Ford Elektrikli Minibüs E-Transit 12 Kasım’da Tanıtılacak

0
3213

Ford Otosan tarafından üretilecek olan Ford Elektrikli Minibüs E-Transit, 12 Kasım’da tanıtılacak. 2021 yılında Avrupa’da satışa sunulması beklenen %100 elektrikli otomobil öncelikli olarak Avrupa pazarına ardında da Amerika ve Kanada’da satışa sunulacak.

Ford tarafından üretilecek olan tamamı elektrikli minibüsün ismi E-Transit olacak. 12 Kasım’da tanıtımı gerçekleştirilecek olan E-Transit, öncelikli olarak işletme sahiplerini ve filoları kendisine hedef olarak seçmiş gibi görünüyor.

Ford Elektrikli Minibüs E-Transit 12 Kasım'da Tanıtılacak

Aslında Ford, E-Transit’i geçen yıl Amsterdam’da düzenlenen bir etkinlikte kamuflajlı bir şekilde sergilemişti. Orada yapılan tanıtıma göre söz konusu elektrikli minibüs, Ford Transit’in 10 koltuklu yolcu versiyonu olan Transit Smart Energy Concept’i temel alacak. Ayrıca kesin ve güncel bir bilgi olmamakla birlikte E-Transit, 4 saatlik şarj ile 150 kilometreye kadar çıkan bir menzile sahip. Ford E-Transit, FordPass Connect’e de uyumlu olacak ve ileri çarpışma uyarısı, şerit tutma sistemi, yaya algılama, otomatik acil frenlemeli çarpışma öncesi asistanı, çarpışma sonrası frenleme ve otomatik uzun farlar gibi özelliklerle de sunulacak.

Elektrikli otomobil dışında yazılım ve telematik hizmetler sunmayı da planlayan Ford, E-Transit hamlesinin şirket için çok büyük bir önem taşıdığını da geçtiğimiz Çarşamba günü tüm dünyaya duyurdu. Ayrıca 2022 yılına kadar toplam $ 11,5 milyar yatırım yapmayı hedefleyen Ford, daha önce, E-Transit’in, üç ayrı tavan yüksekliğinde ve üç ayrı gövde uzunluğunda olan versiyonlarını satışa sunacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz Çarşamba günü ise bunlara ek olarak bir de kargo minibüsü konfigürasyonunu da satışa çıkaracağını açıkladı.

2021 yılında Avrupa’da ve onun hemen ardından 2022 yılında Amerika’da satışa sunulacak Ford’un CEO’su Jim Farey, “Ford’ta işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu elektrikli araçlar ticari anlamda önemli olan müşterilerimizin çalışma sürelerini iyileştirmek için önemli bir adım. Tam elektrikli ticari araç pazarının oldukça kârlı olduğuna inanıyoruz.” şeklinde verdiği demeçle bu E-Transit’in ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Ford Elektrikli Minibüs E-Transit Gölcük’te Üretilecek

Ford’un Gölcükteki fabrikasında üretilecek olan E-Transit, Türkiye’den dünyanın çeşitli yerlerine yayılacak. Ayrıca Gölcük fabrikasında yılda ortalama 160 bin adet Transit üreten Ford, Türkiye’de Tourneo ve Custom gibi araçları hibrit versiyonlarıyla birlikte üretmişti.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yedigün’ün de Ford’un elektrikli ticari araçlarını üretmek için neden Türkiye’yi seçtiği hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan yatırımlarla Gölcük fabrikasının elektrikli otomobil üretimine çok elverişli bir hale getirildiğinden bahseden Haydar Yedigün; Gölcük fabrikasındaki bu değişimin yalnızca bugüne değil gelecekteki üretim taleplerine de uygun bir yatırım olduğunu söyledi.

ford otosan

E-Transit’in fiyatı ya da performans değerleri hakkında detaylı bilgileri 12 Kasım 2020’de düzenlenecek olan lansman ile birlikte öğreneceğiz. Bizleri takip etmeye devam edin.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here