Araç Yol Kamerası Nedir? Ne İşe Yarar?

0
5780
araç yol kamerası

Trafikte gün geçmiyor ki kendimizi bir ateş çemberinin ortasında bulmayalım. Özellikle kalabalık şehirler için konuşmamız gerekirse durağan bir trafikte, bu sıcak aylarda sinirlerine hâkim olamayan sürücüler trafiğin her yerinde. Bu maganda diye tabir edebileceğimiz insanları gerekli yerlere şikâyet edebilmek ve onların cezalandırılmasını sağlayabilmek için gerekli kanıtlar size sunan bir aksesuar olsaydı, onu satın alır mıydınız? Buna cevabınız evet ise haberler iyi. Böyle bir aksesuar zaten var. Bahsettiğim şey bir araç yol kamerası. Bu kameralardan bir tanesi, ceza alması gereken onlarca kişiyi belirleyebilir.

Bir kaza anında “Aman beni şahit yazmayın”, “Başıma bela almak istemiyorum” gibisinden birçok mazeretle kayıtsız kalan insanları göreceksiniz. Bu tarz kişilerden bir yardım beklemek yerine kendi başınızın çaresine bakabilirsiniz. Alacağınız bir araç yol kamerası, siz araç sürerken arabanızın önünde olan her şeyi kaydedecek ve esasen çarpışmalara veya diğer olaylara sessiz bir tanık olarak işlev görebilecektir. Ayrıca bir araç kamerası, hırsızların veya vandalların arabanızla uğraşmak konusunda iki kez düşünmesini de sağlayabilir. Ve bir bonus olarak, seyahat halindeyken ön camınızın hemen ötesindeki dünyada başka neler yakalayabileceğini asla bilemezsiniz. Harika manzaralar, duygu dolu hatırlar ve asla unutulmayacak maceraları bu sayede sonsuza kadar saklayabilirsiniz.

Araç Yol Kamerası Kullanım Alanları

1Kaza Anı

Bu durumdan zaten yazının başında da bahsetmiştik, bir araç yol kamerası kazalarda haksız yere suçlanmanızın önüne geçer. Bazı şoförler 2 adet kamera almayı uygun görüyorlar biri aracın ön tarafını çekerken diğeri ise arka tarafta bulunuyor. Böylece olası arkadan çarpma durumlarında da sürücünün elinde bir kanıt bulunuyor.

araç yol kamerası

 

Magandasavar

Hepimiz en az bir kere de olsa bu tarz ahlaksız insanlarla karşılaşmıştır. Bu kişilerle fiziksel bir tartışmaya girmektense elinizde bir görüntü ile güvenlik güçlerine gitmeniz daha mantıklı olacaktır. Bu pervasız ve sorumsuz sürücüler sadece çok rahatsız edici ve sinir bozucu olmakla kalmaz, aynı zamanda diğer sürücülerin ve masum yolcuların hayatlarını tehlikeye atabilirler. Eve bozulmuş bir sinirle gitmektense bahsi geçen bu kişilerin ceza alacağını bilerek gitmek psikolojik olarak da iyi hissettirecektir.

2Dolandırıcılıkların Önüne Geçmek

Araç ve trafik söz konusu olduğunda sigorta dolandırıcılığı 21. yüzyılın en yaygın sorunlarından biridir. Dolandırıcılık sadece sigorta şirketlerini büyük ölçüde etkilemekle kalmaz, aynı zamanda dürüst sürücülere de zarar verebilir.

Suçu karşı tarafa atmak için kasıtlı bir şekilde kaza yaptırıp, sizden para talep edebilirler. Ancak bir araç yol kameranız varsa bu dolandırıcılara göz yummak zorunda kalmazsınız.

Tüm Yolculuğunuzu Kaydedebilirsiniz

Özellikle aracınızla sık sık seyahat etmeyi seviyorsanız ya da ara sırada olsa sevdiklerinizle birlikte seyahatlere çıkıyorsanız bu anlar sizler için kıymetli olabilir. Bu eğlenceli yolculukları, zaman geçtikçe bir nostalji olarak tekrar tekrar görebileceğiniz unutulmaz bir yolculuğa dönüştürmek hoşunuza gitmez miydi? Bence kesinlikle giderdi. Birkaç yıl önceden kalma mutlu bir gezintiden kesitlerle karşılaşmak… O an yüzünüzde oluşacak gülümsemeyi tahmin edebiliyorum. Kesinlikle buna değer.

Şöyle bir toparlamak gerekirse, bu araç yol kameralarını birer yatırım olarak görebilirisiniz. Oldukça uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz bu aparatlar sizi birçok aksiliğe karşı koruyabilecek potansiyele sahiptir. Emin olun o an geldiğinde bir kameraya sahip olmayı dileyeceksiniz. Önleminizi alın, “keşke” demek yerine “iyi ki” deyin.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here