Dünyanın En Pahalı Otomobilleri Listesi

1
50326

Endüstri devrimi ile birlikte, hayatımızı kolaylaştırmaya yönelik atılımlardan biri olarak öne çıkan arabalar, zaman içerisinde keyif veren, yaşam tarzını belirleyen bir kimliğe de dönüştü. Bu dönüşüm ile birlikte arabaların formları da amaçları da değişti. Farklı bir statüde, üst düzey bir yaklaşım eseri olan, dünyanın en pahalı otomobillerini inceledik. İşte lüksün sınırlarını zorlayan o otomobiller…

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri

1. Aston Martin Vulcan

İngiliz efsanesi, James Bond’un vazgeçilmezi Aston Martin’in Vulcan modeli 2,4 milyon Sterlin’lik fiyatıyla listede yer alıyor. Dünya üzerinde sadece 24 tane bulunan Vulcan, 7 litre V12, 820 beygirlik motora sahip.

2. Bugatti Chiron

Listedeki belki de en estetik görünümlü araçlardan biri. Aerodinamik yapısıyla sarsılma ve savrulmayı en aza indirebilmiş modellerden olan Chiron’un satış fiyatı 2,5 milyon doların üzerinde.

3. Ferrari F60 America

İtalyan otomobil devi Ferrari’nin Amerika’ya ithafı. Tamamen Amerikan tarzı gözetilerek üretilen F60’ın renkleri bile Amerikan bayrağından alınma. Satış fiyatı 2,5 milyon dolar olan model, 60’lı yılların otomobil tarzını moderinize edilmiş haliyle yansıtıyor.

4. Pagani Huayra BC

Pagani’nin 2,6 milyon dolarla listeye giren aracı Huayra BC, Horacio Pagani’nin arkadaşı ve ilham kaynağı olan Benny Caiola’ya armağanı. BC kısaltması, Caiola’nın isminin baş harflerinden geliyor.

5. Ferrari Pininfarina Sergio

Yıllardır birlikte pek çok araca imza atan Ferrari ve Pininfarina firmalarından, Sergio Pininfarina’ya saygı duruşu niteliğinde ortaya çıkardıkları Sergio, 4,3 milyon Euro’luk bir fiyata sahip. Sadece 6 tane üretilmiş olması fiyatının yüksekliğini de açıklıyor elbette.

6. Bugatti Veyron

Estetik otomobiller konusunda ciddi bir söz sahibi olan Bugatti’nin listede yer alan ikinci modeli de Veyron. Saatte 410 km’lik bir hıza sahip araç, 1109 beygir gücüne sahip. 3,4 milyon dolarlık fiyatını da belirtmeden geçmeyelim.

7. W Motors Lykan

Birleşik Arap Emirlikleri’nde üretim yapan W Motors’un, Batman filmlerinden fırlamış gibi görünen harikası Lykan listedeki tek Arap kökenli otomobil. Lykan’ın neredeyse kendine has, sert bakışları bile var. Arabaya önden baktığınızda kendinizi kişilik ve kimlik sahibi bir makineyle karşı karşıyasınız zannediyorsunuz. 3,4 milyon dolar değerinde olan Lykan, 780 beygirlik motoruyla 395 km hıza ulaşabiliyor.

8. Lamborghini Veneno

Hızlı spor arabalar konusunda haklı bir yere sahip olan Lamborghini’nin Veneno’su 4,5 milyon dolarlık fiyatıyla listede yer alıyor. Uzay gemisinden bir tık altta olan görünümüyle neredeyse gelecek yüzyılın araçlarından biri.

9. Koenigsegg CCXR Trevita

İsveçli firma Koenigsegg’in 410 km hıza ulaşabilen estetik harikası otomobili CCXR Trevita’nın satış fiyatı 4,8 milyon dolar. 100 km hıza 2,9 saniyede ulaşan CCXR Trevita sınıfındaki araçlara oranla daha hafif bir yapıya da sahip.

10. Mercedes Benz Maybach Exelero

 

Dünyanın en pahalı otomobilleri listesi olur da içinde Mercedes olmaz mı? Olur tabi ki. Hatta biraz fazla bile gelebilir. 700 beygirlik motor gücü, 6 litrelik çift turbolu V12 motor, 6 metre uzunluk ve 8 milyon dolar fiyat. Mercedes’ten de bu beklenirdi.

Arabam Kaç Para >>

Trink Sat >>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here