2021 Formula 1 için Alfa Romeo’nun yeni görünümü

0
866
2021 alfa romeo formula 1

Alfa Romeo’nun Yeni Görünümü

Alfa Romeo, 2021 sezonundan önce yeni C41 Formula 1 otomobilini tanıttı ve geçen yıldan bazı küçük dış görünüm , tasarım değişiklikleri yaptı.2021 Formula 1 için Alfa Romeo’nun yeni görünümü , karşınızda.

2021 Formula 1 için Alfa

2021 Formula 1 için Alfa Romeo’nun yeni görünümü . Otomobilin kendisi açısından Alfa Romeo, 2020 C39 makinesinin dış görünümünün cesurca revize edilmiş bir versiyonunu yarattı .

Alfa Romeo – C41 ayrıca C39’da görülenden; daha ince bir burun ile revize edilmiş bir ön uca sahip görünüyordu. 2021 yönetmeliklerinde öngörülen zemin ve difüzör alanlarında değişiklikler yapıldı.

alfa romeo f1

Alfa Romeo’nun yeni C41 modeli, şimdiye kadar piyasaya sürülen üç otomobil arasında 2020’ye göre belki de en az gözle görülür şekilde değiştirilen model. Ancak en bariz görsel ayrım, tamamen yeni bir burun oluşturulması.

Burun, geçen yılki C39’dakinden önemli ölçüde; daha dardır ve ucu oldukça farklı şekillidir . Jan Monchaux liderliğindeki teknik ekip, mavna tahtalarına doğru beslenen dönen girdapların oluşumuna ve yönüne yardımcı olan burun altı pelerin etrafında arabanın önünü optimize etmeye çalışırken ‘ikiz burun delikleri’ ortadan kayboldu.

f1

Son iki yıldaki trend geniş burundan uzaklaştı ve Alfa – AlphaTauri ve Ferrari ile ortak olarak bu trendi takip eden son trendler arasında yer aldı

Geçen yılki Mercedes veya Red Bull standartlarına göre bu hala geniş bir burun gibi duruyor. Daha geniş burun, zemine akışı hızlandırmak; için altındaki düşük basınç alanını kullanarak yüksek araba hızlarında daha fazla bastırma kuvveti yaratabilir.

vettel

Ancak düşük hızlarda bu, hava akışı için ölü bir alan haline gelebilir ve dahası, pelerin havayı hemen mavna tahtalarına doğru çevirmeye başlayamayacağı anlamına gelir.

Ayrıca, düzenlemeyle birlikte  çarpışma testini geçmenin daha zor olmasının dışında, burnu daraltmada aşırı gitme ile ilgili tehlikeler de vardır.

Ayrıca, ön kanattan ve burundan çıkan çeşitli girdapların birbirine karışmasını ve akışı hızlandırmadaki etkinliklerini azaltmasını ;  önlemek daha zor hale getirebilir. Red Bull’un 2020’ye geçiş yaptığında ortaya çıkardığı gibi, dar burnu benimserken hava akışı yönetiminin daha da hassas olması gerekiyor.

2021 alfa romeo f1

Burun dışında C41 , yeni düzenleme dar tabanıyla da olsa, öncekine oldukça benziyor Ağır bir şekilde içten yüklenmiş bir ön kanadı ve aynı ön süspansiyon ve radyatör giriş şekli gibi önceki tarzını koruyor.

2. El Otomobil Fiyatları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here