Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili Ödülü’nün İlk Sahibi SKYWELL ET5 Oldu!

0
3203
SKYWELL ET5

 Elektrikli SUV SKYWELL ET5, 2022 Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili Seçildi!

50. yılını kutlayan Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor’un Türkiye distribütörü olduğu elektrikli otomobil üreticisi SKYWELL, ET5 modeli ile 2022 Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili seçildi. Ülkemizde ilk kez bu sene gerçekleştirilen ödül töreninde, halkın oylarıyla birinci seçilen SKYWELL ET5, gösterilen yoğun ilgiyi ödülle taçlandırmış oldu. SKYWELL CEO’su Mahmut Ulubaş alınan ödülle ilgili yaptığı açıklamada, “SKYWELL olarak Türkiye’de gördüğümüz yoğun ilgi ve memnuniyetten mutluyuz. 2022 Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili ödülünü ilk kazanan marka olduk. SKYWELL ET5; güçlü tasarımı, performanslı batarya teknolojisi, 520 km’ye çıkabilen menzili, yarı otonom sürüş ve akıllı özellikleriyle Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarının önemli bir oyuncusu olmayı kısa sürede başardı. Bu ödül de hedeflerimize ulaşmada bizlere ekstra motivasyon oldu. SKYWELL ET5’e oy veren tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi.

SKYWELL ET5

Türkiye’de ilk kez 2019 yılında TEHAD tarafından düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın üçüncüsü, 10-11 Eylül 2022 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu yıl gerçekleştirilen etkinlikte ilk defa Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili de halktan gelen oylarla kamuoyuna açıklandı. Bu prestijli ödülün sahibi Ulu Motor’un elektrikli araç markası SKYWELL’in ET5 modeli oldu.

SKYWELL ET5

Ülkemizde ilk kez bu sene gerçekleştirilen ödül töreninde, halkın oylarıyla birinci seçilen SKYWELL ET5, gösterilen yoğun ilgiyi ödülle taçlandırmış oldu. SKYWELL CEO’su Mahmut Ulubaş alınan ödülle ilgili yaptığı açıklamada, “SKYWELL olarak Türkiye’de gördüğümüz yoğun ilgi ve memnuniyetten mutluyuz. 2022 Türkiye’de Yılın Elektrikli Otomobili ödülünü ilk kazanan marka olduk. SKYWELL ET5; güçlü tasarımı, performanslı batarya teknolojisi, 520 km’ye çıkabilen menzili, yarı otonom sürüş ve akıllı özellikleriyle Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarının önemli bir oyuncusu olmayı kısa sürede başardı. Bu ödül de hedeflerimize ulaşmada bizlere ekstra motivasyon oldu. SKYWELL ET5’e oy veren tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. Ulu Motor, henüz birinci yılını doldurmadan 4.500 adetin üzerinde bir sipariş alarak önemli bir başarıya imza attı. Alınan siparişlerin teslimatlarını da gerçekleştirmeye başlayan markada hedef yıl sonuna kadar talebin tamamını karşılayabilmek.

SKYWELL’in ilk stratejik SUV modeli: ET5

SKYWELL ET5

SKYWELL’in özellikle son 10 yılda elde ettiği yeni nesil enerjili araçlar alanındaki tecrübesi sonucunda üretilen ET5; güçlü görünümü, akıllı bağlantı sistemleri, NEDC verilerine göre 520 km’ye kadar çıkabilen menzili, otomatik sürüş destek sistemleri ve üstün performansıyla yeni nesil otomobil kavramını eksiksiz sunuyor. Modern ve güçlü tasarımını, yenilikçi lazer farları ve bagaj kapağını tamamen kaplayan “SKYWELL” yazılı fren ışıklarıyla perçinleyen ET5, aynı zamanda boyutlarıyla geniş bir iç hacim de sunuyor. ET5; 4698 mm uzunluğu, 1908 mm genişliği, 1696 mm yüksekliği ve 2.800 mm’lik aks mesafesi ile sınıfında öne çıkarak ferah bir yaşama alanı sunuyor. 467 litrelik bagaj hacmi, koltuklar yatırıldığında 1141 litreye kadar çıkartılabiliyor. SKYWELL ET5, sunduğu 150 kW güç ile 0’dan 100 km/s hıza 7.9 saniyede ulaşabiliyor.

Sıfır KM Skywell ET5 Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here