1974’ten 2018’e Volkswagen Golf!

0
2359

2018 Model Golf Geliyor!

Volkswagen Golf, üretildiği günden beri popülaritesini hiç kaybetmeyen otomobillerden biri. Bir Golf sahibi olmak, dünyanın her yerinde kompakt sınıfın prastijli araçlarından birine sahip olmak demek. 2018 model Volkswagen Golf ise şimdiden merakla bekleniyor. 2018 model Golf fiyatları ne olur bilmiyoruz ama aracın özellikle güvenlik konusunda ve teknik detaylarla ilgili olarak değişiklik beklentilerini karşılayacağını düşünüyoruz. 

Kompakt araçları sevenler ve Alman markalarından şaşmayanlar, ‘2018 Golf nasıl olacak‘, ‘ne gibi yenilikler var’ diye merak etmeye başladı bile…Bakalım, Volkswagen markası Golf için 2018’de neleri değiştirmiş?

Volkswagen Golf Hakkında

Volkswagen’in meşhur kompakt aracı Golf’ün yeni modelini tanıtmadan önce bu efsane otomobilin tarihçesine bir göz atalım: İlk Golf, 1974 yılında üretilmiş. Almanya’da işçi sınıfının da kullanabileceği güzel, kompakt bir araç olarak tasarlanmış. Bu arada ‘işçi sınıfı’ demişken, Almanya’da özellikle de 1970’lerde işçiler, üretim, emek oldukça değerliydi. Sosyal anlamda işçiye verilen bu değer, onun gündelik yaşantısına değer katma sonucunu doğuruyor, fabrikalarda Alman nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan işçiler için üretim yapılıyordu. Golf’ü diğer kompakt sınıf araçların büyük bir çoğunluğundan ayıran 4 tekerden çekiş sistemi, ilk üretilen modellerde de vardı. 1974’ten beri tam 7 nesil boyunca Golf üretilmiş. Başka bir deyişle Golf, bugüne kadar 7 kez makyajlanmış. 

Yeni Nesil Golf Geliyor!

Volkswagen Golf almayı düşünen ve sıklıkla Golf ilanlarına bakanlara müjdeyi verelim: Golf’ün 8. nesli 2018 yılında yollarda olacak. Daha fazla performans ve daha fazla güvenlik odaklı bir küçük aile otomobili olmak üzere yenilenen VW Golf 2018 modelinin özellikleri ise şöyle:

Araç, eskiye oranla daha hafif olacak. Diğer 2018 model araçlarla ilgili haberlerimizi de okuduysanız, bu cümleyi hemen her yeni nesil için kurduğumuzu göreceksiniz. Zira, artık, otomotiv endüstrisinde mühendislik performans ve yakıt tüketimi optimizasyonu konusunda yapılan çalışmalarda hafif bir motor ve hafif bir gövdeyi önemsiyor. Araç hafifledikçe daha kolay hızlanıyor ve istenen performansı sunabiliyor. 

Yeni Golf için bir diğer yenilik de 9.2 inç genişliğindeki ekran olacak. Dijital teknolojileri otomobillere entegre etmek çok önemli. Kullanıcı, bu özellikleri satın alacağı araçta mutlaka arıyor. İşte bu nedenle Volkswagen tasarımcıları multimedya sistemi ve ekran konusunu ciddiye almışlar. Yeni Volkswagen Golf’ler bu açıdan beklentileri fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor.

Neden Golf?

Volkswagen markası, hem ülkemizde hem de dünya genelinde çok prestijli bir otomobil markasıdır. Alman otomotiv mühendisliğinin güvenilirliği, tek başına bu aracı tercih etmeye yeter. Eğer aileniz için bagaj hacmi çok küçük olmayan ama kolay park edilen seri hareket eden kompakt bir araç arıyorsanız Golf’ü keyifle ve kesinlikle güvenle tercih edebilirsiniz. Ayrıca diğer Alman otomobil markaları gibi Volkswagen de ve Golf modeli de ülkemizde ikinci el piyasası güçlü olan araçlar listesinin ilk sıralarında yer alır. Halk arasındaki deyimiyle ‘satışa gelen bir araba’ arıyorsanız yine Golf iyi bir tercihtir demek yanlış olmaz. 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here