Peugeot’un ABD Geleceği. Peugeot pazar hakimiyeti yüksek modeller üretse de ülkemizde tutulan araçlar ABD gibi ülkelerde tutulmayabiliyor. Ekonomik ve fiyat performans arayanlara yönelik bir üretim pazarı olan Peugeot segment olarak ABD araçları arasına giremiyor olabilir. Ancak hala çoğu ülkede tercih edilme sırasına göre üst sıralarda yer alıyor.

PSA; Peugeot 2023’e Kadar ABD’de Olacak

Peugeot’un ABD Geleceği öncesi geçmişine bakarsak Peugeot 30 yıldır ABD de otomobil satışı yapmıyor. Groupe PSA’nın Peugeot’nun 2023’e kadar Amerika’ya geri dönüş yapmak istediği söylentileri dolaşmakta. Pandeminin getirdiği zorluklara rağmen, PSA Kuzey Amerika şefi Larry Dominique geçen Ağustos ayında bu planların hala gündemde olduğunu doğruladı ve böylelikle Peugeot’nun sadece birkaç yıl içinde ABD pazarına dönmesinin önünü açmış oldu.

Peugeot'un ABD Geleceği

Bununla birlikte, Automotive News Europe’un, Fiat Chrysler Automobiles ile  aynı zamanda Opel, Citroen ve DS Autos’un da sahibi olan Groupe PSA’nın Stellantis yaratmak için birleştiğini bildirmesi Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato’nun Peugeot’un ABD Geleceğini yeniden getirme planlarını gözden geçirmesine neden oldu.

Tavares’in, FCA’nın Jeep, Ram, Dodge ve Chrysler markalarını içerecek birleşik şirket Stellantis’in CEO’su olması bekleniyor. Imparato, “En son Peugeot’nun Stellantis’ten bir buçuk yıl önce ABD’ye yeniden girişinden bahsediyorduk,” dedi. “Önümüzdeki günlerde Peugeot’nun bu yeni dünyanın bir parçası olacağını hesaba katamayız.

Peugeot'un ABD Geleceği

Önümüzdeki aylarda yeni strateji nedeniyle bu dahil tüm unsurları uyarlamak ve yeniden gözden geçirmek zorunda kalacağımızı tahmin ediyorum.” Imparato, Peugeot’nun ABD’deki markalarla örtüştürülmek istemediğini de sözlerine ekledi. Ancak, Peugeot’un ABD Geleceği açısından ABD pazarına yeniden girme planları gelecek için hala “masada” olduğundan, olasılık tamamen ortadan kaldırılmış değil.

Öte yandan, Fransız otomobil üreticisi İtalya’nın Fiat’ıyla aynı kaderi paylaşabileceğinden Peugeot’un ABD Geleceği ABD pazarına girmek adına riskli bir hareket olabilir. ABD’de, Fiat’ın satışları o kadar zayıftı ki 500 Hatchback, 500 L ve 124 Roadster satışı durduruldu ve 500X, Fiat’ın ABD’deki tek satılan modeli olarak kaldı. Peugeot sonunda ABD’ye girerse burada hangi modellerin satılacağı henüz belli değil. Popüler Peugeot 3008 crossover, PSA Group’un araştırmasının ABD pazarına hitap edebileceğini gösterdiği için güçlü bir rakip. Alternatif olarak Stellantis, Peugeot markası altında ABD pazarı için benzersiz modeller yaratabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here