İkisi de yüzde yüz elektrikli lüks sedanın olan bu modellerin birçok farklı artısıve eksisi var. İşte Tesla Model S Plaid ve Lucid Air Dream Edition karşılaştırması ve temel farklılıkları… 

Öncelikle bu karşılaştırmanın detaylarına geçmeden önce söylememiz gereken çok önemli bir şey var. “Tesla Model S Plaid ve Lucid Air Dream Edition Karşılaştırması” adlı içeriğimizdeki bilgiler ve öneriler, araçların kağıt üstündeki verilerine ve otomobil uzmanlarının görüşlerine bağlı olarak yorumlanmıştır. Bu yüzden ince detaylardan ziyade temel ve önemli farklılıklarını karşılaştırdık. Karşılaştırmamıza başlayacak olursak bildiğiniz üzere otomotiv endüstrisinde rekabet bir hayli fazladır. Ferrari ve. Lamborghini, Mercedes-Benz ve BMW sürekli olarak birbirleriyle kıyaslanmaktadır. Birbirleriyle karşılaştırılan araçlara baktığımız zaman genellikle içten yanmalı motora sahip araçların karşımıza çıktığını görmekteyiz. Ancak bugün oldukça farklı iki aracın karşılaştırmasını yapacağız.

Son dönemlerde elektrikli araç dünyasında yeni bir rekabet oluşmaktadır. Geleceğe baktığımızda ana elektrikli araç üreticilerini görebiliyoruz. Ayrıca otomobil endüstrisi daha çevre dostu bir üretim biçimine geçiş yapmaktadır. Lüks otomobil üreticileri tarafından düzenli olarak yeni ve tamamen elektrikli otomobiller piyasaya sürülmektedir.

EV sektöründe bu iki 2022 model elektrikli otomobil, diğerlerinden farklı bir rekabete sahip. Tesla ve Lucid karşılaştırması yaptığımız zaman strateji söz konusu olduğunda, Tesla’nın öncü olduğunu söylemek daha mantıklıdır. Ancak kısa bir süre önce ABD / California merkezli Lucid Motors, Tesla ve CEO Elon Musk ile rekabet etmeye karar verdi. Lucid Air, her yönüyle geleneklere meydan okuyan en lüks elektrikli otomobillerden biridir. Ayrıca Lucid Air Formula E yarış arabalarına akü, pil tedarik etmesiyle tanınmaktadır. Bu nedenle yılın en çok konuşulan elektrikli otomobil üreticileri arasında yer alıyor. 

Tesla Model S Plaid ve Lucid Air Dream Edition Hız ve Menzil Karşılaştırması

Güç aktarma organları ve menzil, bir elektrikli araçta öne çıkan ilk özelliklerdir. Teknik özelliklere göre bu iki aracın pek çok ortak noktası bulunmaktadır. Tesla’nın Model S Plaid modeli, Amerikalı şirketin ürettiği en güçlü araçtır. Tesla Model S Plaid, 1.020 beygir gücüne sahip ve iki saniyenin altında 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmaktadır. Ayrıca 320 km/s hıza ulaşan seri üretimdeki ilk otomobildir.

Lucid Air Dream Edition’a baktığımız zaman daha fazla şaşırıyoruz. Bunun sebebi Lucid Air, Tesla Model S Plaid’den biraz daha fazla olan 1.111 beygir gücüne sahiptir. 265 kilometre son hıza sahip olan Lucid Air Dream Edition, 2.5 saniyenin altında 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmaktadır. Menzil konusuna denk geldiğimiz zaman iki aracında bizleri şaşırttığını söyleyebiliriz. Elektrikli araç almayı düşünen insanların tercihlerini en çok etkileyen konulardan biri menzildir. Lucid’in Air Dream Edition’ı tam şarjla 836 kilometre mesafe gitmektedir. Tesla Model S Plaid’in menziline baktığımız zaman 630 kilometre gittiğini görmekteyiz. Böylece son hız ve ara hızlanma konusunda Tesla Model S Plaid öne çıkarken olurken menzil konusunda da Lucid Air Dream Edition öne çıkmaktadır. 

Tesla Model S Plaid ve Lucid Air Dream Edition Tasarım Karşılaştırması

Otomobillere olan tutkumuz içten yanmalı motorlar sayesinde başladı. Bu yüzden günümüzde satışa sunulan elektrikli araçların tasarımları, pek çok otomobil severi etkilememektedir. Ayrıca öyle bir dönemdeyiz ki araçların tasarımları, kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden iki modelde etkileyici tasarımlara sahip olsa da ön taraftan baktığımız zaman Tesla Model S Plaid, Lucid Air Dream’e göre normal bir arabaya benzemektedir. Sonuç olarak bu araçların teknik özellikleri ve mekanikleri oldukça etkileyicidir. Maalesef ki tasarım konusunda üzerine çok fazla düşünmemiz gerekiyor. İki model de çok iyi tasarım diline ve yapısına sahip fakat aranan huzuru verememektedir.

Tesla Model S ve Lucid Air Dream Edition İç Mekan Karşılaştırması

Tesla Model S Plaid ve Lucid Air Dream Edition KarşılaştırmasıHer iki elektrikli aracın iç kısmı, birbirinden kolayca ayrılmaktadır. Tesla’nın iç tasarımı, rakipleri arasında açık ara en zarif ve minimalist olanıdır. Ayrıca Tesla, hem avantajları hem de dezavantajları olan benzersiz tasarımlı direksiyon simidi ile kendisini diğer elektrikli araç modellerinden açıkça ayırmayı başarmaktadır. Tesla’nın iç kısmına baktığımız zaman aracın içindeki ilk göze çarpan nesne 17 inçlik dokunmatik ekranıdır. Özellikle bu ekran sayesinde araçtaki her şey kolaylıkla kontrol edilebilir. Bu da elektrikli aracın ne kadar yetenekli ve işlevsel olduğunu gösteriyor.

Tesla Model S Plaid ve Lucid Air Dream Edition KarşılaştırmasıLucid Air’in iç tasarımı ise modern ve yeni bir rekabet dönemine girdiğimizi daha da belirgin hissettirmektedir. Lucid’in iç mekanında göze çarpan ilk detay da inanılmaz derecede iyi tasarlanmış, zarif bir iç mekanın merkezini oluşturan 34 inç 5k ekrandır. En büyük bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, kullanıcıların gerektiğinde gizleyebileceği sağ alt tarafta bulunmaktadır. Çok sayıda seçeneğe, güzel görsellere ve sürücü profillerini kaydetme özelliğine sahip ana kurulum birimi, bu ekrandan yönetilmektedir. Ayrıca malzemeler ve tasarım, Volvo’nun stiliyle daha uyumlu olan klasik bir görünüm sağlıyor.

İkinci El Tesla İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here