Toyota Auris 2015 İncelemesi: Artık Daha İyi

0
4913

Toyota Auris Tasarım

Toyota Auris’in dış tasarımı ikinci nesille birlikte beğeni kazanmıştı. Makyajla birlikte bu tasarım elden geçirilerek biraz daha rekabetçi durması sağlanmış. Ön bölümde genel hatlar markanın yeni tasarım stratejisi neticesinde yenilenmiş. Farların içine mızrak formlu gündüz LED farları konumlandırılmış. Radyatör ızgarasının üstündeki logoyu da saran krom kaplama şık görünüyor. Aynı tip kaplama Tamponun sağ ve sol köşelerinde de kullanılmış. Yan tasarımda bir farklılık yok. Arka kısımda stopların rengi değiştirilmiş. Ayrıca eski modelde dikine olan sis farı ve reflektör artık yatay bir şekilde sunuluyor. Boyutlarına baktığımızda Toyota Auris, 4330 mm uzunluğa, 1760 mm genişliğe ve 1470 mm yüksekliğe sahip. Makyaj öncesi versiyona göre boyda ve yükseklikte artış olmuş.

toyota auris

İç Mekan

Toyota Auris’in iç mekanı kendine has bir tasarıma sahip. Makyaj öncesinde eleştirdiğimiz dijital saatin yeri değişirken yapısında çok ciddi bir farklılık görünmüyor. Malzeme kalitesi belirgin bir şekilde artmış. Özellikle müzik sistemi çevresindeki lake kaplama bu artışı hissettiriyor. Aracın oturma pozisyonu oldukça aşağıda. Bu da kokpitin yüksek hissedilmesine yol açıyor. Müzik sisteminin dokunmatik ekranı ve özellikleri değişmemiş. Fakat çevre butonları ve klima kumandaları dokunmatik bir karakter almış. Unutmadan, Yenilenen ve iki daireden oluşan gösterge tablosunda mavi aydınlatma kullanılmış. Toyota Auris, 360 litrelik bagaj hacmine sahip. Bu 7 litrelik bir artışı işaret ediyor. Fakat rakiplerine baktığımızda Auris’in bagaj hacmi küçük kalıyor.

iç mekan

Motor

Test ettiğimiz Toyota Auris modelinde 1.4 litre hacminde ve artık kanıksadığımız turbo-dizel motor görev yapıyordu. Bu motor 3800 d/d’de 90 hp güç, 1400 d/d ile 2800 d/d arasında 205 Nm tork üretiyor. Alt devirleri çok sevmeyen motor yine de Auris’i taşımakta zorlanmıyor. Tabii ondan yüksek bir performans beklenmemeli. Fabrika verilerine göre aracın 0-100 km/s hızlanması 12,5 saniye sürüyor. Motorun gücü 6 kademeli manuel bir şanzımanla lastiklere iletiliyor. Aracın en büyük başarısı ile yakıt istasyonunda ortaya çıkıyor. Dikkat etmeden kullanımda 6 litre dolaylarında tüketim ortalaması yakalamak zor değil. Bizim test ortalamamız 6.1 litreydi. Uzun yoldaysa tüketim 5 litre bandına kolaylıkla çekilebiliyor.

Konfor & Yol Tutuş

Auris’in makyajıyla birlikte süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş. Artık çok daha konforlu bir araç. Üstelik süspansiyonun çalışma sesi de azalmış. Yol tutuş performansındaysa bir düşüş gözlemlemedik. Hala yere sağlam basıyor. Fakat direksiyonu hızlı virajlarda hissiz yapısıyla can sıkıcı. Makyaj öncesi versiyon ses yalıtımı konusunda zaten başarılıydı. Auris bu özelliğinden bir şey kaybetmemiş ve iç mekanda huzurlu bir ortam sunmayı biliyor.

toyota auris 213

Toyota Auris Teknik Özellik

Motor: 1.4 D-4D
Motor Hacmi: 1364 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 90 hp 3800 d/d
Maksimum Tork: 205 Nm 1400 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 12,5 s
Maksimum Hız: 180 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 4,6 lt
Şehir Dışı: 3,6 lt
Karma: 4 lt
Test: 6,1 lt
CO2 Emisyonu 105gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4330 mm
Genişlik: 1760 mm
Yükseklik: 1475 mm
Dingil Mesafesi: 2600 mm
Bagaj Hacmi: 360 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
Boş Ağırlık: 1275 kg
Lastik Boyutu: 205/55 R16

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here