Otomotiv sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olan Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri, 2005 yılından beri 82 ülkenin otomotiv gazetecileri tarafından seçiliyor. Bu günlerde düzenlenen New York Otomobil Fuarı ile sahiplerini bulan ödüller açıklandı. Ayrıca Törende; Yılın en iyi performans otomobili, yılın en iyi şehir otomobili, yılın en iyi tasarım otomobili, yılın en iyi lüks otomobili ve yılın en iyi otomobili olmak üzere 6 kategoride ödüller veriliyor. Yılın otomobili dalında finalde yarışan Hyundai IONIQ 5, Ford Mustang Mach-E ve KIA EV6 arasından 2022 Dünyada Yılın Otomobili seçilerek birinci oldu. Hyundai IONIQ aynı zamanda düzenlenen organizasyonda iki farklı kategoride daha birinci oldu.

Dünyada Yılın Otomobili: Hyundai IONIQ

2022 Hyundai IONIQ

Bu yıl üç kategoride birinci olmayı başaran Hyundai IONIQ tam anlamıyla rüzgar estirdi. Adayların arasından sıyrılmayı ve birincilik koltuğuna oturmayı başaran Hyundai IONIQ, standart bir elektrikli otomobilden çok daha fazlasını sunuyor. Öncelikle 354 km ile en uzun menzil ve hızlı şarj özelliği ile en iddialı elektrikli otomobillerden biri. Bu da finalde yarışan elektrikli otomobillerin arasından kolayca sıyrılmasının sebeplerinden biri oldu. Sonuç olarak Hyundai IONIQ, kullanılan kaliteli parçalar, iddialı şarj süresi, retro modern tasarımı ve son teknoloji donanımlarıyla “Dünyada Yılın Otomobili” olmaya hak kazandı.

Yılın En İyi Performans Otomobili: Audi E-Tron GT

Audi E-Tron GT

Audi’nin elektrikli sedanı E-Tron GT törende en iyi performans otomobili olarak ödül aldı. Audi’nin günlük kullanılabilir spor performans otomobili, markanın en güçlü üretimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Ayrıca otomobil, performansa yardımcı olmak için iki vitesli şanzımana sahip çift motorlu kurulumu tüm donanımlarında aynı şekilde bulunuyor. Bu nedenle finaldeki rakipleri BMW M3/M4 ve Toyota GR 86/Subaru BRZ‘i geride bırakarak birincilik koltuğuna oturdu.

Yılın En İyi Şehir Otomobili: Toyota Yaris Cross

2022 Toyota Yaris Cross

Hibrit teknolojisine sahip Toyota Yaris’in SUV modeli olan Toyota Yaris Cross günlük aktivitelere kolayca uyum sağlayan tasarımı ile yılın en iyi şehir otomobili ödülüne sahip oldu. Bununla birlikte finaldeki rakipleri ise Opel Mokka ve Volkswagen Taigun idi.

Yılın En İyi Lüks Otomobili: Mercedes-Benz EQS

2022 Mercedes-Benz EQS

Törende ödül alan bir diğer Alman otomobili ise Mercedes-Benz EQS idi. Özellikle Mercedes Benz’in S-Class elektrikli lüks sedanı 56 inçlik devasa bir Hyperscreen üzerinden yönetilen Mercedes-Benz EQS yılın en iyi lüks otomobili olmaya hak kazandı. Diğer adaylar ise BMW iX ve Genesis GV70 idi.

Yılın Elektrikli Otomobili: Hyundai IONIQ 5

2022 Hyundai Ioniq 5

Yılın elektrikli otomobili ise rakipleri Audi E-Tron ve Mercedes-Benz EQS‘i geride bırakarak yine Hyundai IONIQ 5 oldu. Hyundai IONIQ, 354 km menzil, hızlı şarj desteği ile rakipleri arasından sıyrılarak birinci oldu.

Yılın En İyi Otomobil Tasarımı: Hyundai IONIQ 

Neden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız? - arabam.com

Yılın en iyi otomobil tasarımı ödülüne ise yine Hyundai IONIQ ev sahipliği yaptı. Özellikle kendine has gövde tasarımı, sportif arka bölüm ve aerodinamik jantları ile rakipleri Kia EV6 ve Audi E-Tron‘ı geride bırakarak birinci oldu.

Sıfır KM Mercedes-Benz EQS Fiyat ve Paketleri

Sıfır KM Toyota Yaris Cross Fiyat ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here