İş Makinesi İnceleme Serisi 4 : Traktör

0
2096
traktör

İş makinesi inceleme serimizin 4. bölümünde, Traktör incelemesi yaptık.

Herkesin çocukken şöyle bir bindirildiği, mutlaka memlekette bir akrabasında olan, özellikle eski modellerini görünce ” Vay be! 50 yıllık traktör hala iş yapıyor ” dediğimiz bu makineler bakalım neler yapıyormuş?

traktör

Köylerin olmazla olmazı bu makineler, özellikle tarım işlerinde kullanılıyor.

Köylerde su taşıma, toprak belleme, malzeme taşıma gibi pek çok farklı iş için kullanımı oldukça yaygındır.

1Traktör Hangi İşlerde Kullanılır?

Özellikle tarım ile uğraşan şahıs ve şirketlerin en önemli tarım makinesi traktörlerdir.

Ekme ve biçme işinde kullanılan ve büyük boyutlu tarım alanlarında çok önemli bir yeri olan traktörler, çeşitli ataşmanlar kullanılarak farklı alanlar içinde kullanıma uygundur.

traktör

Balya makinesı ile buğday işinde , römork takılarak taşıma ve boşaltma işlerinde, forklift çatalı , yükleme kovası gibi ataşmanlar ile Forklift ve Beko-loder iş makinesi gibi özelliklerin bir kısmı da kazandırılabilir.

Kanal kazma, ilaçlama tankeri ekleme gibi ataşmanlar da mevcuttur.

Kış aylarında kar yollarını açma, Çuval taşıma ataşmanı ile Bigbag çuvalları taşıyabilme gibi alternatifler ile traktörler tarım ile uğraşan herkes için vazgeçilmez bir araçtır.

2Teknik Özellikleri

Yoğun olarak kullanılan traktörleri incelediğimizde;

4400 cc hacminde,4 silindirli dizel motor turbo beslemeli ve 110 hp güç üretebiliyor. 420 Nm tork değerlerine sahip makinenin 120 litre yakıt tankı var.

4 ton ağırlığına sahip traktör, yeni modellerinde detaylı gösterge panelleri, klima gibi pek çok donanıma da sahiptir.

 

Kampanyalar ile beraber uygun ödeme koşulları sunulan traktörler için sıfır kilometre bir traktör almak isterseniz ortalama 450.000 tl civarı bir fiyatı ödemeniz gerekecektir.

traktör

Teker çeşidine göre farklı alternatifleri olan traktörler, Beko-loder iş makinesi ile benzerlik gösterir. Paletli ve ön teker ebadına göre farklı seçenekleri kullanım alanına göre seçmek mümkündür. genelde ön tekerleri arkada tekerlerine göre küçük olan lastik tekerlekli traktörler kullanılır.

 

Ülkemizde üretilen pek çok marka traktör mevcuttur. Türkiye’de ki ilk traktör fabrikası ise; Koç holding tarafından kurulmuştur.

traktör

İçten yanmalı motoru olan ilk traktörü 1892 yılında ABD’de Iowa’lı John Froehlich yapmıştır.

Traktör İlanları

Tekerinize Taş Değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here