Günümüz otomobil sektöründe yakıt verimliliği en çok bahsedilen konular üzerinde yer alıyor. Üstelik bu durum artık bir tercih değil öncelik haline gelmiş durumda. Teknolojinin ve mühendislik uygulamalarının gelişmesi sayesinde lüks ve tasarruflu araçlar üretiliyor. Yakıt tasarruflu arabalar hem bütçe hem de çevre dostu olmaları ile ön plana çıkıyor. Son zamanların popüler araçları arasında yer alan az yakan arabalar, yalnızca bireysel kullanımlar için değil kiralık araç sektöründe de tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Bu araçlar yalnızca yakıt tasarrufu sağlamaları ile değil çevre üzerindeki olumsuz etkileri minimize etmeleriyle de birçok sürücü tarafından tercih ediliyor. Yakıt verimliliği bir aracın kilometre başına ne kadar yakıt tükettiğini ve sürüş boyunca maliyetini belirleyen kritik faktörlerden biri. Daha çok hibrit veya elektrikli araçlar az yakan arabalar arasında yer alsa da bu liste uzayabiliyor. Peki hangi araçlar en az yakan arabalar arasında yer alır? Siz de daha az yakıt tüketen ve çevreye karşı duyarlı bir sürüş arkadaşı arıyorsanız işte, tercih edebileceğiniz o araçlar:

Tesla Model 3

Günümüzün popüler araçlarından olan Tesla Model 3, az yakan araçlar arasında tamamen elektrikli olan otomobillerden biri. Performansı, menzili ve çevre dostu yapısıyla dikkatleri kolayca üzerine çekiyor. Elektrikle çalışmasından dolayı sürekli olarak güncellenen yazılımı daha uzun menzil alanı sağlarken aynı zamanda daha iyi bir verimlilik de sağlıyor.

Toyoto Corolla Sedan

En az yakan benzinli arabalar arasında yer alan Toyoto Corolla Sedan, şık tasarımı ve akıcı yapısıyla güçlü bir duruş sergiliyor. Yakıt tasarrufu açısından oldukça verimli bir kullanıma sahip olan bu otomobil, pek çok sürücü tarafından da tercih edilir durumda. 100 kilometrede ortalama 4,5 litre yakıt harcayan Toyoto Corolla Sedan, verimli kullanımı ile tercih edilen modeller arasında yer alıyor.

Peugeot 2008

Şık tasarımı ve motor gücü ile öne çıkan Peugeot 2008, dizel motora sahip araçlar arasında yer alıyor. En az yakan SUV araçlardan olan bu araba gerek modeli gerek kullanımı gerekse de düşük yakıt tüketimi ile tercih edilen modeller arasında. Spor görünümü ve şık duruşu her anlamda kullanıcıları memnu ediyor. Ortalama 4,8 ila 4,9 litre yakıt tüketimi bulunuyor.

Fiat Egea Sedan

Çoğu araç sürücüsü tarafından tanınan Fiat Egea Sedan, uzun ve geniş bir geçmişe sahip. Sade tasarımının yanında konforlu bir yapıya sahip Fiat Egea Sedan modeli, en az yakan dizel araba çeşitleri arasında. 1.3’lük bir motora sahip olan bu araç, Multijet 2 95 HP olup 100 kilometrede ortalama 4,1 ila 4,2 litre yakıt tüketimi yapıyor.

Citroen C4

Son birkaç senin en çok tercih edilen ve dikkat çeken otomobillerinden olan Citroen C4, küçük ama etkili bir tasarıma sahip. Tam bir şehir arabası olan bu otomobil, güçlü tasarımıyla benzersiz özellikleri sizlere sunuyor. Teknolojik açıdan da gelişmiş bir yapıya sahip olan bu araba hız sabitleme ve yokuş kalkış desteğiyle ön plana çıkıyor. Yakıt tüketimi açısından da sevilen model, en az yakıt harcayan arabalar arasında yer alıyor. Ortalama 4,9 litre yakıt tüketen Citroen C4 pek çok sürücü tarafından tercih ediliyor.

Hyundai Accent

Az yakan benzinli araçlar arasında yer alan Hyundai Accent, şehir içinde en çok kullanılan modeller arasında. EPA kombine yakıt ekonomisine sahip olan bu otomobil, 1.6’lı sıralı motora sahip. 100 km’de ortalama 4,5 litre benzin harcayan araç, bu bakımdan sürüşü keyifli, hafif ve hızlı modeller arasında yer alıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here