Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Jeep Avenger’ın Türkiye satışları başladı. Markanın mevcuttaki ürün gamı elektrik enerjisi kullanan hibrit modellerden oluşsa da Avenger, tamamen elektrikli olması bakımından öne çıkıyor. Böylece Jeep, “Sıfır Emisyon Özgürlüğü” olarak adlandırdığı 2030 hedefine doğru büyük bir adım daha atmış oluyor. Türkiye pazarında satışa sunulan ilk donanım seviyesi ise modelin en dolu versiyonu olan Summit. Bu göz alıcı SUV’un 1.563.750 TL‘den başlayan fiyatları, konfigürasyon seçenekleriyle değişiklik gösterebiliyor.

jeep-avenger

Şaşırtan Şarj Süresiyle Güçlü Elektrik Performansı

Avenger, emisyonsuz sürüş keyfini doyasıya yaşayabilmeniz için 115 kW güç üreten 400 voltluk elektrik motoruna sahip. Bu sayede 260 Nm tork üretebiliyor. Şarj noktasında da meraklılarını tatmin etmeyi başaran 54 kWh batarya ile 100 km’de 15.4 kWh tüketim yapıyor. Böylece verimlilik noktasında segmentine iddialı bir giriş yapıyor. Yüksek performansa sahip Jeep Avenger, WLTP döngüsünde 400 km, şehir içinde ise 550km’ye varan menzil sunuyor.

tamamen elektrikli avenger

Elektrikli araçlarda en çok merak edilen konulardan olan şarj süresinde de Avenger epey iddialı. Aracınızın şarjı azaldığında 100 kW DC hızlı şarj ile yalnızca 3 dakikalık bir dolumla 30 km menzil sunuyor. Bu da kahve molalarınızda aracı, ortalama günlük tüketimi kadar şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca bataryanın şarj oranının %20’den %80’e yükselebilmesi için 24 dakika yeterli oluyor. 1.500 kg ağırlığındaki bu yeni Jeep modeli, 0’dan 100 km/s hıza ise yalnızca 9 saniyede ulaşabiliyor.

Tarz ve İşlevselliğin Bir araya Geldiği Detaylar

Jeep Avenger, tek ve çift renk seçenekleriyle satışa sunuluyor. Son derece göz alıcı bu 7 alternatif renk: Granit Gri, Göl Yeşili, Ruby Kırmızı, Kar Beyazı, Güneş Sarısı, Kum Beji ve Volcano Siyah isimleriyle seçenekler arasında yer alıyor. Çift renk seçeneğinde ise siyah ile kombine edilen detaylar sebebiyle Volcano Siyah kullanılmıyor. Araçta 18″ jantlar, %100 dijital arayüz, hands free elektrikli bagaj kapağı ve 180 derecelik geri görüş kamerası, Avenger’ın sürüş konforunu artıran detaylardan oluyor.

jeep-avenger bagaj

Maceracı ruha sahip sürücüler için 360° gövde koruması, büyük avantaj sağlayan özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca atletik ve güçlü bir duruşa sahip olan bu araç, elektrikli Jeep modelleri için özel olarak tasarlanan 7’li ızgara tasarımına sahip. Ön ve arka full-LED farlar, kontrastı artıran siyah tavan ve standart olarak gelen pek çok premium özellik Avanger’da fark yaratıyor. Modelin 1,78 m eni, 4.08 m boyu, ve 1.53 m uzunluğu ihtiyacınız olan tüm alanı sağlıyor. Buna ek olarak 380 litreye kadar kullanılabilen bagaj alanı, kalabalık yolculuklarda tüm eşyalarınızı rahatça taşıyabilmenize imkan tanıyor.

yeni-jeep-avenger-ic-tasarim

Konforlu İç Tasarım Özellikleri

SUV segmentinde büyük ilgi gören %100 elektrikli Jeep Avenger hem dış hem de iç tasarımda bunun karşılığını veriyor. Sürücü ve yolcuların kullanım alışkanlıklarından yola çıkarak tasarlanan depolama alanları, oldukça konforlu yolculuklar geçirmenize yardımcı oluyor. Rahatlık denince ilk akla gelen koltuklar da iç tasarımda atlanmamış tabii. Premium deri koltuklara eşlik eden ısıtmalı ön koltuklar, konforu sonuna kadar deneyimlemenizi sağlıyor. %100 elektrikli araç dünyasına adım atan Jeep, Avrupa’da büyük yankı uyandıran bu modeliyle SUV talebinin yoğun olduğu ülkemizde de beğeni toplayacağa benziyor.

2. El Jeep Modellerini İncelediniz mi?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here