2019 Opel Crossland 1.5D EAT6 Detaylı İnceleme

1
28995
Opel Crossland X

Murat Tosun, dizel otomatik Opel Crossland X testi yaptı. Dizel Opel Crossland X yakıt tüketimi miktarı, teknik özellikleri ve yeni Crossland X tasarımı gibi detayları da değerlendirdi. Ayrıca Crossland X yorumları ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Dizel Otomatik Opel Crossland X Testi

Murat Tosun, çok keyifli bir dizel otomatik Opel Crossland X testi sunuyor. Opel Crossland X testimizde aşağıdaki sorulara yanıt bulabilirsiniz:

  • Opel Crossland X ne kadar yakıyor?
  • Sıfır Opel Crossland X fiyatı ne?
  • Opel Crossland X kullananlar ne diyor?
  • Opel Crossland X bagaj hacmi ne?
  • Opel Crossland X Euro NCAP’ten ne aldı?
  • Opel Crossland X hakkında teknik bilgiler…

“120 beygirlik dizelle iş yapar”

1Opel Crossland X Tasarım Özellikleri

Opel Crossland X kompakt yapısı sayesinde şehir kullanımlarında son derece rahat edeceğiniz bir araç olarak ön plana çıkıyor.

Opel Crossland X çift renkli tasarımı sayesinde sınıfının farklı görünen oyuncuları arasında yer alıyor. Özellikle test aracında olduğu tasarımıyla beğeni kazanmayı başarıyor. Opel Crossland X’in tasarımı tam bir SUV’u andırıyor.

2. El Opel Crosland X Fiyat Listesi Burada!

Yerden yüksek yapısı ve detaylarıyla model güçlü görünüyor. Otomobilin bel altı kısmında bulunan koyu plastik kaplamalarda bu duruşu destekler nitelikte. Ön kısmında güncel Opel modellerinden tanıdık gelen bir tasarım sizi karşılıyor. Bu aracın marka kimliğini vurguladığı detaylarıyla beğeni kazanacağını düşünüyoruz. Ona önden bakıldığında dikkat çekmemesi mümkün değil. Profil tasarımında da bunu destekleyen çizgilerin hakimiyeti var. Arka tasarım konusunda diğer markaların da çoğu zaman yaptığı gibi düz bir tasarım tercih etmişler. Açıkçası bu bölümde de daha hareketli bir tasarım olsa gördüğü ilgiyi biraz daha yukarıya taşırmış diye düşünüyoruz.

2Opel Crossland X İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanına geçtiğimiz anda şaşkınlığımızı gizleyemedik. Çünkü beklediğimizden daha geniş bizleri ön tarafta karşıladı. Sürücü ve yolcu arasındaki omuz mesafesi sınıfının en iyilerinden biri. Baş mesafesi konusunda da boyu 1.85 metre olanlara kadar son derece rahat yolculuk yapmak mümkün. Cam tavan sayesinde de ferahlık hissi üst düzeye zorlanmadan tırmanıyor. Kumanda elemanlarının kullanımı açısından bildik Opel karakterine sahip olması kolay kullanım anlamına geliyor.

Tüm 2. El Opel fiyatları burada!

Aracın bazı yerlerinde PSA Grubu’nun etkilerini de görmek mümkün. Kokpit üzerinde kullanılan plastik malzeme Premium araçlara gönderme yapacak kadar iddialı. Elbette maliyet kaygıları kapı içleri, kokpitin alt tasarımı gibi yerlerde daha sert bir plastik malzeme kullanılmasına neden olmuş. Arka tarafta hareket edebilen koltuklar kullanılmış. Ancak buna rağmen arkadaki yaşam alanı biraz dar. Bu bölüm küçük aile kullanımları için ideal olacaktır. Sözünü etmeden geçemeyeceğimiz bir özelliği orta konsol üzerine şık bir şekilde monte edilen dokunmatik ekran. Keşke tüm markalar bu tip bir yerleşimi tercih etse demeden edemedik.

3Opel Crossland X Motor Özellikleri

Opel Crossland X ülkemizde iki farklı motor tipiyle satışa sunuluyor. Benzinli motoru 1.2 litrelik ünitenin 110 ve 130 HP güç sunan seçenekleri oluşturuyor. Bu motor seçeneğinde 6 ileri oranlı otomatik şanzıman görev yapıyor.

Sıfır Opel Crossland X Fiyatları için buraya tıklayın!

Test aracında da olduğu gibi dizel otomatik satın almak isterseniz karşınıza 1.5 litrelik PSA Grubu’nun yeni motoru çıkıyor. 120 HP güç üreten dizel motoru da altı ileri oranlı otomatik şanzımanla satın alabiliyorsunuz. 1499 cc hacmindeki dizel ünite 3750 d/d’de 120 beygir güç üretirken, 300 NM’lik maksimum torku 1750 d/d’den itibaren kullanıma sunuyor.

Açıklanan fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 4 litre olarak belirtiliyor. Yaptığımız test sürüşü sırasında bizler de aracı cimri bulduk ve 5.9 litrelik karma yol şartı sonucuna ulaştık. Özellikle 45 litrelik yakıt deposunu doldurduğunuz zaman şehir kullanımında 800 km gibi bir menzil yazması son dönemlerin en çok aranan özelliği. 183 km/s son hızı açıklanan aracın 0-100 km/s performansı için belirtilen değer 11.5 saniye. İstenen ataklığa ve esnekliği sahip olduğunu düşünüyoruz.

4Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

PSA Grubu ile yaşanan değişim işte burada tam olarak hissediliyor. Araçta kullanılan süspansiyon sistemi eskisine göre beş altı adım ilerde. Konfor özellikleri artırılan süspansiyon sistemi darbe emiş konusunda da son derece iyi. Bu yönden bizden çok rahat bir şekilde konfor konusunda geçer not aldı. Yaşam alanında darbe gürültüsü olmaması son derece iyi. Bunun yanında dizel motorun gürültüsü de yaşam alanına neredeyse hiç yansımıyor. Yalıtım konusunda başarılı olmuşlar. Yüksek hızlara çıkıldığında yaşam alanına rüzgar sesleri giriyor. Bunun nedeni gövdeye uyumsuz görünen aynaların yaşattığı bir etki olduğunu düşünüyoruz.

2017 model Opel Crossland X testine de bakın!

Yol tutuş özellikleri konusunda da başarılı bulduk. Her zaman yaptığımız performans test parkurunda ortalama hızlar altında hiç sorun yaşatmadı. Yüksek yapısına rağmen otoyollarda rüzgar darbelerinden çok fazla etkilenmedi. Direksiyon simidinin üzerine baktığımız zaman test aracında bile biraz deforme olmuş bir görüntü vardı. Sanıyoruz bu test aracına özgü bir durumda. Kullanım açısından ayna kumandaları biraz garip bir yere konumlandırılmış ve kullanımda zorluk yaşatabiliyor.

5Opel Crossland X Euro NCAP ve Güvenlik Özellikleri

Opel Crossland X 2017 yılında yapılan çarpışma testinden 5 yıldız aldı.

  • Yetişkin yolcu korumasından % 85,
  • çocuk yolcuda % 54,
  • yaya güvenliğinden % 62
  • sahip olduğu güvenlik yardımcılarından % 57’lik sonuç elde etti.

6Opel Crossland X Yorumları

Murat Tosun’un Opel Crossland X yorumları şöyle: Son dönemlerde kullandığım en iyi Opel modeli. Fransız işbirliğiyle adımlarını hızlandırmış ve küçük SUV sınıfının en ön sıralarına çıkacak bir model olmayı başarmış. Özellikle konfor konusunda beğeni kazanmada sıkıntı yaşamayacaktır.

7Sıfır Opel Crossland X Fiyat Özellikleri

İşte burada Opel Türkiye pazarlama ekibine büyük iş düşüyor. Küçük SUV sınıfında inanılmaz bir rekabet var ve özellikleriyle olduğu kadar fiyatıyla da fark yaratması gerekiyor. Fiyat listesine baktığım zaman 148 binden başlayan ve 180 bin TL’ye çıkan bir fiyatı var. Burada biraz daha elleri bol olmalı ve fiyatı aşağıya çekmeleri gerektiğini düşünüyorum.

8Opel Crossland X Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1499 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 120 HP
  • Maksimum Tork: 300 Nm
  • 0-100 km/s Hızlanma: 11.5 sn
  • Maksimum Hız: 183 km/s
  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk
  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.4 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 3.8 lt/100 km
  • Karma: 4.0 lt/100 km
  • Test: 5.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 105 gr/km
  • Uzunluk: 4212 mm
  • Genişlik: 1765 mm
  • Yükseklik: 1605 mm
  • Dingil Mesafesi: 2604 mm
  • Bagaj kapasitesi: 410 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
  • Boş Ağırlık: 1276 kg
  • Lastik Boyutu: 215/50 R17

1 YORUM

  1. Herkese selamlar
    crossland x ile ilgilenenlere yeni aldıgımız 1.5d manuel den bahsedebilirim..en buyuk fark yaratan kısım motor yakıt tuketimi fabrika verilerini gördüm,ayrıva depo kapagının içinde blu diye bir katkı var her 5000km de alıyorsunuz ve ekliyorsunuz,egzos partikül filtresini temizliyor,diğer dizellerde böyle bir şey var mı bilmiyorum,ama partikul filtresi 5-10 bin tl lik masraflar açtığını biliyorum…
    Arac oldukça yuksek ve kabin çok ferah,malzeme özellikle ön konsolda cok kaliteli,genel olarak ,tusların konumu ergonomi ,koltuklar oldukça rahat.Kullanımı zor olan herhangi bir tusu vb yok.Güvenlik çok ön planda,şerit takip,bir suru park sensoru,start stop,geri görüş,multimedyası ekranları çok kullanışlı ve hızlı..Vitesin ön tarafında muhşeme bir boş alan var cok geniş bir suru telefon vb alır,telefola multimedya baglantısı cok kolay ,genel olarak kullanıcı dostu bir arac,oldukça sade tuş karmasaası yok,yarım saatte alışıyorsun…
    EN ÇOK BEGENDİĞİM VE BENİ şaşırtan özellii ise yakıtı,20-25 km lik ilk suruşte anlık kullanımda 3.1-3.4leri gördüm cok zorlarsan bu degerlerin dışına cıkıyor…hayret ettim 100 tl lik yakıt aldık 450 km yapabileceğimizi gösterdi bilgisayar…motor kısmı cok derli toplu ve özenli ,oyle alt alta ust uste tıkışl tıkış motor yok japon araclar gibi herşey yerli yerinde.bagaj da gayet yeterli…
    Start stopla acayip ekonomik bir araba…yakıt sorun değil anladıım… yakıt 1.3 multijet gibi….
    Motor sase yok gibi gürültüsüz oturumu yuksek ferah bir araba ben çok begendim…kesinlikle fiyat performansı mukemmel…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here