Ares S1 Project Spyder Görücüye Çıktı

0
1537
ares-s1-project-spyder

Geçtiğimiz Eylül ayında çıkarılan C8 Chevrolet Corvette Stringay’in şasi yapısını temel alan S1 ile tüm otomobil severlerin başını döndürmüştü. Ancak İtalyan otomobil üreticisi, bu kez karşımıza üstü açık bir otomobille Ares S1 Project Spyder ile çıktı.

ares s1 project spyder

Ares S1 Project Spyder

Tavanı ve ön camı olmayan Ares S1 Project Spyder, bu sayede Aston Martin V12 Speedster ve McLaren Elva gibi gerçek bir hız otomobili kimliği kazanmış. Sürücüyü ve yolcuyu korumak için bir rüzgar deflektörü eklemeyi ihmal etmeyen Ares, aerodinamiği bozmamak için bu deflektörleri kabinden uzağa ve arka çamurluk havalandırma deliklerine yönlendirecek şekilde şekillendirilmiş.

ares s1 project spyder

Tüm yeni gövde panelleri karbon fiber ile kaplanan bu üstsüz hız otomobilinin kabininde birinci sınıf Nappa ve Alcantara deri kaplama kullanılmış. Ayrıca arka cam olması gereken kısma da iki adet motor yuvası yerleştirilmiş.

ares s1 project spyder

Mekanik olarak coupe versiyonu olan S1’den farkı olmayan S1 Project Spyder, 705 beygirlik bir güce sahip. 5,2 litrelik bir V8 motoruna (8.800 rpm’e kadar çıkabiliyor) sahip olan Spyder, hala 8 vitesli bir çift kavramalı şanzıman kullanıyor. Ayrıca bu üstsüz İtalyan, 0’dan 100 km hıza yalnızca 2,7 saniyede çıkabiliyor.

Onu Özel Yapan Egzoz Sistemi

Lotus’un eski CEO’su olan Ares patronu Dany Bahar; ABD merkezli parça tedarikçisinin 705 bg ve yaklaşık 9.000 rpm redline sağlamak için birkaç “mekanik modifikasyon” yaptığını söyledi. Özel bir siparişle ürettirdiği ECU adı verilen egzoz sistemi ile kusursuza en yakın performansı yakalayan bu spor otomobilin sahiplerini şimdiden kıskanmaya başladık bile.

ares s1 project spyder

Yalnızca 24 Tane Üretilecek

Ares Design imzası taşıyan bu hız otomobili, kardeşi Ares S1 Coupe’de de olduğu yalnızca 24 adet üretilecek. Ön tasarımı, kıvrımlı arka hatları ve aerodinamik karbon fiber gövdesi ile eski bir İtalyan Barchetta’nın tüm unsurlarına sahip olan S1 Project Spyder’ın fiyatının da 500.000 doların üstünde olması bekleniyor.

Peki sizler Ares Design’ın fütürstik otomobili hakkında ne düşünüyorsunuz, yorum kısmında düşüncelerinizi bizlerle paylaşın.

İnsanlara ne istediklerini sorsaydım, muhtemelen “daha hızlı bir at” cevabını alacaktım.

-Henry Ford

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here