Şimdiye kadar yapılmış en ikonik küçük arabalardan bazıları Audrain’de sergileniyor. Varlığından haberdar olmadığınız, belki de hiç düşünmediğiniz küçük otomobil çeşitlerini burada görmek mümkün. Sergiler arasında BMW’nin kapsül benzeri Isetta, Fiat’ın ilginç 500 Jolly’si, Nash Metropolitan’ı ve hatta bir Peel P50 var. Ve bu sergilenen tüm araçlara bakıldığında çok da küçük bir kısım. Deneysel arabalar, konseptler ve yarış arabalarının da sergilendiğini gözden kaçırmamak lazım.

“Büyüklüğü nedeniyle göz korkutmayan bir şeyle ilişki kurmak neredeyse her zaman daha kolaydır, özellikle de bugünün arabaları, boyut olarak büyümeye devam ettikçe. Small Wonders sırasında Audrain, mini ve mikro arabalara, çocukların elektrikli arabalarına, pedallı arabalara ve oyuncak arabalara odaklanarak tüm zamanların en önemli minyatür şaheserlerinden bazılarına bir göz atıyor.”

Audrain’in sergide gösterdiği tek şey gazla çalışan otomobiller değil. Seçenekler fazlaca geniş demek doğru olur. Ayrıca pedallı araba koleksiyonları, çocuk boy elektrikli arabalar ve hatta oyuncak arabalar da bulunuyor. Yani serginin her yaştan meraklı için eğlenceli olacağını söylemek yanlış olmaz.

Göz Korkutmayan Araçlar

küçük otomobil

Web sitesine göre, Audrain Otomobil Müzesi, “Otomotiv Tarihini Koruma, Kutlama ve

Paylaşma” misyonuyla 2014 yılında başladı.

“Audrain Otomobil Müzesi, diğer yerel kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve daha büyük Aquidneck Adası topluluğu ile bağlantı kurar ve onlarla ilişki kurar.”

“Tarihi Audrain Binası, özellikle kültürel ihtiyaçlarımıza uyan büyüleyici bir sergi alanına dönüştürüldü. Savaş öncesi otomobillerden 2000’lerin Süper Otomobillerine kadar 350’den fazla otomobil ve motosiklet içeren koleksiyonlara erişim sağlayan müze, tüm nesilleri ve stil tercihlerini eğlendirmek için her yıl üç veya dört yeni ve tematik sergi sergiliyor.”

“Amerika’nın otomobillerle olan aşk ilişkisi içseldir ve Newport’un otomobil tarihindeki yeri çok önemlidir. Müze, her yıl Ekim ayı başlarında düzenlenen Audrain Newport Concours & Motor Haftası, “Tarih, Lüks ve Spor Kutlamaları” da dahil olmak üzere programlar ve araba etkinlikleri aracılığıyla Aquidneck Adası topluluğunu destekliyor ve eğitiyor.” Açıklamalarını görmek ve incelemek de mümkün.

Small Wonders’ı İncelemek İsterseniz

small wonders küçük otomobiller

Small Wonders sergisi 21 Kasım 2020 – 14 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Müze, misafirler için sosyal mesafeyi korumak amacı ile galeriye bir seferde yalnızca 25 kişinin girmesine izin verdiğini söylüyor. Bizler arasından da ilgili olanlar için müzenin sitesine girerek sergilenen araçları görmek mümkün olabiliyor. Çeşitli kategorilerdeki modelleri görmek ve bilgilerini öğrenmek mümkün. Hatta bazı “Sanal Sergi” seçeneklerine de göz atılabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here