Renault Megane Fiyatı ve Donanım Özellikleri Açıklandı

1
2231

Renault Megane, yeni tasarımı ve yeni donanım özellikleriyle Türkiye’de satışa sunuluyor. Merakla beklenen Yeni Renault Megane, 7 Nisan tarihinde showroomlarda yerini alacak.

Renault Megane fiyatı ve satışa çıkacağı tarih açıklandı. Yeni tasarım öğeleriyle daha sportif bir şekle kavuşan 2016 Renualt Megane, donanım anlamında da birçok yeniliğe sahip.

Yeni Renault Megane Tasarım

 

Yeni Renault Megane, genel tasarım hatlarını koruyor. Ancak, egzoz, far, kapı, aynalar ve tamponlarda yapılan ufak değişikliklerin, aracı daha sportif bir hale soktuğu gözden kaçmıyor. Daha agresif bir ön tampona kavuşan 2016 Renault Megane, far yapısı ve tampon tasarımı nedeniyle Renault Talisman’a benzetiliyor. Şişkin arka tampon tasarımına uyan kare egzoz çıkışları da Yeni Megan’ın sportif tasarımını ve performansını simgeliyor.

 

Yeni Renault Megane’nin Kalbi R-Link2

 

Yeni Renault Megane’nın iç tasarımına baktığımızda dikkati çeken ilk detay ön konsola yerleştirilmiş olan dokunmatik ekran oluyor. 8.7 inç boyutundaki R-Link2 Megan’nın kontrol merkezi. Aracı internete bağlayan R-Link2, aracı kendinize göre şekillendirmenize de olanak sağlıyor. Renault Espace ve Renault Talisman’da bulunan Multi-Sense teknolojisiyle sürücüler sürüş deneyimlerini kişiselleştirebiliyor. Gaz pedalı ve motor tepkisinin ayarlanması, EDC otomatik şanzımanın vites değiştirme hızının ayarlanması, direksiyon sertliğinin ayarlanması, koltuklardaki masaj fonksiyonun ayarlanması ve kabin aydınlatması Multi-Sense teknoloji ile kişiselleştiriliyor.

 

Renault Megane Güvenlik Donanımları

Yeni Renault Megan’ın en önemli yeniliklerinden biride artan güvenlik donanımları. Birçoğu R-Link2 tarafından kullanılan güvenlik donanımları arasında; hız kontrolü, acil fren destek sistemi, şerit takip sistemi, güvenli mesafe uyarıcısı, kör nokta uyarı sistemi, geri görüş kamerası, otomatik kısa ve uzun farlar, park sensörü ve eller serbest park sistemi bulunuyor.

Bu güvenlik sistemlerinin yanında renkli Head Up Display sistemi de ilk defa C segmenti bir araçta yer alıyor.

  

 

Renault Megane Motor Özellikleri

 

Yeni Renualt Megane 2 benzinli 4 dizel motor seçeneği ile 7 Nisan tarihinde satışa sunulacak. 1.2 ve 1.6 litre hacminde olan benzinli motor seçenekleri 130 HP ve 115 HP güç üretiyor. 1.5 ve 1.6 litre hacminde olan dizel motor seçenekleri ise 90, 110 ve 130 HP güç değerlerine sahip. Renault Megane GT ise 165 ve 205 HP güç üreten 1.6 litrelik benzinli motor seçenekleriyle satışa çıkacak.

 

Renualt Megane Fiyatı

 

Yeni Renault Megane Avrupa’da Ocak ayında satışa çıktı. 21.000 Euro’dan Avrupa’da satışa çıkan Renault Megan’ın Türkiye’da satış fiyatının 80.000, 100.000 TL arasında olması bekleniyordu. Ancak 7 Nisan tarihinde satışa çıkacağı duyurulan Renault Megane fiyatı 65.250 TL‘den başlıyor.

 

 

 

1 YORUM

  1. wv ab fiyatlarına baktığımızda türkiye fiyatlarının kurla çarpılması ile oluştuğunu görüyoruz hatta benzinli modellerde ab den daha ucuza satılmakta,bu bağlamda reno bu sınırları geçmeyecektir ab de 21000eurox3,2tl=67200 tl demektirki aynı taktikle ab den 2000 tl ucuz olmasıda normaldir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here