Bertone geri dönüyor olması otomobil tutkunlarını heyecanlandırdı.

1912 yılında Giovanni Bertone tarafından kuruldu. Ayrıca merkezi Torino’da bulunan Bertone, işe bir taşıma şirketi olarak başladı. Odak, 1920’lerde, ilk başarıları arasında Fiat ve Lancia ile otomotiv tasarımına kaydı. Savaş sonrası dönemde Bertone, Alfa Romeo, Ferrari ve Lamborghini gibi çok sayıda İtalyan markasıyla çalışarak gelişti. Miura ve Countach, tasarım evinin ürünleriydi, ancak çalışmalar İtalya ile sınırlı olmadı. Volvo ve Citroen, diğer birçok Bertone müşterisi arasındaydı. Pontiac Fiero GT’nin bile şirketle bir bağlantısı var.

Giovanni Bertone’nin 2. Dünya Savaşı’ndan sonra şirketin yönetimini devralan oğlu Nuccio, 1997’de öldü. 2000’ler genel olarak otomotiv dünyasına karşı pek iyi olmamıştı. Bertone’de istikrarlı bir düşüş, şirketin 2014’te iflasına yol açtı. Endüstriyel tasarım projeleri için isim haklarını paylaşan Bertone Design adlı yeni kurulan bir şirket ile Akka Technologies’e satışı gerçekleşti. Sonunda her şey, otomotiv endüstrisinde önemli deneyime sahip Mauro ve Jean-Franck Ricci kardeşler tarafından satın alındı. Aynı zamanda Bertone’nin tarihine tutkuyla bağlı otomobil tutkunlarıdır.

Bertone tarafından kendi adını taşıyan son araba olan Bertone Nuccio.

Bertone ayrıca, şirketin geçmişinden bu yeni, bilinmeyen makineyle karışık bazı görüntüleri paylaşan bir Instagram hesabı açtı.

Bertone Geri dönüyor instagram

2014 yılında iflas ilan etti ve marka satılarak bir asrı aşkın otomotiv tasarımının kapanışını yaptı. Ama yakın zamanda Bertone’u Ricci kardeşler satın aldı ve Bertone geri dönüyor diyebiliriz.

Görünüşe göre, bu hayata dönüş yeni bir Bertone süper otomobilini içeriyor. Bertone’nin web sitesinde yayınlanan teaser görüntüsü görenleri heyecanlandırdı. Orada, kısa bir burun ve yan kepçelerin açıkça görülebildiği geniş bir arka kanada sahip. Ayrıca ortadan motorlu bir süper arabaya benzeyen bir şeye kısa bir bakış sunan kısa bir video görüyoruz. Tabii ki, bu günlerde yeni arabanın elektrikli bir aktarma organına sahip olması mümkün. Ancak tasarım kesinlikle bir içten yanmalı motora ev sahipliği yapıyor gibi görünüyor.

Bertone Tarafından Tasarlanmış En İyi Arabalar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here