Hız Limiti Cezası 427 TL Oldu!

0
1307

1 Temmuzda Başlayan Yeni Uygulama ve Hız Limiti Cezası

1 Temmuz itibariyle uygulamaya koyulan yeni hız limiti cezası sistemi araç sahiplerini korkuttu.  Yeni hız limiti uygulaması, otoyollarda hızlı araç kullanımını dolayısıyla da trafik kazalarını önlemeyi amaçlıyor. 

Geçen yıl, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Müdürlüğü arasında yapılan toplantı ile alınan kararlar yasa tasarlanmıştı. Söz konusu yeni hız limiti yasası 01.07.2017 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu süre boyunca otoyolalrdan geçen araçların yaklaşık yarısı hız limitini aştı. 

Yeni Yasaya Göre Hız Limiti Nasıl Hesaplanıyor?

Araçların otoyoldaki ortalama hızlarını hesaplayan sistem, gişelere giriş çıkış süresini baz alarak hızı optimize ediyor. Başka bir deyişle HGS ve OGS noktalarına giriş çıkış süreleri hesaplanarak aracın saatte kaç km hıza ulaşmış olabileceği ortaya çıkıyor. Örnek vermek gerekirse Mahmutbey- Edirne otobanını 1 saat 55 dakikadan önce tamamlarsanız hız limitini aştığınız kabul ediliyor ve ceza yiyorsunuz. 

Trafikte Hız Koridoru Uygulamasının Ceza Miktarları

Otoyolda hız limitini aşmayı engellemek üzere düzenlenen uygulama ile verilecek cezalar oldukça caydırıcı. Burada ödenecek cezalar için bir yüzde hesabı yapılıyor. Eğer %10-30 arasında bir aşma söz konusu olursa 154TL ceza ödemeniz gerekiyor. Hız limitini %30’dan fazla aşarsanız da 427Tl ceza ödemek durumunda kalıyorsunuz. 

Trafikte Hız Koridoru Uygulaması Nerede Geçerli?

Yeni hız limiti uygulamasının geçerli olduğu otoyollar şunlar: 

Ankara-İstanbul, İstanbul- Edirne, İzmir- Aydın, Niğde- Şanlıurfa, Adana- mersin, Adana- Şanlıurfa.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here