SUV Modasını O Çıkardı!

0
1107

BMW X3 Yeniden Geliyor!

SUV araçlar çok havalı ve çok ilgi görüyor ama onları bu kadar popüler kılan neydi sizce? Belki de yere yüksekten bakan bir BMW ile ilgimizi çektiler…

 

SUV Modasını O Çıkardı!

Bugün bütçesi ne olursa olsun herkes SUV bir araba almak istiyor. Trafiğe yüksekten bakan bu araçlarla yolculuk etmek, onları kullanmak dahası SUV araç sahibi olmak çok trend. Durum böyle olunca markalar da küçük sınıftaki araçlarını bile yerden yüksek yapmaya başladılar. İşin bu noktaya gelmesinde ise BMW’nin çok büyük payı var. 2000’lerin başlarında BMW X3 ile başladı bu SUV sevdası. Ondan önce ‘SUV araç arazide kullanmak içindir’ gibi bir anlayış vardı çünkü. Gelelim bu yılın sonunda trafikte göreceğimiz yeni BMW X3’e. 

 

2017 Model BMW X3 Geliyor!

İlk kez 2003 yılında yola çıkan BMW’nin orta sınıftaki SUV aracı orta sınıf SUV kavramının da babası. BMW X3, 1.5 milyondna fazla satmış bir araç. Bu nedenle SUV kategorisinde biraz rakipsiz. Peki son model BMW X3 nasıl?

 

2017 BMW X3 Özellikleri

Öncelikle tasarımda çok büyük değişiklik beklemyin. Bu yeni X3’te tasarımcılar, küçük ama öenmli detaylarda oynamışlar. Örneğin arka tamponun hemen üstündeki yuvarlak ön sis farları yatay olarak uzatılmış. Ön ızgara altındaki hava girişleri kaldırılmış. Stoplarda L formu öne çıkmış. Bir önceki nesil yani eski X3 modeline göre de 59mm uzamış. Marka yetkilileri, bu haliyle son model X3’ün sınıfının en aerodinamik modeli oladuğunu söylüyorlar. 

 

2017 X3’te motor konusunda da çok büyük bir değişiklik görülmüyor. 4 ve 6 silindirli motor seçeneği var. Benzinli veya dizel X3 alma şansınız var. Dört tekerden çekiş, arkadan itiş seçenekleri, manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman aletrnatifleri olacak. 

 

Bagaj hacmi 550- 1600 litre arasında değişiyor. Kokpitte ise kullanıcıya konfor sunmak üzere eşya gözleri epeyce arttırılmış. 

 

Yeni X3’ün en dikkat çekeci özelliği ise yarı otonom sürüş asistanı. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here