Son yıllarda elektrikli araç üretimine oldukça yoğunlaşan BMW giriş seviyesi modeller üretmeye devam edeceğini açıkladı.

“Alt pazar segmentinden ayrılmıyoruz”

Berlin’de düzenlenen bir etkinlikte BMW CEO’su Oliver Zipse dikkat çekici açıklamalar yaptı. BMW CEO’su, premium otomobil üreticisinin elektrifikasyona geçişte düşük fiyatlı segmentinden vazgeçmeyeceğini söyledi. Ayrıca Zipse, Alt pazar segmentinden ayrılmıyoruz. Kendinizi birinci sınıf bir üretici olarak görseniz bile, alt pazar segmentinden ayrılmanız yanlış gelecekte işinizin özü bu olacak dedi.

Bununla birlikte CEO Oliver Zipse, gösterilen iX1 kompakt elektrikli otomobil gibi daha küçük otomobillerin BMW işinin özü olmaya devam edeceğini söyledi.

bmw

BMW’nin finans direktörü geçen hafta, tamamen elektrikli araç satışlarının bu yıl 2021 seviyelerine göre iki katına çıkmasının bekliyordu. Buna rağmen, şirketin yükselen enflasyon ve faiz oranlarının özellikle Avrupa’da gelen siparişler üzerinde baskı yaratmasını beklediğini söyledi.

Mercedes-Benz İle Stratejiler Zıt

Fakat rakibi Mercedes-Benz, Temmuz ayında yatırımlarının %75’ini üst sınıf araçlara ayırmıştı. Ayrıca en çok satan “çekirdek lüks” C-Serisi ve E-segmentine adadığını açıklamıştı.

mercedes c series

İki dev markanın satış stratejileri tamamen çelişirken Mercedes-Benz CEO’su Ola Kallenius; “Günümüzün zorlu koşullarında bile Mercedes–Benz markasının potansiyelini maksimuma çıkarmak için uğraşıyoruz. İş modelimizin ve ürün yelpazemizin odağını daha da net bir hale getiriyoruz. Çoğu lüks şirket ürünleri bir veya iki marka üzerinde şekillendiriyor. Mercedes – Benz ürün portföyünün en üstünde ise S, SL, G yer alıyor. Bunların yanı sıra AMG ve Maybach markaları gibi birden fazla ikonik marka ve ürün yer alıyor. Mercedes–Benz olarak birden fazla ikonik markaya sahip olma şansına sahibiz.” Açıklamasında bulundu.

BMW Fiyat Listesi Kasım 2022 (Aylık Güncellenir)

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here