Busworld 2016’da yeni otobüsler göz dolduracak

0
908

Busworld Turkey Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Fuarı 17 nisan 2016 tarihine kadar İstanbul Ticaret Merkezi’nde sektördeki son yenilikleri sergileyecek. Sektörün önde gelen markaları en son ürünlerini tüketici ve profesyonellerle buluşturacak.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar 17 nisan 2016’ya kadar İstanbul Ticaret Merkezi‘nde sürecek Busworld Turkey 2016’da yeni  körüklü aracı Kent LF başta olmak üzere 8 aracını tanıtacak.  Otokar organizasyona  7 metreden 18,75 metreye kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ile katılıyor. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’un 17.9 milyon euroluk, 100 adet körüklü otobüs  ihalesini kazanan Otokar kuruluşa bu araçlardan temin edecek. Halen, Doruk ve Kent otobüslerinin hizmet verdiği İzmir’de şimdi de körüklü otobüsleriyle yolcu taşımacılığı yapacak. Araçların bakım ve servis destek hizmetleri de Otokar’a ait olacak. 12 metrelik Otokar Kent LF  basamaksız alçak giriş tabanı, geniş iç hacmi ile yolculara  konfor sunarken düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor.



Konforlu yolculuklar için üretildiler 

Firmanın tanttığı diğer bir araç da Sultan Comfort.  6 ileri vites sistemi ile rampada güçlü olan  araç dış ve iç tasarımıyla dikkat çekiyor. Geriye yatabilen ve yana açılabilen rahat yolcu koltukları, güçlü kliması, ferah iç alanı ve kesintisiz aydınlatma özelliği ve halı kaplaması ile yolcuların da keyifli yolculuk yapmalarını sağlıyor.  Araçta  LCD ekran ve DVD player, buzdolabı, rehber (hostes) koltuğu ve mikrofon sistemi standart sunuluyor. Otokar’ın taşımacılığa yeni bir soluk getiren Kent  U otobüsü de  76 kişiye varan yüksek yolcu kapasitesi, ayakta ve oturarak yolcu taşıma imkanı ile dikkat çekiyor.



 Avrupa’dan ödülle dönen Citiport İstanbul’da

Anadolu Isuzu, Busworld Kortrijk Fuarı’ndaki  ECW (European Coach Week) yarışmasında uluslararası Büyük Jüri tarafından “Avrupa’nın En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” ödülüne layık görülen Citiport ile Busworld’de gövde gösterisi yapacak. Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan  2015’te Türkiye Otomotiv sektörünün yüzde 25 büyürken, Anadolu Isuzu’nun faaliyet gösterdiği ticari araç sektörünün yüzde 30 büyüdüğünü söyledi. Gelecek için umut veren, ödüllerle dolu iyi bir yıl geçirdiklerini sözlerine ekleyen Tuğrul Arıkan:  “Kazandığımız ödüller Citiport ile sınırlı kalmadı. 2015 yılında ödüllere doyduk. Brand Finance’in araştırmasına göre Anadolu Isuzu olarak Türkiye’nin en değerli 100 markasından biriyiz. Bunun yanı sıra iletişim, çevre ve sosyal sorumluluk alanlarında da çeşitli ödüllerle başarımız tescillendi. Şimdi çabamız bu başarıları sürdürerek ve artırarak önümüzdeki yıllara taşımak olacak. ” dedi.



Engelli yolculara kolaylık

Fuara ödüllü Citiport, Citibus, Novociti, Visigo, Turkuaz ve Novo Lux otobüsleri ile katılan Anadolu Isuzu ziyaretçilerini  9 numaralı salonda ağırlayacak. Toplu ulaşıma yeni bir soluk getiren 12 metrelik Citiport  şehiriçi ulaşım için sunduğu engelsiz ulaşım konsepti ile tüm engelli yolcular için kolay ve rahat ulaşım imkanı sağlıyor. Kneeling özelliği sayesinde araç yana doğru eğilerek engelli yolcuların kolay inip-binmesi sağlanıyor. Araç içerisinde maksimum 4,5 derece ile sınırlandırılan eğim sayesinde hareket kabiliyeti düşük yolcuların çok daha rahat seyahat etmeleri mümkün oluyor.



Opalin ve Avenue Plus sektörle buluşuyor

Temsa, Busworld Turkey Fuarı’nda 7.7 metrelik Opalin aracı ile 12 metrelik Avenue Plus aracını tanıtıyor. Opalin, 33 koltuk kapasitesi ile sınıfının en yüksek yolcu kapasitesi ve iç geniş hacmine sahip aracı. Avenue Plus da sınıfının en geniş hacmine sahip ve ticari araç tarafında ilk start stop sistemine sahip bir ürün.

14-17 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı’nda Temsa, 9 ürününü sergileyecek.  Firma 10’uncu salonda Maraton, Maraton VIP, Avenue İBUS, Safir Plus, Safir Plus VİP, Prestij SX ve MD9 electriCITY aracının yanı sıra yepyeni iki ürünü Opalin ve Avenue Plus aracını sektörle buluşturacak.



Temsa’da yenilikler hız kesmiyor

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, 2016 yılına yeni ürün tanıtımları ile hızlı bir giriş yaptıklarını belirterek, “Fuar standımızda geniş ürün gamımız ile yer alıyoruz. Toplamda 9 ürünün yer aldığı standımızda yepyeni ürünlerimizi sektör mensupları ile buluşturuyoruz. Temsa sahip olduğu ar-ge gücü ile yenilikleri hız kesmeden sürdürüyor. Bu yıla hızlı giriş yaptık. 21 Mart’ta Prestij SX aracımızı İstanbul’da  tanıttık. 6 Mart’ta da Adana’da tasarımı tamamen Temsa’ya ait olan MD9 electriCİTY aracımızın lansmanını yaptık. Busworld Turkey Fuarı’nda ise yine yepyeni iki ürünümüzü sektörle  buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Yepyeni iki ürün Opalin ve Avenue Plus ürünlerinin sınıfının en geriş hacmine sahip otobüsler olduğuna dikkat çeken Çelik, araçlarla ilgili şu bilgileri verdi.

 

“Opalin aracımızın uzunluğu 7.7 metre, yüksekliği 3.4 metre. Genişlik ise 2.4 metre. Opalin 4.9 metreküp geniş bagaj hacmi ile de fark yaratan bir otobüs olacak.  Euro 6 normuna sahip Opalin’in motor gücü de 180 H p. Ergonomik özelliklere sahip Opalin 33 yolcu ve 1 sürücü koltuğu ile konforu en üst seviyede sağlamak üzere tasarlandı. Avenue Plus aracımızın da yeni ön yüz ve arka yüzü ile de büyük beğeni toplayacağına inanıyoruz. Avenue Plus’ın uzunluğu 12 metre. Yükseklik 3.2 metre. Genişlik 2.5 metre. Euro 6 motor normuna sahip Avenue Plus’ın motor gücü  de 280 Hp. Avenue Plus aracımızda güvenlik ve konfor çok üst düzeye taşındı.”



Allison’dan ekonomik şanzıman

ABD’li Allison Transmission  Busworld Türkiye’de, sınıfında en iyi yakıt tasarrufunu sunmak için tasarlanan yeni tam otomatik xFE modellerini tanıtacak. Yeni xFE modelleri, FuelSense’in sunduğu tasarrufa ek olarak otobüslerde yüzde 7’ye varan ekstra yakıt ekonomisi sağlıyor. Yüksek viteslerde, düşük motor hızında çalışırken daha fazla lock-up gerçekleştirmek için tasarlanan xFE otobüs şanzımanları, Torqmatic modelleri ile aynı büyüklükte. Allison şanzımanları, atık, inşaat, itfaiye ve acil durum, dağıtım, otobüs, karavan, savunma ve enerji gibi farklı alanlardaki uygulamalarda kullanılıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here