haritası dikkat çekiyor. Bu bölge, ilk Land Rover’ın tasarlandığı yeri işaret ediyor. Siyah parlatılmış jantlarla donatılan Defender’ın Tavanı, radyatör ızgarası ve ayna kapakları da Santorini siyahı rengine boyanmış.

 

Mayıs 2015’te üretilen otomobilin üretim sürecinde bu otomobile gönül veren mühendisler ve hayranları da dahil olmuş. Gerek iç mekanda, gerekse Land Rover logolarında bolca 2.000.000 numarası verilen Defender, 16 Aralık’ta bağış için satışa çıkacak.  

 

2 YORUMLAR

  1. Bu yıl itibarıyla üretimden kaldırılan Land Rover Defender’ın yerine gelecek araç 2018 yılında tanıtılacak. Land Rover’ın 67 yıllık efsane modeli Defender bu yılın sonunda son kez üretim bandından inecek. Kişisel satışları sona erecek fakat askeri üretiminin devam edeceği aracın yerine Defender’ın modernize edilmiş yepyeni bir model gelecek. Şirketin müdürü Gerry McGovern’a göre bu yeni araç modern Defender olarak anılacak ve uçuk bir tasarıma sahip olmayacak. Discovery modelinin platformunda üretilecek yeni araç 5 farklı tipte üretilecek: 2 kapı kısa dingil, 2 kapı uzun dingil, 4 kapı kısa dingil, 4 kapı uzun dingil ve özel bir versiyon. Orta sınıfa hitap edecek yeni modelin yıllık 100.000 adet üretim rakamına ulaşması hedefleniyor.

  2. Genellikle askeri amaçlar için kullanıldığını gördüğümüz Land Rover Defender bu yılın Aralık ayından sonra üretilmeye devam etmeyecek. Böylece 67 yıllık olan bu model de efsanaler arasındaki yerini alacak. Land Rover Defender’ın eski kalan şasisi ile kabini ve Euro 6 regülasyonları üretiminin durdurulmasındaki en büyük sebepler olarak görülüyor. Fakat Land Rover bir aracının üretimini durdururken 2016 yılında başka bir yeni modelini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.2016 yazında DC 100 Konsepti ile benzer özellikler taşıyacak Yeni Defender yüksek teknolojili bir araç olarak gelecek. Yeni Defender yollara çıkana kadr Land Rover’ın aldığı bir karara göre 67 yıl yaşındaki modeline 3 farklı versiyon ile veda edecek.Bu 3 modelden birincisi Autobiography Edition adı altında bir model. Sadece 80 adet üretilecek olan bu versiyon,daha çok lüks ve konfora önem veren kişiler için tasarlanmış. İkinci modelin adı ise Heritage Edition. Bu versiyon ise 400 adet üretim ile sınırlı kalacak.Biraz daha Defender tarihinden izler taşıyan bu versiyon Grasmere yeşili gövdeye ve beyaz tavana sahip olacak.Adventure Edition adı altında üçüncü ve son versiyon olan bu araç ise tam bir doğa arabası. 600 adet üretilecek bu model ise daha güçlü bir alt gövdeye sahip.İç tasarımında deriye oldukça yer verilmiş.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here