2016 Yılının En Güvenli Otomobilleri Seçildi!

1
1699

Aile arabası, küçük sınıf şehir arabası ve SUV araç kategorilerinde en güvenilir otomobiller hangileri?

Otomotiv sektörü, her geçen yıl biraz daha fazla güvenlik odaklı olmayı öğreniyor. Sektörün ilk otomobillerin üretildiği 1800’lü yılların sonundan bu yana edindiği güvenlik donanımları ise şaşırtıcı derecede etkileyici. Her geçen yıl mühendis ve tasarımcıların öngörüsüyle geliştirilen ve biraz daha ileriye taşınarak insan hayatına değer katan güvenlik odaklı yenilikler, 2016 yılında da alıcılar için çok önemliydi. Peki, 2016 yılının en güvenli arabaları hangileriydi?

1997 yılında Avrupa’daki otomobillerin güvenlik performansını değerlendirmek üzere bir organizasyon oluşturuldu. Adı Euro NCAP olan bu yapı, tarafsız değerlendirmeleriyle zaman içinde güvenlik konusunda gerçek bir otorite haline geldi. Euro NCAP, 2016 yılı için SUV, aile arabası, küçük sınıf otomobil klasmanlarında en güvenli bulduğu üç otomobili belirledi. Söz konusu değerlendirmenin sonuçlarına göre en güvenli araçlar şöyle sıralanıyor:

Eğer aile arabası arıyorsanız Euro NCAP’a göre bu sınıfın en güvenli aracı Toyota Prius. Küçük şehir otomobilleri sınıfında en güvenli otomobil Hyundai İoniq. Bu aracın hybrit olduğunu da eklemek gerekir. Volkswagen Tiguan ise SUV sınıfın en güvenlisi seçildi. Güvenlik, otomobil alırken kullanıcıların giderek daha çok önemsediği bir konu başlığı. Zira malzeme kalitesi, mühendislik ve teknik detaylar doğru şekilde uygulandığında sürücü ve yolcular için güvenliği mükemmel şekilde optimize edebiliyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here