Renault’dan Ucuz Şehirli

1
1250

Renault, Hindistan’da geliştirilen şehir otomobili Kwid modelini gün yüzüne çıkardı. Otomobilin 4700 Dolarlık fiyatıysa dikkat çekiyor.

 Üreticiler, Hindistan pazarı için ucuz otomobiller geliştirmeye devam edecek gibi görünüyor. A segmentinde bir şehir otomobili olarak tasarlanan Kwid, 3,68 metre uzunluğunda ve sadece 1,58 metre genişliğinde. Yüzü, Dacia Sandero modeliyle önemli derecede benzerlik gösteren Kwid’in arka tasarımıysa, Clio, Zoe ve Captur modellerine gönderme yapıyor. Plastik dodikler, şehir içindeki ufak kazalar için düşünülse de maceracı bir görünüme katkıda bulunmuş.

Minimalist iç mekanda kokpit tasarımı da Sandero ve Captur modellerinin karışımından elde edilmiş gibi görünüyor. Dijital gösterge tablosu ve 7 inçlik dokunmatik multimedya ekran, ucuz bir otomobil için önemli detaylar.

Yılın ikinci yarısında Hindistan’da satışa çıkacak olan Kwid, Renault ile Nissan’ın ilk CMF-A platformu otomobili olması açısından da önem taşıyor. Küçük Renault’da 0,8 litrelik  benzinli motora ve 5 ileri manuel şanzımana yer verilecek.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here