Kia Yeni Logosu Rekor Kıran Bir Gösteriyle Açıklandı

0
2126

Kia Yeni Logosu Rekor Kıran Bir Gösteriyle Açıklandı

kia yeni logosu

Kia, 5 Ocak’ta gelecekteki tüm modellerini süsleyecek yeni bir logo duyurdu. Kia yeni logosu ile birlikte, ona eşlik edecek yeni bir slogan da gösterdi.

Kia, olayı açıklamak için, bir Guinness Dünya Rekoru kıran havai fişek gösterisini de içeren bir gösteri yaptı.

İnanılmaz gösteri, Güney Kore’deki Incheon şehrinin üzerinde gerçekleşti ve yerdeki diğer yüzlerce havai fişekle senkronize olarak ateşe verilmiş 303 “pirodron” havai fişekle gerçekleştirildi. Kia’nın kırdığı asıl rekor, “aynı anda havai fişek fırlatan en fazla insansız hava aracı (İHA)” idi.

Elle Yazılmış Gibi Görünmeli

Logo, birbirine bağlı harflerle daha stilize edilmesine rağmen hala “KIA” yazısını içeriyor. Kia’nın yöneticilerine göre logo, markanın yeni marka amacına olan bağlılığına uygun olarak elle yazılmış gibi görünmek için tasarlandı. Marka, yeni logonun “simetri,” ritim “ve” yükselme “yi somutlaştırdığını söyledi. Aynı zamanda logonun, güven uyandırırken, bir şirketten daha çok el yazısıyla yazılmış bir onay damgası gibi görünmesi gerekiyordu. Bu, Kia’nın 15 Ocak’ta dijital bir ortamda açıklayacağı bir yön olarak karşımıza çıkacak. Yeni logo ilk olarak markanın 2019 konsept aracı “Imagine by Kia” ile tanıtıldı.

Yeni logoyla birlikte yeni bir slogan da marka tarafından sunuldu. Etkileyici drone şovuna yakışan “İlham veren hareket”  sloganı tanıtıldı.

Kia yaptığı açıklamada, “Yeni logonun tanıtımı, Kia’nın gelecekteki mobilite endüstrisinde bir liderlik pozisyonu kurma – ve işinin neredeyse tüm yönlerini yenileyerek değişim ve inovasyon için bir simge olma – hedeflerini temsil ediyor,” dedi.

Kia Gelecek Planları

Tüm bunlar, elektrikli araçların yanı sıra askeri arazi araçlarına odaklanan 25 milyar dolarlık bir planın parçası. Tüm markanın büyük ölçekli yenilenmesi, şirketin 2020’de açıklanan ve 2025’e kadar 11 farklı tamamen elektrikli model üretmesini sağlayacak olan “Plan S” yeniden yapılandırma stratejisinin bir parçası.

kia yeni logosu

Kia, bu büyük yeniden markalaşma anının, önümüzdeki yıllarda çok sayıda yeni elektrikli otomobil çıkarmayı planladığı için geldiğini söyledi. Bu arabalar ve yeni marka stratejisi hakkında kısa süre içerisinde daha fazla şey öğreneceğimiz düşünülüyor.

Marka, 2021’de E-GMP adlı yepyeni bir platformu kullanarak şık bir coupe-SUV olacak elektrikli bir otomobilin lansmanını yapacak. Model, Kia CV olarak biliniyor. Yaklaşık 300 mil menzile sahip olacağı ve 20 dakikanın altında bir şarj süresi sunarken; 0-100 km süresinin 3 saniyenin altında olacağı söyleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here