Audi A5 Sportback 2021 İnceleme 

0
5227
Audi A5

Audi A5 Sportback sportif tasarımı ve konforlu iç mekanıyla D segmentinde en iyi modeller arasında yer alıyor. Keskin çizgileri ve dinamik hatlarıyla oldukça sportif bir tasarıma sahip olan Yeni Audi A5 Sportback yeni nesil sürüş dinamikleriyle oldukça keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Audi A5 Sportback Motor Seçenekleri, Performansı ve Yakıt Tüketimi 

Audi A5 Sportback

40 TDI Quattro 

2.0 litre dört silindirli dizel motor 204 PS güç ve 400 NM tork üretiyor. Quattro dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 7 ileri S Tronic şanzıman ile birlikte geliyor. 0-100 km hızlanmasını 7 saniyede tamamlayan Audi A5 Sportback 40 TDI Quattro maksimum 210 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 5,4 litre ve şehir dışı kullanımda 3,9 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan otomobil karma kullanımda 4,5 litre yakıt tüketiyor. 

45 TFSI Quattro 

265 PS güç ve 370 NM tork üreten 2.0 litre benzinli motor 7 ileri S Tronic şanzıman ile birlikte sunuluyor. Quattro çekiş sistemine sahip olan otomobil 0-100 km hızlanmasını 5,6 saniyede tamamlarken maksimum 250 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 9,2 litre ve şehir dışı kullanımda 5,9 litre yakıt tüketen otomobil karışık kullanımda ortalama 7,1 litre yakıt tüketiyor. 

Sportif sürüş dinamikleriyle öne çıkan Audi A5 Sportback yüksek performansı ve güçlü yol tutuşuyla son derece keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Dinamik süspansiyon sistemi sayesinde her koşulda maksimum rahatlık ve konfor yaşatıyor. 

Konfor ve Güvenlik Donanımları 

Audi A5 Sportback 2021 modeli gelişmiş sürüş asistanları ve güvenlik sistemleriyle konforlu ve güvenli bir yolculuk deneyimi sunuyor. Sportif bir tasarıma sahip olan otomobil iç yaşam alanında konforu ve sportifliği bir arada sunuyor. İç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesi sınıfındaki diğer rakiplerine göre çok daha üst seviyede.

Audi A5 Sportback

S-Line donanım paketinde sunulan sportif deri ön koltuklar yolcuları saran yapısıyla rahat ve dinamik bir oturma pozisyonu sunuyor. Dört kademeli bel ve sırt desteği bulunan elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltuklar ısıtma özelliği sayesinde soğuk havalarda yolcuların rahat etmesini sağlıyor. Farklı renk seçeneleri bulunan deri koltuklar özellikle taba renk seçeneğiyle oldukça şık ve estetik görünüyor.

Altı düzleştirilmiş üç kollu deri direksiyon üzerine konumlandırılan fonksiyonel kumandalar sayesinde aracın multimedya sistemi ve dijital gösterge ekranı kolay ve güvenli bir şekilde kontrol edilebiliyor. Direksiyon arkasında bulunan vites kulakçıkları ile sürücü aracı manuel kullanmak istediği zamanlarda hızlı ve güvenli bir şekilde vites geçişlerini kontrol edebiliyor.

Bilgi ve Eğlence Sistemi

10,25 inç dijital gösterge ekranı yüksek görüntü kalitesi ve akıcı arayüzü ile öne çıkıyor. Otomobil ile ilgili tüm verilerin anlık olarak iletildiği dijital gösterge sistemi özel aydınlatma teknolojisiyle  gece sürüşlerinde sürücünün gözlerini rahatsız etmeden güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. 

10 inç dokunmatik multimedya ekranı sesli komut özelliği sayesinde araç kullanırken elle müdaheleye gerek kalmadan kolayca kontrol edilebiliyor. Gelişmiş bağlantı desteğine sahip olan multimedya sistemi akıllı telefonların güvenli ve rahat bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

3 bölgeli otomatik dijital klima tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Isı yalıtımlı arka ve yan camlar iç yaşam alanının güneşten izole olmasını sağlayıp kullanıcının belirlediği sıcaklıkta kalmasını sağlıyor. 

Dinamik süspansiyon sistemi farklı yol ve zemin koşullarında üst seviyede konfor sunuyor. Sportif sürüş dinamiklerinin ve konforun bir arada sunulduğu Audi A5 Sportback tüm yolcuların keyifli bir yolculuk deneyimlemelerini sağlıyor. 

Hız sabitleme sistemi, yokuş kalkış asistanı, start stop sistemi, park asistanı, sürücü asistanı, yağmur sensörü, far sensörü, 360 derece kamera sistemi ve park mesafe sensörü otomobilin çok daha konforlu ve güvenli olmasını sağlıyor.

Led farlar tüm A5 Sportback modellerinde standart olarak sunuluyor. Daha yüksek aydınlatma kapasitesi ve yüksek görüş mesafesi sağlayan lazer ışıklı Matrix LED farlar opsiyonel olarak sunuluyor.

Audi A5 Sportback Fiyatı

Audi A5 Sportback modelleri 886.101 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Farklı motor seçenekleri ve donanım paketleri bulunan Audi A5 Sportback sıfır kilometre fiyatı 886.101 TL – 951.000 TL arasında değişmektedir.

Sportback Sıfır KM

İkinci El A5 Sportback 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here