Sorularla Volkswagen Polo Sedan

0
1510

Polo sedan Türkiye’ye gelecek mi, gelmeyecek mi derken araç hakkında dedikodular da alddı yürüdü. Hatchback araç kategorisinin lider marka-model kombinasyonlarından biri olmasıyla tanınan Volkswagen Polo, ülkemizde de çok seviliyor. Biz de merakla beklenen Volkswagen Polo Sedan hakkında edindiğimiz bilgileri paylaşıyoruz…

 

 

Yeni Sedan Polo’nun Motoru Nasıl?

Motor konusunda sedan sınıfında rekabet yaratacak detayları sunma hedefiyle çok sevilen Polo modelinin marka algısından yararlanan Volkswagen, 1.6 motor kullanmış. 85Hp, 105Hp güç üreten söz konusu 1.6 motor, atmosferik özellikte. Benzinli sedan Polo, yol tutuşu konusunda şimdiden deneyenlerden tam not almış. 

 

Polo’nun Sedanı Nasıl Görünüyor?

Tasarım hatlarında Volkswagen Jetta’ya çok benzeyen araç, bazı detaylarda ondan ayrılıyor. Ancak genel hatlarıyla Jetta’ya benzeyen bir Polo dili kullanılmış diyebiliriz. 

 

 

Polo Sedan Bagajı Nasıl?

Polo’nun sedan aracı, özellikle bagaj hacmi ile aile arabası olarak tercih edilebilir. Polo sedanın bagajı 460 litre. 

 

HB Polo ile Sedan Polo Arasında Ne Fark Var?

 Sedan Polo’da kabin içi de elden geçirilmiş. Direksiyon simidinden diğer tüm detaylara kadar bir parça daha ferah ve daha geniş bir tasarım dili kullanıldığı yayılan haberler arasında. 

 

Yeni Polo Sedan’ın Otomatiği Var mı?

Araç elbette manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor. Zira, günümüzde otomotiv piyasasında bir modelin otomatik şanzımanlı versiyonunu sunamamak epey yanlış olur. 2017 model Polo sedanda 5 ile manuel ve 6 ileri otomatik şanzıman seçeneği var. 

 

2017 Polo Sedan Standart Paketinde Neler Var?

Öncelikle, en alt seviye donanım paketinde bile arka ve ön camlar elektrikli. Güvenlik konusuna verdiği önemle tanınan Volkswagen markası sedan kasa Polo’da bazı önemli güvenlik teknolojilerini standart pakete eklemiş. Merkezi klitleme sistemi, ABS bunlardan bazıları. Araçta yine standart donanımda yol bilgisayarı ve manuel klima da var. Ayrıca led gündüz farları Volkswagen Polo sedan standart pakette var. Ön farlarda ise Bi- Xenon tercihi yapılabilecek.

 

2017 Model Polo Sedan Nerede Satılacak?

Bu araç temelde marka tarafından satış konusunda, Rusya, Hindistan ve diğer Asya ülkelerinihedefliyor. Ancak ilerleyen dönemlerde durum değişebilir. Ülkemizde satışa henüz sunulmadı ve Türkiye’de Polo sedan satılacak mı belli değil. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here