Tasarımlarıyla ünlü İtalyan otomotiv şirketi Alfa Romeo, Tonale modelinden sonra ürün yelpazesini genişletmek amacıyla Alfa Romeo Stelvio modelini de makyajlayarak kullanıcıya sundu.

2022 Alfa Romeo Stelvio Eski Modele Göre Tasarım Farkları Nelerdir?

Alfa Romeo STELVIO arka tasarım

Alfa Romeo Stelvio 2021 modelinde tek bir far ve üzerinde led uzunlar yer alıyordu. 2022 model Alfa Romeo Stelvio’da ise artık üç parçaya bölünmüş tamamen led farlar bizleri karşılıyor. Bu yeni far takımı artık yolun ve havanın durumuna göre otomatik olarak kendisini ayarlayabiliyor. Ayrıca yine ön kısımdaki havalandırma ızgaralarında küçük bir pencere eklenmiş. Böylece efektif bir tasarım çizgisine ulaşmış.

Aracın jantları ve ön kaputu ise neredeyse benzer tasarımlarla birlikte devam ediyor. Jantlar Alfa Romeo modelinden alıştığımız beş daire görünümlü tasarımla geliyor.

Yeni modelin arka kısmında ise 2021 modeline göre oldukça benzer bir tasarım var fakat Stoplar ve arka tampon daha sportif bir görünümle birlikte geliyor.

İç Tasarım 

Alfa Romeo STELVIO iç dizayn

Aracın iç tasarımında ise oldukça dikkat çekici yenilikler mevcut. Tamamen yenilenmiş dijital gösterge paneli, bu tasarım detaylarından en önemlisidir. 12.3 inç büyüklüğe sahip panel üç adet tema ile birlikte geliyor. Bu dijital gösterge paneli oldukça küçük fakat sadece kilometre saati ve devir saatini gösteriyor. Yan kısımdaki multimedya sistemi ise daha kullanışlı bir yapıya sahip. Buradan aracın tüm ayarlarına ulaşabiliyorsunuz.

Bunun dışında ise yeni eklenen “Alfa Romeo Connect Services” yazılımı sayesinde aracınızın birçok özelliğini telefonunuzdan dahi kontrol edebiliyorsunuz.

Motor ve Performans

Alfa Romeo STELVIO kadran

2022 Alfa Romeo Stelvio modelinin tüm teknik detayları açıklanmasa da kardeşi Guilia ile aynı motor seçeneklerini taşıyor. 2.2 litrelik turbo dizel motor bloğu sayesinde 160 beygir gücü üretebiliyor ve 210 beygire kadar seçenekleri bulunuyor. 2.0 litrelik turbo benzinli motor bloğu ise 280 beygir üretebiliyor. Ayrıca bu güçlü motor bloğu, 8 ileri otomatik şanzıman ile performansına önemli derecede katkı sağlıyor.

Alfa Romeo şirketi, basın açıklamasında 200 beygir ve 190 beygirlik motor seçenekleri hakkında bir açıklamada bulunmadı. Bu yüzden bu motor seçenekleri kullanıcılarla. Ayrıca elektrikli bir motor seçeneği de bulunmayacak.

Sıfır Kilometre Alfa Romeo Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here