Rotary Motorlu Mazda 2020’de Hazır Olacak!

0
4474

Mazda Yine Konuşulacak…

Mazda, performans otomobilleriyle otomobil severlerin nefes keserek takip ettiği bir marka. Yaklaşık 2 yıldır sürekli bir proje üzerinde çalışan marka, Wankel motorlu yeni performans aracı hakkında ilk bilgileri paylaştı. 

 

Bazı Otomobillerin Amacı Nefes Kesmektir!

Bazı otomobilleri trafikte öyle her gün göremezsiniz. Onlar maalesef sadece özel bir kitle için üretiliyorlar. Bu haksızlık biliyoruz ama böyle özel otomobillerin geleceğin otomobil dünyasını şekillendirdiğini de ekleyerek onlar hakkında bilgi sahibi olmanın bir otomobil tutkunu için onlara sahip olmak kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. İşte böyle özel otomobillerden biri de performansı, tasarımı, her bir detayı ayrı ayrı özel olan Wankel motorlu yeni Mazda. Gelelim detaylara:

 

Wankel Motorlu Yeni Mazda Hakkında

Öncelikle tanıtım bilgisi henüz paylaşılan bu yeni nesil Mazda, motoruyla olduğu kadar tasarımıyla da çok özel. Marka mühendislerinin uzun süren Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan 2018 model Mazda, Wankel motoru ile çok konuşulacak. Bujisiz motor teknolojisi şeklinde özetleyebileceğimiz bu motorlar, performans konusunu biraz fazla ileri taşıyor. 

 

Peki, Wankel Motor ya da Rotary Motor Olacak!

Bilindiği üzere R-X Vision motorlu Mazda çok ilgi görmüştü. Otomotiv dünyası, bu aracı çok sevmiş, oto dergileri sayfalar ayırmıştı. 

 

Mazda RX Vision Ne Zaman Yollarda Olacak?

Bu yeni Mazda, ilk kez Tokyo otomobil Fuarında gösterilecek. R-X Vision motorun çok daha fazla gelişmiş bir verdiyonu ile sunulacak olan aracın fiyatı da merak konusu. 2020 yılında satışa sunulacak olan yeni Mazda konseptinin adı henüz belli değil. Elbette fiyatı da. Ancak kendisi kesinlikle gelişmiş bir Rotary motora sahip olacak. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here