Suzuki, 2021 yılına damgasını vuran motosiklet üreticilerinden biri olmayı başardı. Özellikle yıllardır sevilen ve rakiplerinin çok daha ötesinde olan Suzuki’nin Hayabusa serisi 2021 yılında güncellendi. 2021 Suzuki Hayabusa ön incelemesi yaparken yenilenen motor bloğu, şase iskeleti ve yeni elektronik sistemleri dikkatleri üzerine çekiyor. Suzuki motosiklet üreticileri arasında dayanıklılık ve hız olarak rakipleriyle kıyasıya yarışan firmalardan biridir. Suzuki motosikletlerin tasarımları ve yetenekli motor blokları sayesinde rakiplerinin ötesinde olmayı başarmaktadır. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan videodan sonra Suzuki Hayabusa’nın değeri tekrardan gün yüzüne çıktı.

Yenilenen Motor Bloğu

2021 Suzuki Hayabusa Ön İncelemesi

Teknik anlamda motor bloğu, Suzuki mühendisleri tarafından tamamen yenilendi. Suzuki mühendisleri, motor bloğunu yenilerken düşük devirde, yüksek güç elde etmeyi hedeflemişlerdir. Motor bloğuna yeni ve hafif pistonlar, daha hafif diğer iç parçalar, yeni eksantrik mili, yeni zincir gergisi, krank mili, karteri ve yeni vites şanzıman sistemi eklenmiştir. Ayrıca yenilenen motor bloğundan 1,340cc’den 190 beygir güç elde edilmektedir. 0’dan 100 kilometre hıza sadece 3.2 saniyede çıkmaktadır. Suzuki Hayabusa’nın yenilenen motorunun, Euro5 emisyonlarına uyumlu olması çevre kısıtlamaları açısından da önemlidir.

2021 Suzuki Hayabusa’nın elektronik sistemleri

2021 Suzuki Hayabusa Ön İncelemesi

Suzuki Hayabusa en son 2007 yılında güncellenmiştir. Hafif güncelleme sonrasında Hayabusa’da gözle görülür değişiklikler olmamıştır. Fakat 2021 yılındaki güncellemeler sonrasında Hayabusa’ya “Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi (SIRS)” eklenmiştir. Elektronik sürüş sistemi 3 farklı fabrika modu, 3 farklı özelleştirilebilen mod ile toplamda 6 farklı moda sahiptir. Ayrıca çift yönlü Quick shifter, ön teker kontrol sistemi, motor freni kontrol sistemi, aktif hız sınırlayıcı, launch kontrolü, acil durdurma sinyali, Suzuki kolay çalıştırma sistemi, cruise kontrol, kombine fren sistemi, eğime bağlı kontrol sistemi ve yokuş kalkış desteği  eklenmiştir.

Yenilenen Tasarım

2021 Suzuki Hayabusa Ön İncelemesi

2021 Suzuki Hayabusa’nın yenilenen tasarımı son derece geçmişe bağlı kalındığını göstermektedir. 2010 model veya 2021 model Suzuki Hayabusa’ya baktığınız zaman motosikletin Suzuki’ye bağlı olduğunu anlayabiliyorsunuz. Motosikletin değişen en önemli noktası ekran tasarımıdır. TFT ekranın ortada konumlandırılması ve kenarlarına da analog göstergeler konumlandırılmıştır. Geniş gösterge paneli sayesinde motosikletin bütün özelliklerine ve bilgilerine rahatlıkla ulaşılabilir olmaktadır. Ayrıca LED farların eklenmesi, motosiklete geniş görüş ve şıklık kazandırmıştır. Genel tasarımına baktığımız zaman belirgin değişiklikler olmadığını söyleyebilirim. Fakat Suzuki Hayabusa’nın genel tasarımda büyük değişiklikler olmaması genlerine bağlı kalındığını göstermektedir. 2021 Suzuki Hayabusa ön incelemesi ve genel bakışım olumlu olsa da 299 Bin TL’lik lansman özel fiyatı ile hayal ötesinde kalmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here