Uçan Araba Sonunda Trafikte!

0
3500

Uçan araba yapıldı, test edildi, kullanıldı, derken sonunda bir uçan araba için trafiğe çıkma lisansı alındı. Artık, trafikte uçan arabaları görebileceğiz…

Uçan arabalar, yıllardır bilim kurgudan öteye gidemiyordu. Bir çok girişimci uçan araba teknolojisine yatırım yaptıysa da trafiğe çıkma lisansı alacak kadar ileri gidilemedi. Belki de İstanbul gibi trafiği meşhur şehirler için nefes alma fırsatı yaratabilecek olan uçan araçlar yani hem karada hem de havada gidebilen araçlar, giderek daha gerçek bir hal almaya başladı.

Trafiğe Çıkabilen Uçan Otomobil

İlk kez 1950’lerde denemeleri yapılan uçan arabalar, trafiğe uyum gibi konularda yol katedemedikleri için hayata karışamadılar. Ancak bugün Hollandalı bir ekip, uçan otomobilleri için lisans almayı başardı.

PAL-V Liberty Nedir?

İlk kez 2012’de geliştirdikleri prototiplerine PAL-V Liberty adını verdiler. Seri üretimi başlamak üzere olan PAL-V Liberty marka uçan otomobiller yakında satışa sunulacak.

4 metre uzunluk ve 2 metre genişlik ölçülerine sahip olan PAL-V Liberty, 2018’de satışa çıkacak. Bu aracı almayı düşünenler, 2 motora ve bir pervaneye sahip olmasına sadece  664 kio ağırlığındaki bu araçla saatte 180km hız yapabilecekler.

Uçan Arabayı Kimler Kullanabilir?

Elbette farklı bir kullanım şekli olan bu araçlar için farklı bir ehliyet tipi gelişecek. Bu ehliyete sahip olmayanlar bir uçan araba kullanamayacaklar.

Uçan Arabanın Fiyatı Nedir?

2018 yılında piyasaya sunulacak olan araç için şimdiden bir fiyat da belirlenmiş. 499 bin doları verip uçan araba ehliyeti alabilenler bu araca sahip olabilecekler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here