Nurburgring Kraliçesi

Nurburgring Kraliçesi Hayata Gözlerini Yumdu

‘ Nurburgring Kraliçesi ‘ olarak bilinen Sabine Schmitz, kanserle uzun bir savaşın ardından 51 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Neden Bu Ünvana Sahip?

Schmitz, 1996 yılında Nurburgring 24 Saat’i kazanan ilk kadın oldu, efsanevi spor otomobil yarışında iki zafer kazanarak, pistle özünde bağlantılı uzun bir kariyerin keyfini çıkarmanın yanı sıra, BBC programı Top Gear’daki özellikleriyle tanınır hale geldi . Bu özelliklerinden dolayı kendisi böyle anılmaktadır.

Acı Haber 16 Mart’ta Geldi

Kocası Klaus Abbelen ile kurduğu ekip Frikadelli Racing tarafından yapılan açıklamada, Schmitz’in kansere karşı verdiği uzun savaşı kaybettiği ve Salı günü 51 yaşında öldüğü açıklandı. Sosyal medyada “Sabine Schmitz (14.5.1969 – 16.3.2021) Salı günü kansere karşı verdiği cesur mücadelenin ardından hayata gözlerini yumdu” diye yazdı. Klaus Abbelen ve tüm akrabaları ve arkadaşları, ölçülemez bu  kayıptan çok hüzünlü olduğu açıklandı.

Sabine Schmitz’in Kariyerine Kısaca Değinecek Olursak

Schmitz, Nurburgring’de 1996’da 24 saatlik yarışın ilk kadın genel galibi olarak tarihe geçti ve ertesi yıl ikinci bir zafer kazandı. 1998’de Almanya’da VLN Dayanıklılık Şampiyonası unvanını kazanan ilk kadın olduğunda daha da fark açmaya başlamıştı.

Nurburg’da büyümüş olan Nurburgring Kraliçesi ‘nin kariyerinin Nurburgring’deki başarısı üzerine inşa edilmesi belki de kaçınılmazdı. Oradaki spor becerilerinin yanı sıra, uzun yıllar ‘Ring Taxi’nin şoförüydü ve pistin 30.000’den fazla turunu tamamladığını tahmin ediyordu. Schmitz ayrıca Nurburgring’deki Dünya Turing Otomobil Şampiyonası’nda 2015 ve 2016’da iki puanla bitirilerek iki kez konuk oyuncu olarak yer aldı.

2017’de Schmitz, kendisine kanser teşhisi konduğunu ve 2020’de yarışa geri dönme çabalarına rağmen, “tam güçle” geri döndüğünü ve “son derece kalıcı” olduğunu kanıtladığını açıkladı.

Almanya dışında Schmitz, en çok  bir Ford Transit minibüsle tur zamanını geçmeden önce Jeremy Clarkson’a Jaguar S tipi bir filmde koçluk yaptığı Nurburgring’deki Top Gear’daki görünüşüyle ​​tanınıyordu. 2016’da Top Gear’ın yinelenen sunucularından biri olmaya devam etti .

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here