Aston Martin V8in Tasarımı ve Teknik ÖzellikleriAston Martin V8’in Tasarımı ve Teknik Özellikleri… İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin en popüler araç üreticilerinden biridir. Ayrıca Aston Martin, V8 Vantage Zagato ile 1980’lerin sonlarında en nadir ve fütüristik görünümlü otomobillerden birini üretmiştir. Bu otomobil döneminin en farklı otomobillerinden biridir. Ayrıca Aston Martin V8 sınırlı üretim sayısı ile efsaneliğini korumuştur.

İtalyan TarzıAston Martin V8in Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Aston Martin V8’in Tasarımı tamamen İtalyan tarzıdır. 1984 Cenevre Otomobil Fuarında Aston Martin Yönetim Kurulu Başkanı Victor Gauntlett ve Zagota ailesinin tasarımcıları tanışmıştır. Böylece Aston Martin V8’in 50 adetlik üretimi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Ayrıca V8 Zagato, 1985’te Cenevre Otomobil Fuarı’nda duyurulmuştur. Fakat alıcılara yalnızca önerilen tasarımın eskizleri gösterilmiştir. Zamanın koşullarına ve minimum 15.000 £ depozitoya rağmen 50 adet ile sınırlı sayıdaki otomobilin satışı hızla tükenmiştir. Otomobil fiziksel olarak ortaya çıktığı zaman yeni tasarımı ile otomobil dünyasını sarsmıştır. Aston Martin V8, İngiliz lüksü ile İtalyan zarafetinin zarif bir karışımı olarak ortaya çıkmıştır. Ayrıca alıcılara, İngiliz askeri uçaklarının adını taşıyan yedi dış renk seçeneği sunulmuştur.

Motor ve Teknik ÖzelliklerAston Martin V8in Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Aston Martin V8’in motor ve teknik özellikleri de en az tasarımı kadar başarılıdır. Aston Martin, 1977’den beri V8 Vantage’ı üretip, satmaktadır. Ayrıca 273 kilometre hıza ulaşan kapasitesinden dolayı “İngiltere’nin ilk süper arabası” olarak tanıtılmaktadır. Aston Martin V8’in motoruna baktığımız zaman İngiliz otomobilinin 0’dan 100 kilometre hıza sadece 5 saniyede çıktığını görmekteyiz. Bu değerler döneminin şartlarına ve günümüz şartlarına göre oldukça iddialı değerlerdir.

İkinci El Aston Martin İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here