Her yıl Yap-İşlet-Devret tarafından işletilen köprü ve otoyol ücretleri belli bir oranda artıyor. Yeni yılda Karayolları Genel Müdürlüğü köprü ve otoyol ücretleri ise oldukça merak ediliyordu. Karayolları Genel Müdürlüğü‘nün yaptığı açıklamaya göre bu yıl köprü ve otoyol ücretlerine zam yapmama kararı aldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Zam Açıklaması

Köprü ve otoyollarının bir kısmı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlıyken, bir kısmı ise Yap-İşlet-Devret (YID) modeliyle 25 yıl süreyle özel şirketler tarafından işletiliyor. KGM, bu yıl köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapılmadığını açıkladı. Ayrıca twitter hesabı üzerinden zam haberleri ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından köprü ve otoyol ücretleri hakkında yaptığı açıklamada, “Karayolları Genel Müdürlüğü olarak işlettiğimiz ve Yap-İşlet-Devret (YID) olarak işletilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine 2023 yılında herhangi bir zam yapılmamıştır. Bu yönde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Kamuoyuna duyurulur.” ifadelerini paylaştı.

Zam Gereksinimi Devlet Hazinesinden Karşılanacak

2023 Yılında Köprü ve Otoyol Ücretleri

Artan maliyetler dolayısıyla her yıl belli miktarda zam yapılması gerekiyor. 2022 tarifesinin devam etmesiyle tüfe oranındaki zam devlet hazinesi tarafından karşılanacak. Buna göre köprü ve otoyol ücretleri fiyat farkını devlet ödeyecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı 2023 köprü ve otoyol ücretleri için buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here