Benzine, Motorine ve Otogaza Zam

3
5422
Bezin zam

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatında, benzinde 11 kuruş, motorinde 10 kuruş, otogazda ise 36 kuruş zam yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere tüm akaryakıt ürünlerine zam yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde benzin litre fiyatında 22 kuruş indirim yapılmıştı.

Son yapılan artış ile Ankara’da ortalama 6,23 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,34 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 6,17 liradan 6,28 liraya, İzmir’de 6,25 liradan 6,36 liraya yükselecek.

Ankara’da ortalama 5,77 liradan satılan motorinin litre fiyatı da 5,87 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul’da 5,72 liradan 5,82 liraya, İzmir’de 5,82 liradan 5,92 liraya çıkacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İkinci El İlanlar İçin Tıklayın >>

Trink Sat >>

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here