Mercedes Hyperscreen Ön Konsulu Göz KamaştırıyorMercedes Hyperscreen Ön Konsolu Göz Kamaştırıyor! Mercedes EQS EV’de satışa sunulacak olan Hyperscreen’i ortaya çıktı. Kesinlikle Hyperscreen’in ismine uygun tasarlanıp, yapıldığını söyleyebilirim. EQS için üretilen Mercedes’in yeni ekranı 141 cm uzunluğundadır. Yani yeni ekran aracın ön panelini boydan boya kaplayacaktır. Yeni panel gösterge, eğlence ve merkez bilgi gibi özelliklerin hepsini gösterecektir. Böylece aracın neresinde oturursanız oturun, sürüş ve yol bilgisine hakim olabileceksiniz. Havalandırma kanalları, konsolun kenar kısımlarına konulmuştur. Bu sayede konsol tek bir parça halinde üretilmektedir.

Mercedes Hyperscreen Ön Konsolu Göz KamaştırıyorMercedes, yeni konsolundan “Araç içi sinema!” olarak bahsetmektedir. Alman şirket, aracın 650 derecede kalıplandığını ve aracın tüm genişliği boyunca sorunsuz ekran görüntüsü sağlandığını söylemektedir. Ekranın dışındaki iki farklı özel kapmaya sayesinde toz, el ve parmak izlerinden korunurken, kolayca temizlenebilecektir. Bilgi-Eğlence sistemi ve yolcu tarafı bölümleri, dokunsal geri bildirim yüzeyi sağlamak için OLED teknolojisine ve 12 farklı aktüatöre sahiptir. Sürücünün ihtiyaç duyacağı her şey standart olarak ekranda var olacaktır. Ayrıca sürücü rahatsız olmaması ve kolayca ekranı kullanabilmesi için birçok farklı özellik mevcut olacaktır. Mercedes bir ışık sensörü yardımı ile istenildiği zaman konsolun kararıp, aydınlatılmasını sağlayacaktır. Böylece aracın içindeki ışıklar gözünüzü rahatsız ettiği taktirde kolayca kapatabileceksiniz.

Kameralı Sürücü Tanıma Sistemi!Mercedes Hyperscreen Ön Konsulu Göz Kamaştırıyor

Aracın konsolunda bulunan kamera sayesinde sürücüler tanınacaktır. Sürücü’nün geçmişteki tercihlerine göre sürüş ayarları yapılabilecektir. Ayrıca en ürkütücü ve farklı olan özelliklerden birisi de aracın zevklerinize kadar kayıt altına alınabilir olmasıdır. Örnek olarak cuma akşamları işten çıkıp, evinize giderken aracın yapmasını istediğiniz masaj tipini kayıt altına alacak ve her cuma siz ayarlamadan, masaj donanımını aktif hale getirebilecektir. Konsolun içinde sekiz çekirdekli bir CPU, 46.4 GB ve ikinci bellek bant genişliğine sahip 24 GB RAM kullanılmaktadır. Yeni Mercedes Hyperscreen Ön Konsolu Göz Kamaştırıyor ve konsolun 2021 yılında satışa sunulması planlanmaktadır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here