Eski Araçlarda Motor Yağı Kontrolünün Önemi

0
2294

Motor yağı aracımızın motor sağlığı ile önemli en önemli konudur. Eksik olması durumunda ciddi masraflar doğurabildiği gibi, motor yağımızı değiştirirken motor üreticisinin önerdiği yağı kullanmak çok önemli bir konudur.

Peki aracımızın motor yağını ne sıklıkla değiştirmeliyiz ? ve hangi durumlarda kontrol etmeliyiz?

1Motor Yağı Düzenli Olarak Değiştirilmelidir

Arabamızın periyodik bakımlarını düzenli olarak yaptırmalıyız. Sıfır bir araç kullanıyorsak üreticinin belirlediği zaman aralığında yetkili servis ve ya yetkili servis özelliği taşıyan yani, aracınızın garantisini bozmayacak şekilde yetkilendirilmiş özel servislerde bakım yaptırabilirsiniz.

Periyodik bakımlarda motor yağı mutlaka değiştirilir. Her motorun aldığı yağ kapasitesi aynı değildir.

Yağ filtresi ve hortumları da dahil ederek üreticiler tarafından koyulacak yağ miktarı belirlenmiştir.

Eğer uygun yeriniz var ise motor yağınızı kendinizde değiştirebilirsiniz. Motorun alt tarafındaki muhafazayı söktükten sonra, motor yağ tapasını açıp eski yağı boşalttıktan sonra , önerilen şekilde satın aldığınız yağı motor yağ bölümünden ekleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Aracınız daha eski modelde ise periyodik bakım sürelerini daha kısa tutmanızda fayda vardır.

2Eski Araçlarda Yağ Kontrolü Önemlidir.

Özellikle dizel motorlu araçların çoğunda belli bir süre sonra fark edilemeyecek kadar az da olsa yağ eksiltme olabilir.

Eğer aracınızda herhangi bir sorun ve ya deformasyon yok ise düzenli bakımlarını yaptırırken yağ değiştirdiğinizde bir sorun yaşamazsınız.

Ama aracızın yağ eksilttiği ve ya yaktığı tespit edilmiş ise işte o zaman bir eliniz sürekli yağ çubuğunda olmalıdır.

Araba yağ eksiltmeye başladıktan sonra, ne kadar süre içinde ne kadar yağ eksilttiğini tespit etmek çok önemlidir. Eğer yağ yakmaya yeni başlamış bir aracınız var ise erken müdahelenin avantajını görerek daha ucuz bir maliyet ile motorunuzu yaptırabilirsiniz. Eğer ki yağ yakma oranı fazla ise o zaman motor yaptırmanın maliyeti size biraz daha fazla olacaktır.

Eğer aracınızda beyaz-mavi renk duman atma var ise enjektörlerinizi ve motorunuzu mutlaka kontrol ettiriniz. Eğer dizel bir araç kullanıyorsanız Enjektör,pompa ve turbo parçalarını sürekli olarak gözlem altında tutmanız, bakımlarını yaptırmanız ve zaman zaman kontrol ettirmenizde fayda vardır.

İkinci el ilanlarımıza bakmak için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here