Volkswagen’in Tarihi: Halk Otomobilinden Lüks Segmente

0
4051
volkswagen'in tarihi

Volkswagen’in tarihi…

Alman’ların otomotiv sektöründeki başarılı imajları malum. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada otomobil piyasasına güç, sağlamlık ve prestij imajı ile damga vuran Alman otomotiv endüstrisi, bu şöhretini daha Birinci Dünya Savaşı devam ederken bile çalışan mühendislerine, fabrikalarına ve biraz da savaşlara borçlu. Zira özellikle Hitler Almanya’sında daha çok savaş kazanmak için otomotiv üretimine çok önem verilmiş, bu alanda eğitim, malzeme alımı, üretim desteklenmişti. Bugün, çok sevilen Porsche, BMW, Mercedes ve Volkswagen markaları Alman otomotiv endüstrisinin dünyaya armağanıdır. Volkswagen markası, halk tipi otomobil olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor.

Ülkemizde de her ne kadar ağır vergiler otomobil almayı biraz lüks hale getiriyor olsa da vatandaşın alabileceği en sağlam, güçlü, dayanıklı araba markalarından biridir Volkswagen.

Halk Tipi Otomobil Olma İsteği

İlk olarak Alman İşçi Partisi tarafından kurulan Volkswagen Otomotiv fabrikasının adı da Almanca “Halka ait” Halkın arabası” gibi bir anlama geliyor. Bugün dört kıtada üretim yapan Volkswagen, halk için kaliteli otomobil üretmeye ilk gün ki heyecanını kaybetmeden devam ediyor.

Volkswagen’in Tarihi: 80 Yıllık Bir Otomobil Devi

1937 yılında Almanya’da İşçi Partisi tarafından kurulan Volkswagen fabrikası, savaş yıllarının ardından çok hızlı bir gelişme göstererek tüm dünyaya yayılan üretim kapasitesi ve kalite imajı ile popüler hale geldi. Adolf Hitler’in de üzerinde emeği çok olan Volkswagen, seri üretime geçtikten sonra önlenemez bir ilerleme göstermiş. Sadece otomobil üretmekle kalmayıp otomotiv endüstrisi için teknoloji de üretmeye başlamıştır. Dünyanın ilk hava soğutmalı motoru gibi çok önemli teknolojiler geliştirmiştir.

Aradığınız Volkswagen arabam.com’da!

Her gün yüzlerce kullanıcının ziyaret ettiği ve ikinci el ya da sıfır kilometre araçların sahibinden ve galeriden online satışa sunulduğu arabam.com ile almak istediğiniz Volkswagen modeline konforunuzu bozmadan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz ikinci el Volkswagen modellerine dilerseniz de sıfır kilometre Volkswagen modellerine bakarak hayalinizdeki otomobili satın alabilirsiniz.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here