Audi Q7’nin fiyatı belli oldu

5
1530

Neredeyse 10 yıldır yollarda olan Audi Q7’nin ikinci nesli, Türkiye yollarıyla buluşmak için gün sayıyor.

 İkinci nesil Audi Q7’nin Türkiye fiyatı açıklandı. Önemli değişimleri bünyesinde barındıran SUV, bir önceki nesilden 3,7 cm kısa, 1,5 cm daha dar ve aynı yüksekliğe sahip. Yine de 5 metrelik boyuyla hiç de küçük olmayan Q7’nin, yeni platform sayesinde ortalama 325 kg hafiflediği belirtiliyor.

 

İç mekanda daha fazla alan vaat eden Q7’nin kokpit tasarımı, yeni Audi dilini yansıtıyor. Tek motor seçeneği olan 3,0 litrelik turbo beslemeli dizel motor, 272 HP güç ve 600 Nm torku, 8 ileri vitesli Tiptronic şanzımanla dört tekerleğe birden aktarıyor. 0’dan 100 km/s hıza 6,3 saniyede ulaşan Q7’nin son hızı 234 km/s olarak açıklanıyor.

 

Yeni Audi Q7’nin başlangıç fiyatıysa 453.813 TL olarak uygun görülmüş. 

5 YORUMLAR

  1. Alman lüks otomobil üreticisi Audi düzenlediği basın toplantısında yeni A4, Q1, Q5 ve Q8’in müjdesini verdi. Premium otomobil markası dendiğinde akla gelen birkaç markadan biri olan Audi, düzenlediği basın toplantısında yeni modellerini müjdeledi. Yeni Audi A4 ve üç SUV modelinin çalışmalarının başladığı ve gelecek yıllarda satışa sunulacağını belirten marka, ilk olarak MLB 2 platformunda yükselen yeni Audi A4’ü satışa sunacak. Bu modelin dünya prömiyeri eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak. 2016 yılında ise Audi, Meksika’daki fabrikasında üreteceği ve BMW X3’ün rakibi olacak ikinci nesil Q5’i satışa sunacak. Markanın SUV’larının en küçüğü ise Q1 olacak. Bu model de 2016 yılında tanıtılacak. Alman marka, detaylarını sır gibi sakladığı Q8’i de doğruladı. Ayrıca yeni A8’de 2017 yılında geliyor.

  2. Alman lüks otomobil üreticisi Audi iki yeni SUV tanıtacak. Yapılan açıklamada 3 milyar Euro’luk bir yatırım planı olduğu belirtildi ve bu plan içerisinde yeni Q5 ile model ailesine yeni katılacak olan Q2 olacağı eklendi. İlk olarak 2008 yılında tanıtılan Q5 2012 yılında yenilemeler geçirmişti. Yeni modelin aynı boyutlarda ve benzer özelliklerde olması bekleniyor. Fakat yapılan gelişmelerle Mercedes GLC, BMW X3 ve Porsche Macan gibi rakipleriyle başa çıkabileceği edinilen bilgiler arasında. Q2 ile Audi alt pazara giriş yaparak crossover ailesini büyüteceğini gösterdi. Q3 yenilenmesiyle Mercedes GLA ve BMW X1’in karşısına çıkarken Q2 Mini Countryman’in rakibi olacak. Gelecek yıllar için, Audi elektrikli aracın ilk adımını atacağını söyledi. Geçtiğimiz Frankfurt Motor Show’da E-tron quattro konsept tanıtılmıştı. Ayrıca Audi hedefinin, 2020 yılında model çeşitliliğini 60’a kadar genişletmek olduğunu belirtiyor. Audi crossover pazarına 2005’te Q7’yi çıkartarak girmişti. Sonrasında 2008’de Q5 ve 2011’de Q3 ile model ailesini genişletmişti. Q2 başta olmak üzere farklı yeni crossover çalışmaları Ingolstadt’te sürüyor. Coupe crossover şeklinde çalışmaların olduğu ve bunların Q6, Q4 ile TT Offroad konsept olacağı tahmin ediliyor.

  3. Büyük zorluklara karşın Audi’nin global satışları geçen yıl %3.6 büyüyerek 18 milyon adete ulaştı ve rekor kırdı. Bu ay başlarında Audi CEO’su Rupert Stadler firmanın 20 yeni ve revize model piyasaya çıkartacağını açıkladı. Bunların ilk ikisi geçen hafta Cenevre Fuarı’nda tanıtılan Audi Q2 ve Audi S4 Avant oldu. İlk Audi SQ7 TDI da fuar devam ederken firmanın Almanya Ingolstadt’daki merkezinde tanıtıldı. Yeni nesil Audi Q5’in de 2016’da çıkması onaylandı. Yeni nesil Audi A5 ve yeni nesil Audi A5 Sportback için de geçen yıl 2016’da piyasaya çıkacakları duyurusu yapılmıştı. Firma içinden sızdırılan bir belge sayesinde bu yıl çıkacak diğer modeller de artık sır değil. Yeni nesil Audi S5, yeni S5 Sportback ve yeni SQ5 standart versiyonları ile birlikte tanıtılacaklar. Audi R8 Spyder ise geçen yıl Las Vegas’ta görüntülendi ve yakında çıkması bekleniyor. Audi A3 (3 kapılı), Audi A3 Sportback, Audi A3 sedan ve Audi A3 cabriolet, ayrıca S performans varyasyonları yılın ikinci yarısında güncellenecek. Audi bu yıl yeni nesil Audi TT RS modelini tanıtırsa bu da sürpriz olmaz. 2016 Audi için ayrıca yatırım ve üretimini arttırma yılı olacak. Alman üretici bu yıl 3 milyar euro’dan fazla yatırım yapmayı planlıyor ve Meksika’da ikinci nesil Audi Q5 üretimi için yeni fabrikasını açacak. Aynı zamanda firmanın ürünlerinin elektrifikasyonu ve dijitalleştirilmesi için de geliştirmeler olacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here