Otomobil üreticisi Mazda, Türkiye’deki satışlarını belirsiz bir süreliğine durdurma kararı aldı. Japon otomobil devinin bu kararı, web sitesinde yanıtladığı sorular arasında yer aldı. Markanın “Türkiye’de bir Mazda aracı satın alabilir miyim?” sorusuna verdiği yanıt şu şekilde oldu:

“Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağını belirsiz süre ile durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedarikine devam edilecektir.”

Mazda Motor Corporation

Mazda, sıfır araç satışlarını durdursa da yedek parça tedarikine ve satış sonrası hizmetlerine devam edeceğini duyurdu. Ayrıca mevcut araç garantileri ve uzatılmış garantilerin de fesih tarihlerine kadar yürürlükte kalacağını açıkladı. Bu sayede Mazda kullanıcıları, süreçten olumsuz yönde etkilenmeyecek.

Sıfır Mazda Satışları Neden Durdu?

Satışı durdurma sebepleri hakkında Mazda’nın direkt olarak yaptığı bir açıklama bulunmuyor. Ancak otomotiv piyasasını yakından takip eden uzmanların bu konu hakkında birkaç tahmini var. Konuya genel bir açıklama getiren Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada markanın uzun süredir Japonya’dan araç getirme konusunda sorun yaşadığını açıkladı. Markanın satışlarına da dikkat çekerek geçen yıl sadece 183, bu yıl da 10 ayda 200 adet satış yaptıklarını ifade etti. Bunu da Japonya merkezle bir türlü çözülemeyen e-Call sorunu, uygun motorların olmaması ve diğer iletişim konularına bağladı. Yaptığı paylaşımda, Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul’un, satış sonrası ve yedek parça için görevine devam edeceği bilgisini de verdi.

Mazda’nın 2. El Seçeneklerini İnceleyin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here