Opel İnsignia İncelemesi

‘Çok yakıyor’ diye eleştirildi ama kabul edelim ki pek çoğumuzun bu, güçlü aracın kaliteli malzeme ve işliğinde epeyce bir gözü kaldı. Sedan araç kategorisinde gerçekten de çok şık bir tasarım sunan Opel İnsignia Sedan modeli şimdi, yakıt tüketimi konusunda biraz daha ekonomik. Gerçi, bu aracın çıkış fikri, güçlü performans sunan özel bir sedan kategorisi yaratmaktı ama bizim gibi akaryakıt fiyatlarının ateş pahası olduğu ülkelerde bu fikir, pek tutmadı. Bunun üzerine Alman devi Opel, İnsignia modelini yeniledi ve ortaya daha ekonomik bir motor seçeneği çıktı. Opel İnsignia Sedan 1.6 motorla şimdi, biraz daha mütevazi. Gelelim detaylara…

Opel İnsignia 1.6 Dizel Hakkında Konuşalım!

Daha önce sadece benzinli ve 2.0 litre motor hacmi ile piyasaya sürülen araç, özellikle yakıt tüketimi nedeniyle kendinden biraz soğutmuştu. Ancak 2017 model İnsignia almayı düşünüyorsanız artık 1.6 dizel motor seçeneği var. Opel Astra, Mokka, Meriva hatta Zafira modellerinde de daha önce 1.6 CDTi motor kullanılmıştı. Marka, şimdi bu motoru Opel İnsignia’da deniyor. Aslında Opel, İnsignia’nın büyük bir açığını bu şekilde kapattı diyebiliriz.

Şanzıman konusunda da hem 6 ileri manuel hem de otomatik şanzıman seçeneği var. Yani Otomatik Opel İnsignia arıyorsanız artık var. Otomatik İnsignia için akıcı ve sarsıntısız vites geçişleri yorumları da yapılıyor.

Opel İnsignia’nın Teknik Özelliklerine Bakalım!

Opel İnsignia’nın motoru 1598cc silindir hacmine sahip. İnsignia motorunun maksimum gücü 100kW/136Hp 3500d/d. Motorun maksimum tork değeri 320Nm 2000d/d.

İnsignia motoru hızlanma verileri ise şöyle: 0-100km/s hızlanma 11.4 sn.  İnsignia maksimum hızı ise 195km/s.

İnsignina Ne Kadar Yakıyor?

Fabrika verilerine göre Opel İnsignia yakıt tüketimi 100km’de ortalama 5.1 litre.

Opel İnsignia Eleştirileri

Opel İnsignia Sedan modeli daha önce hep ‘çok yakıyor’ diye eleştiriliyordu. Şimdi ise deneyimleyenlerin pek çoğu, hızlanma verilerini düşük buluyor. Ancak yeni İnsignia yakıt tüketimi konusunda oldukça başarılı yorumu yapılıyor. Zira, 100km’de ortalama 6.2 litre yakıt tüketimi yapıyor. Ayrıca aracın iç mekan kalitesi çok yüksek bulunuyor.

Opel İnsignia Boyutlar

  • Uzunluk: 4842mm
  • Genişlik: 1856mm
  • Yükseklik: 1498mm
  • Dingil mesafesi: 2737mm
  • Yakıt depo kapasitesi: 70litre
  • Toplam ağırlık: 1496kg.

Opel İnsignia’nın bagaj hacmi de oldukça yeterli. İnsignia bagajı 500litre kapasiteye sahip.

2. El Opel İnsignia Fiyatları Nasıl?

Eğer ikinci el İnsignia almayı düşünüyorsanız, fiyatlar aracın km değerine, hasar durumuna, yaşına, donanım seviyesine göre değişiyor. 2. el Opel insignia ilanlarını incelemek size, ortalama bir fikir verebilir. Ayrıca arabam.com Opel İnsignia ilanlarını en uygun fiyatlıdan / en yüksek fiyatlıdan başlayarak süzebilirsiniz. En yeni İnsignia ilanları şeklinde de bir filtreleme yapabilirsiniz. Özellikle en yeni ilandan başlayarak göster filtresi, çok işinize yarayabilir. Çünkü bu şekilde her gün sisteme eklenen sahibinden İnsignia ilanlarını ilk siz görebilir, fırsatları kaçırmadan aradığınız Opel İnsignia modeline ulaşabilirsiniz. 2. el İnsignia fiyatları ortalama 60 bin TL bandından başlıyor.

Sıfır İnsignia Kaç Para?

Sıfır km İnsignia almayı düşünüyorsanız galerilerin yıl sonu kampanyalarını değerlendirmek için mükemmel bir dönemdeyiz. Galerilerin İnsignia kampanyaları için arabam.com Galeriler sayfasını takip edebilirsiniz. Size en yakın Opel bayine gidip, şartlarını sorabilirsiniz. Sıfır km Opel İnsignia ilanlarını da arabam.com’da bulabilirsiniz. Sıfır Opel İnsignia fiyatları ortalama 120 bin Tl bandından başlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here